x
Almanya

Vize İşlemleri

Almanya

Almanya Öğrenci Vizesi 2021

H.P. 20/01/21, 10:45
Merhaba Almanya öğrenci vizesi 2021 başvurularına ne zaman başvuru yapabiliyoruz? Ben Şubat ayında mezun oluyorum makine mühendisliğinden ve Eylül 2021'de Almanya'da yüksek lisansa başlamak istiyorum hemen. Bu durumda süreci nasıl ilerletmem gerekiyor? Şu an görüştüğüm birkaç okul var fakat henüz resmi bir kabul almadım. Bu durumda yine de öğrenci vizesi başvurusu yapabilir miyim?
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhaba, Almanya vize başvuruları planlanan seyahatten 6 ay öncesine kadar yapılabilir. Eylülde Almanya'ya gitmeyi düşünüyorsanız mart ayında başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuzda seyahat tarihlerini gerçeğe uygun olarak belirtmeniz gerekir. Ancak öğrenci vizesi Almanya Konsolosluğuna başvuru yapmadan önce kişinin Almanya'daki bir okuldan kabul veya ön kabul almış olması gerekir. Çünkü vize başvurusunda Almanya'da okul okuyacağınıza, yüksek lisans yapacağınıza dair kanıtlayıcı belge sunmak gerekir.

Başvuru yapmak istediğiniz vize türü bir oturum vize türüdür. Dolayısıyla başvuru süreci ve sunulması gereken evraklar Almanya Schengen vizesi sürecinden farklıdır. Almanya öğrenci oturum izni başvurusu yaparken Almanya'daki eğitiminize dair kanıtları sunarken, geçiminizi nasıl karşılayacağınıza dair bilgi içeren belgeler de sunmanız gerekir. Federal Eğitim Teşvik Kanunu gereğince Almanya'da yüksek lisans yapmak isteyen bir kişinin aylık 861 Euro gelir kanıtı sunması gerekir. Bu gelir, Almanya yabancılar dairesinde verilmiş bir taahhütname veya bir Alman bankasında açılmış bloke hesapla ispatlanabilir.

Özetle, öğrenci vizesi Almanya başvurusu yapmanız için takip etmeniz gereken adımlar öncelikle Almanya'daki bir üniversiteden kabul veya ön kabul almanız gerektiğidir. Ardından EAGVS vize danışmanınız ile irtibata geçtiğinizde gerekli tüm evraklar tarafınıza iletilecek ve dosyanız müşteri temsilciniz tarafından hazırlanacaktır. Kabul aldığınız eğitimin burslu veya burssuz olması, dil eğitimi alıp almayacağınız ve daha birçok ayrıntıya göre evrak listesi değişecektir. Bu nedenle doğru evraklarla başvuru yapmanız başarılı bir vize başvuru sürecinin ilk adımıdır. Gerekli evraklar tamamlandıktan sonra EAGVS müşteri temsilciniz sizin için Konsolosluktan randevu alacak ve size eksiksiz hazırlanmış dosyanız ile Konsolosluk mülakatına girmiş olacaksınız.

Almanya öğrenci vizesi 2021 yılı başvuruları hakkında detaylı bilgi için 02129630138 numaralı telefondan EAGVS'ye ulaşabilirsiniz.

Nazlı Daştan

Almanya öğrenci vizesi 2021

T.B. 09/02/21, 14:58

Merhaba, Almanya öğrenci vizesi 2021 yılı başvurusu yapmak için neler gerekiyor? Ben Almanya'da önce bir dil kursuna katılıp daha sonra lisans eğitimine orada devam etmek istiyorum. Şu an Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğrenciyim. Almanya'daki birçok okul Almanca dil yeterliliği istiyor. Almanca öğreniminin Türkiye'de verimli olacağını düşünmediğim için Almanya'da dile eğitimi alıp lisans kaydımı yaptırmak istiyorum. Nasıl bir süreç izlemeliyim? Eylül 2021 eğitim sezonuna tüm işlemlerimi yetiştirmek istiyorum.

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 09/02/21, 15:03

Merhaba, Almanya'da bir lisans, yüksek lisans, doktora veya dil eğitimi almak amaçlı yapacağınız vize başvurularında Almanya'daki okul veya eğitim merkezlerinden kabul yazısı sunulması gerekir. Öğrenci vizesi Almanya Federal Devleti tarafından belirlenmiş şartlara bağlıdır. Önce bir dil kursuna gidip ardından lisans eğitimi alacaksanız eğitimin içeriğine göre başvuru yapmanız gereken vize kategorisi değişecektir. Dil kursunu lisans kabulüne bağlı olarak alacaksanız yani eğitimi kabul aldığınız üniversite verecekse bu durumu EAGVS vize danışmanınıza belirtmeniz gerekir. Fakat bir dil kursundan kabul almış ve henüz lisans kabulü de almamış olabilirsiniz. Ya da bir okuldan lisans için kabul almış olabilirsiniz ve dil şartını yerine getirmek için önce dil kursuna gitmek istediğinizi de belirtebilirsiniz. Her amaç için Konsolosluğa sunulması gereken evraklar değişecektir. Bu nedenle vize danışmanınıza seyahat amacınızı detaylı olarak anlatmanız gerekir.

Almanya öğrenci oturum izni de tıpkı diğer oturum vize türleri gibi kişiye Almanya'da 90 günden fazla kalış ve yaşam hakkı sağlar. Ancak doğrudan çalışma hakkı sağlamaz. Çalışma izni için Almanya'ya gittiğinizde yabancılar dairesine başvuru yapmanız gerekebilir. Vize başvurunuz sırasında en önemli belgeniz kabul yazılarınız olacaktır. Daha sonra ise geçiminizi nasıl sağlayacağınıza dair belgeler olacaktır. Almanya'daki bir bankadan açılmış bloke hesap veya öğrenci vizesi Almanya için sizin adınıza verilmiş bir taahhütname sunmanız gerekir. Taahhütnamede ödeme gücü kanıtlanmıştır ibaresi yer almalıdır. Ayrıca Almanya'daki kalış amacınız taahhütnamede belirtilmelidir.

Almanya öğrenci vizesi 2021 başvurusu yapmadan önce seyahat amacı ve vize kategorisinin dikkatlice belirlenmesi için 02129630138 numaralı telefondan EAGVS vize danışmanınızla iletişime geçebilirsiniz.

Nazlı Daştan

Almanya öğrenci vizesi 2021

L. demir 15/06/21, 01:09

Merhaba benim adıma bir işletmem var ticari amaçla kızımla beraber 90 gūnlūğūne almanyaya gitmek istiyorum.dil kursuna gitmem gerekiyormu. Mersinde alman konsolosluğu varmı acaba burdan vize için başvuruda bulunabilirmiyim. Kızım 11 yaşını doldurmadı henūz vize almam gerekiyormu onun için. 90 gūnden fazla kalabilirmiyiz ticari vize alarak. Cevabınız için şimdiden teşekkūr ederim...

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 16/06/21, 09:51

Merhabalar,

Tüm yaş gruplarında Schengen bölgesine seyahat ederken vize alınması gerekmektedir.

Öncelikle kızınız dil kursuna gidecekse onun adına yapacağınız başvurunuz kısa süreli eğitim vizesi olmalıdır. 90 günün altına ise bu durum söz konusu olacaktır ama 90 günden uzun ise uzun süreli eğitim vizesi kategorisine dahil edilmelidir. Almanya’da katılacağı dil kursundan kendisine dil kursu kayıt belgesi düzenlendikten sonra gerekli evraklarla başvurunuz yapılacaktır.

Sizin adınıza eğer bir ticari vize başvurusu yapılacaksa Almanya’daki faal bir şirketten davetiye gelmesi gerekmektedir. Bu davetiye olmadan ticari başvuru yapılamamaktadır. Sizin için 90 günden fazla kalış alabilmek bu şartlarda mümkün gözükmemektedir.

Mersinden başvuru maalesef şu anda mümkün değildir. Başvurunuzu Ankara Büyükelçiliği değerlendirmeye alacaktır. Dosyanızı tarafımıza iletirseniz tüm bu süreçte sizlere danışmanlık ve asistanlık hizmeti sağlayabiliriz.

Tüm süreç hakkında daha detaylı bilgi ve destek için bizlere ulaşırsanız yardımcı olmak isteriz.

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';