x
Almanya

Vize İşlemleri

Almanya

Almanya Vize 2021

T.D. 12/01/21, 15:08
Merhaba Almanya vize 2021 başvuruları şu an açık mıdır? Almanya'daki kız kardeşim riskli bir hamilelik geçiriyor, yerinden kalkmaması gerekiyor doktor raporları da mevcut bu konuda. Ben ev hanımıyım Almanya'daki eniştem seyahat masraflarımı karşılayacak. Nasıl bir başvuru süreci izlemem gerekiyor ve hangi evrakları sunmam lazım? Almanya'dan hangi evraklar gelmesi gerekir?
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhaba, Almanya ziyaret vizesi başvurusu yapmanız gerekir. Kız kardeşinizi ziyaret etmek istediğinize dair evraklar dikkatlice sunulmalıdır. 2021 yılında Almanya'ya vize almak işlemleri kısıtlı olarak sürdürülmektedir. Schengen vize kategorisinden başvuru yapmak için hastalık, ölüm vb. acil durumların belgelerle ispatlanması gerekir. Kız kardeşinize refakat etmek üzere gitmek istediğiniz için kardeşinizin hastane ve doktor raporlarını da vize başvuru dosyanızda sunmamız gerekecektir.

Ev hanımları Almanya vize başvurularında sponsor göstermek zorundadır. Bu sponsor çalışan veya düzenli geliri olan biri olmalıdır. Almanya için vize başvurunuzda Almanya'daki yakınınız size sponsor olacağından öncelikle sponsorluk dilekçesi yazmalı ve imzalı olarak size göndermelidir. Almanya'daki yakınınızdan alacağınız belediye onaylı davetiyeyle birlikte sponsorluk evrakları da dosyanızda Konsolosluğa sunulmalıdır. Vize başvurunuz sırasında sponsorunuza ait banka hesap dökümü, iş kayıtları ve sponsorluk dilekçesi de mutlaka sunulmalıdır.

Ev hanımlarını sunması gereken evraklar ise aşağıdaki gibidir;

  • Pasaport
  • 2 fotoğraf
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ikametgah
  • Almanya'ya vize almak için başvurduğuna dair vize talep dilekçesi
  • Belediye onaylı davetiye
  • Sponsora ait, sponsorluk dilekçesi, iş evrakları ve banka hesap dökümleri
  • Seyahat tarihlerini kapsayan seyahat sağlık sigortası

Yukarıda belirtilen evraklar genel olarak istenilen evraklardır. Kişisel durumunuza bağlı olarak evraklar değişiklik gösterir. Örneğin ev hanımı olmasına rağmen kişisel geliri olan bir kişi kişisel gelir belgelerini de vize başvurusunda sunabilir. Evrakların kişiye özel hazırlanması gerektiği unutulmamalıdır. Bu nedenle profesyonel vize danışmanlık hizmeti alınması tavsiye edilir.

Almanya vize 2021 başvurunuzda size özel hazırlanan evrak listesi ile başvuru işlemlerinizi başlatmak için 02129633801 numaralı telefondan EAGVS müşteri temsilcilerimiz ile irtibata geçebilirsiniz. Müşteri temsilcinize kişisel durumunuzu belirtebilir ve size özel evrak listesini ücretsiz olarak talep edebilirsiniz.

Nazlı 

Almanya vize 2021

A. N. 04/02/21, 14:09

Merhaba ben 17 yaşındayım Almanya vize 2021 başvurusu yapmak istiyorum. Ancak şöyle bir durum var ben eğer vizem onaylanır ve Almanya'ya gidersem 18 yaşımı Almanya'da doldurmuş olacağım. Yani 18 yaşıma girdim fakat henüz doldurmadığım için reşit sayılamıyorum. Annem babam ayrı velayetim Türkiye'deki babamda, Almanya'ya annemin yanına gitmek istiyorum 3 aylığına. Nasıl başvuru yapmam gerekiyor 18 yaşımı Almanya'da dolduracağım için yine de muvafakatnameye gerek olacak mı?

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 04/02/21, 14:13

Merhaba 18 yaşından küçük kişilerin Almanya'ya vize almak için yapacağı başvuruda eğer anne ve baba ile birlikte seyahat etmiyorsa muvafakatname sunması zorunludur. Anne baba ayrı ve küçüğün velayeti anne veya babadan birindeyse bu velayetname de vize başvurusunda sunulmalıdır. Muvafakatname velayet sahibi ebeveynden alınmalıdır ve noter onaylı olmalıdır. Dolayısıyla seyahatiniz sırasında 18 yaşınızı dolduracak olsanız bile başvuru sırasındaki statünüze göre vize dosyası hazırlanmalı ve muvafakatname de Konsolosluğa iletilmelidir. Almanya için vize başvuru dosyanızda Almanya'daki annenizden alacağınız belediye onaylı bir davetiye de sunulmalıdır. Seyahat masraflarınız anneniz tarafından karşılanacak ise annenize ait çalışma ve gelir evrakları sunulmalıdır. Aynı şekilde babanız tarafından seyahat masraflarınız finanse edilecek ise babanıza ait çalışma ve gelir evrakları beyan edilmelidir.

EAGVS vize danışmanınız sizden isteyeceği evrakları bir liste halinde size iletecektir. Ardından sizden gelen evraklarla birlikte yetkili başvuru merkezinden sizin adınıza bir Almanya vize randevusu oluşturulacaktır. Randevu gününe kadar başvuru formunuz doldurulacak, vize talep dilekçeniz yazılacak, evrak uygunluklarınız kontrol edilecektir. Vize başvuru formu seyahat amacına ve kişisel bilgilere uygun olarak doldurulması gerekir. Almanya'ya vize almak için başvuru formunda belirtilen bilgilerin doğruluğu çok önemlidir. Bu nedenle başvuru formlarının EAGVS vize danışmanı tarafından hazırlanması tavsiye edilir. Dosyanızla ilgili her evrak için danışmanınızdan talep edebileceğiniz işlemler hakkında tarafınıza bilgilendirme yapılacaktır. Bir diğer önemli belge ise vize talep dilekçenizdir. Vize dilekçesi, başvurunun özeti gibidir ve değerlendirmede öncelikli kontrol edilir. Bu nedenle profesyonel yazım desteği almanız tavsiye edilir.

Almanya vize 2021 hakkında daha fazla bilgi için 02129630138.

Nazlı Kübra

Almanya vize 2021

S.G 24/03/21, 10:20

Merhaba benim 16 yaşındaki yeğenim, abim ve yengemi Almanya'ya getirmek istiyorum. Almanya vize 2021 yılı başvurusu yapmamız mümkün mü? Şu an bazı vize başvuruları askıya alındı diye haberler okuyorum. Bizim başvurmak istediğimiz vize açık mı acaba?

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 24/03/21, 10:22

Merhaba, yaşanan olağanüstü Covid-19 salgını nedeni ile Almanya Schengen vize başvuruları askıya alınmıştır. Eğer Türkiye'deki yakınlarınızı Almanya ziyaret vizesi ile evinize misafir olarak davet etmek istiyorsanız şu an bu amaçla Almanya için vize mümkün değildir. Bu durumun istisnası ise doğum, ölüm, evlilik, hastalık vb. acil durumlardır. Burada önemli olan Türkiye'deki yakınlarınızın ne amaçlı vize başvurusu yapmak istediğidir. Eğer abiniz veya yengeniz Almanya'da çalışacak ve diğer aile üyeleri de o kişiyle birlikte gidecekse bu bir oturum vize türüdür ve başvuruları şu an açıktır.

Başvuru yapmak istediğiniz vize türünü belirlemek, başvuru durumu sorgulamak ve Almanya vize 2021 gerekli evraklar ve tüm başvuru süreci hakkında daha fazla bilgi almak için 02129630138 numaralı telefonu EAGVS danışmanlarını arayabilirsiniz.

Nazlı Kübra

Almanya vize 2021

D.A 25/05/21, 17:26

Almanya'yada düğünümüz var vize veriliyor mu?benim ve 2 çocuğum için davetiyeler geldi fakat daha vize için başvuru yapmadım

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 14/08/21, 11:01

Merhabalar,
Almanya aile ve arkadaş ziyaretleri için başvurular açılmıştır. Almanya için vize almaya belirti şartlara sahip olan kişiler için açıldı. Başvuru yaparken değil ancak ülkeye giriş yaparken sınırlarda gösterebilmeniz için sadece 2 doz BioNTech aşı olmanız gereklidir. Aşı olan kişiler için ikinci dozun üzerinden en az 14 gün geçmesi zorunludur. Bu şartlara sahip olan kişiler için ülke sınırlarını ve vizelerini Türk vatandaşları için açtı. Başvuru için hazırlamanız gereken evraklar yanında ziyaretiniz için Almanya'da ikamet eden akrabalarınızdan belediye onaylı davetiyenin orijinalini isteyebilir ayrıca düğün davetiyesini taratıp mail olarak veya aslını resmi davetiyeniz ile birlikte gönderebilirler.
 

Almanya vize 2021 yılı içerisinde Temmuz ayı itibariyle başvuruları kabul etmeye başladığı için Konsolosluklar ve başvuru merkezlerindeki yoğunluğu göz önünde bulundurarak seyahatiniz için vize başvurunuzu geç kalmadan işleme aldırmanızı tavsiye ediyoruz. Hem aşı kartı süresi hem konsoloslukların vize sonuçlandırma sürelerine dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Konsolosluk randevudan sonra ortalama 1 hafta 10 gün içerisinde sonuçlandırmaktadır ancak yine yoğunluğa bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Vize başvuru işlemleriniz için EAGVS uzmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

Serpil

 

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';