x
Slovakya

Vize İşlemleri

Slovakya

Slovakya Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Slovakya’ya aile veya arkadaş ziyareti amacıyla seyahat etmeyi düşünenler Slovakya aile ziyaret vizesine başvuruda bulunmalıdır. Slovakya aile ziyaret vizesi için gerekli olan evraklar 2025 hakkında sayfamızda detaylı bilgi mevcuttur. Slovakya aile ziyaret vizesi için hazırlanması gereken evrakları sizler için standart evraklar ve meslek grubuna göre değişen evraklar olarak sayfamızın devamında düzenledik. Lütfen Slovakya vize başvuru evraklarınızı hazırlamadan önce Slovakya Konsolosluğunu arayarak ilgili birimden vize evrakları konusunda bilgi alınız. Değerli ziyaretçilerimiz, Slovakya vize başvurunuzu gerçekleştirmeden içeriğimizi ve sayfamızın en altındaki uyarılar bölümünü mutlaka okuyunuz.

Standart Evraklar: Slovakya vize başvuruları için beyan etmek zorunda olduğunuz kişisel belgelerinizdir. Bu belgeler; pasaportun aslı, Slovakya vize başvuru formu, seyahat sağlık sigortası, konaklama ve ulaşım rezervasyonları, biometrik fotoğraf, ekonomik durumunuzu gösteren belgelerin sunulması, varsa pasaporta işlenmiş vizelerin fotokopisi.

Mesleksel Evraklar: İşveren, işçi, kamu personeli, çiftçi gibi farklı meslek gruplarına göre değişen evraklar temin etmeniz gerekebilir.

Slovakya Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler

Slovakya aile ziyaret vizesi için hazırlayacağınız belgelerin güncel tarihli olmasına dikkat ediniz.

Standart Evraklar

  • Pasaport: Slovakya seyahat dönüşü sonrasında 3 ay daha geçerli olan bir pasaportunuz olmalıdır. Kullandığınız pasaport 10 yıldan eski olmamalı ve Slovakya Schengen vizenizin işlenebilmesi için en az 2 boş sayfası bulunmalıdır. Pasaportunuzda vize işlenmiş sayfalar varsa onların da fotokopisini çekip başvuru belgelerinizin içine eklemelisiniz.
  • Slovakya Vize Başvuru Formu: Slovakya’ya aile veya arkadaş ziyareti maksadıyla bir seyahat planlıyorsanız Slovakya Schengen vize başvuru formu doldurmanız gerekir. Başvuru formunu doldururken bilgilerinizi doğru bir şekilde yazdığınızdan emin olmalısınız. Başvuru sürecinde Slovakya Konsolosluğunun başvuru sahipleriyle iletişim kurması gerektiğinden verdiğiniz adres ve telefon bilgilerinin doğru ve güncel olması gerekir. Slovakya Schengen vize başvuru formunu doldururken aile ziyaret vizesi için başvuruda bulunuyorsanız seyahat amacınızı o yönde belirtmelisiniz. Diğer Schengen ülkelerine geçiş yapmayı düşünüyorsanız formun 24. Bölümde bulunan talep edilen giriş sayısı kutucuğunu amacınız doğrultusunda tek girişli, çift girişli veya çok girişli olarak işaretlemelisiniz. Formun her bölümü doldurulmalı ve gereken yerlere imza atılarak teslim edilmelidir. Eğer başvuru sahibi reşit değil ise imzasını anne, babası ya da yasal temsilcisi atmalıdır. Her başvuru sahibi için bir Slovakya Schengen vize başvuru formu doldurulmalıdır. Farklı dillerde Slovakya Schengen vize başvuru formlarını görmek için aşağıdaki bağlantılara tıklayınız. Lütfen vize başvurunuz için form doldurmadan önce sayfamızda yer alan formları detaylıca inceleyiniz.
  1. Slovakya Türkçe Schengen vize başvuru formu için tıklayınız.
  2. Slovakya İngilizce schengen vize başvuru formu için tıklayınız.
  3. Slovakya Almanca Schengen vize başvuru formu için tıklayınız.
  • Biometrik Fotoğraf: Slovakya aile ziyaret vize başvurunuz için son 6 ayda çekilmiş güncel, yüzünüzün net olarak çıktığı biometrik bir fotoğraf kullanmalısınız. Biometrik fotoğraf schengen fotoğraf ölçülerine göre çekilmiş olmalıdır. Schengen fotoğraf ölçülerini görmek için buraya tıklayınız.
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Slovakya aile ziyaret vize için ve her türlü Slovakya vize başvuruları için zorunlu seyahat sağlık sigortası yapılmalıdır. Seyahat sağlık sigortasının Slovakya’da karşılaşabilecek acil bir durum için tedavi ve gerekirse ülkeye dönüş masraflarını karşılayacak şekilde en az 30.000 Euro teminatlı olarak yapılması gerekir.
  • Konaklama ve Ulaşım Rezervasyonları: Slovakya seyahatiniz için başvuru belgelerinizin olmazsa olmaz koşullarından biri ulaşım (otobüs, uçak, tren vb.) ve konaklama rezervasyonlarının yaptırılmasıdır. Konaklama rezervasyonlarınızı boşta gün kalmayacak şekilde yaptırmalısınız. Konaklama ve ulaşım rezervasyonlarında seyahat edecek olan kişinin bilgileri yer almalı ve rezervasyonlar seyahat tarihleriyle uyumlu olmalıdır. Eğer Slovakya seyahatinizde diğer Schengen ülkelerine geçiş yapmayı düşünüyorsanız gittiğiniz her ülkenin konaklama ve geçiş yaptığınız ulaşım dokümanlarınızı Slovakya Konsolosluğuna sunmalısınız.
  • Başvuru Sahibinin Ekonomik Durumunu Gösteren Belgeler:  Slovakya Konsolosluğuna vize müracaatında bulunacak kişiler finansal durumlarını gösteren belgelerini başvuru dosyalarına eklemelidir. Bu belgeler; kişinin son 3 aylık maaş bordrosu, son 3 aylık banka hareketlerini gösteren hesap dökümü ve gelir belgeleridir. Slovakya seyahatine çıkacak olan kişilerin seyahat masraflarını rahatlıkla karşılayabileceğini gösteren evrakları Slovakya Konsolosluğuna beyan etmesi gerekir.
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kağıt Örneği: Eğer Slovakya’ya aile ziyareti için seyahat etmek istiyorsanız Slovakya’da ikamet eden yakınınızla akrabalık derecesini gösteren Vukuatlı Nüfus Kağıt Örneği almalısınız.
  • Slovakya’da Konaklamaya İlişkin Davetiye: Slovakya seyahatiniz için Slovakya’da ikamet eden yakınınızdan noter onaylı davetiye almalısınız. Slovakya Konsolosluğuna davetiyenin orijinali sunulmalıdır.
  • Mufavakatname: Slovakya vize başvurusunda bulunacak kişi 18 yaşından küçükse ve yalnız ya da ebeveynlerinden biri ile seyahat edecekse  Slovakya Konsolosluğuna noter onaylı, güncel tarihli muvafakatname sunmalıdır. Muvafakatnamenin orijinal belgesi sunulmalıdır.

Mesleksel Evraklar

Çalışanlar

  • Maaş Bordrosu; Son 3 aylık maaş bordrosu, imzalı ve kaşeli olmalı.
  • SGK Hizmet Dökümü; e devletten ya da SGK Müdürlüklerinden barkodlu olarak temin edilmeli.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi; İşverenden barkodlu olarak alınmalı.
  • Şirket Belgeleri; Şirketin ticaret odasına kaydı, vergi levhası, ticaret sicil gazetesi ve imza sirküleri
  • İşyerinden İzin Yazısı; Şirketin antetli kağıdına yazılmalı, Slovakya vize başvuru sahibinin o tarihlerde izinli olduğu belirtilmeli, ıslak imza ve kaşeli olmalıdır.

İşverenler

  • SGK Hizmet Dökümü:  E-devletten hizmet dökümü çıktısını alabilirsiniz.
  • Vize Talep Dilekçesi: Şirketin antetli kağıdına İngilizce yazılmalı, ıslak imza ve kaşeli olmalı.
  • Gelir Belgeleri: Başvuru sahibinin üzerine kayıtlı tapu gibi gelir sağladığı durumları bildirmesi.
  • Şirket Evrakları:  Şirketin ticaret odasına kaydı ve ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri.

Öğrenciler: Başvuru sahibi e- devletten ya da eğitim kurumundan eğitim hayatının hala devam ettiğini gösteren belge almalıdır. Diğer başvuru evraklarıyla birlikte öğrenci belgesini de Slovakya Konsolosluğuna sunmalıdır.

Çiftçiler: Bağlı olunan ziraat odasından çiftçilik belgesi alınmalıdır.

Emekliler: Emekli başvuru sahipleri emekliliklerini kanıtlayan belge sunmalıdır. Emeklilik belgesini e devletten alabilir ya da emekli maaşının işlem gördüğü bankadan onaylı bir belge alarak konsolosluğa sunabilirsiniz.

Türkiye’de İkamet Eden Yabancı Uyruklu Kişiler: Türkiye’de oturma izni olan yabancı uyruklu vatandaşların Slovakya vize başvuruları için Türkiye’de ikamet ettiklerini gösteren oturum kartlarını diğer başvuru evraklarıyla birlikte sunması gerekir.

Slovakya Aile Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?

Slovakya vize başvuru formunun başvuru sahipleri tarafından doldurulması: Slovakya aile ziyaret vize başvurusu için doldurmanız gereken form Schengen vize başvuru formudur.  Form doldurulurken T.C kimlik numaranızı, pasaport numaranızı, adres ve telefon bilgilerinizi doğru yazdığınızdan emin olun. Slovakya Schengen vize başvuru formunda hangi  Schengen ülkelerine geçiş yaptığınız, ilk giriş yapılacak olan ülke bilgileri sorulmaktadır. Bu yüzden başvuru formunu doldurmadan önce kendinize net bir seyahat planı çıkarmalısınız. Her başvuru sahibi için form doldurulmalı ve imzalanmalıdır.

Slovakya aile ziyaret vizesi için gerekli olan evrakların hazırlanması: Slovakya vize başvurunuz için yukarıda tek tek açıklanmış olan başvuru evraklarını hazırlamadan önce Slovakya Konsolosluğunu arayıp belgelerin doğruluğunu teyit ettirmelisiniz. Başvuru evrakları için tam bir bilgiye ulaştıktan sonra standart ve mesleğinize uygun olan evrakları hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Slovakya Konsolosluğundan randevu talep etme: Slovakya vize başvuru prosedürleri gereği seyahatiniz için biometri işlemlerini yerine getirmelisiniz. Başvuru sahipleri vize prosedürleri gereği parmak izi vermek için Slovakya Konsolosluğundan randevu talep etmelidir. Vize işlem sürecinizde herhangi bir gecikme yaşamak istemiyorsanız Slovakya Konsolosluğunun verdiği randevu tarih ve saatine zamanında gelmeye özen gösteriniz.

Slovakya Aile Ziyaret Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Slovakya’ya seyahat etmek için vize başvurusunda bulunan Türk vatandaşlarının vize sonuçlanma süresi yaklaşık 10 iş günüdür. Bu süre evrakların tam ve doğru olması durumunda geçerlidir. Slovakya aile ziyaret vizesine başvurmuş olan ve Türkiye’de ikamet eden yabancıların vize sonuçlanma süreleri daha uzun olabilmektedir. Vize sonuçlanma süreleri başvuru sahibinin sunmuş olduğu evraklara göre şekillenmektedir. Yani eğer başvuru sahibi eksik ya da yanlış bir evrakla başvuruda bulunmuşsa 10 iş günü içinde sonuçlanmayabilir. Vize başvurusunun tamamlanabilmesi için kişinin eksik evraklarını tamamlaması beklenir.

Slovakya seyahat tarihlerinizde bir gecikme yaşamak istemiyorsanız doğru evraklarla ve zamanında başvurunuzu yapmalısınız. Bir gecikme yaşayabilme ihtimaline karşı Slovakya vize başvurularınızı en az 1 ay önceden başlatmanızı öneririz. Vize başvurularını değerlendirme ve sonuçlandırma yetkisi sadece Slovakya Konsolosluğundadır. Slovakya Konsolosluğu gerek görmesi halinde başvuru sahiplerinden ek evraklar isteyebilir. Lütfen sizden istenilen belgeleri tam ve doğru olarak Slovakya Konsolosluğuna beyan ediniz. Slovakya seyahatiniz hakkında açık ifadeler kullanmanız vizenizin olumlu sonuçlanmasına katkı sağlayabilir. Eğer Slovakya Schengen vizeniz olumlu sonuçlanırsa Slovakya Konsolosluğu tarafınıza bir bildiri yapacaktır. Haber aldığınız takdirde pasaportunuzu teslim almaya gidebilirsiniz. Slovakya seyahatiniz için şimdiden iyi yolculuklar dileriz.

UYARILAR!

Makedonya, Arnavutluk, Sırbistan ve Karadağ vatandaşlarının, biometrik pasaportlarının mevcut olması durumunda vize başvurusu yapmalarına gerek yoktur.

Slovakya’ya uzun süreli kalış için (90 günden fazla) eğitim, çalışma, evlilik ya da şirket kurma amacıyla seyahat edecek olan kişiler Slovakya Ulusal Vizeye başvurmalıdır.

Slovakya seyahat planınızı başvuru yapmadan önce detaylandırmalısınız. Eğer seyahatiniz için çok girişli bir vize talebinde bulunmuşsanız diğer Schengen ülkelerine geçiş planınızı anlatan detaylı bir dilekçe yazmalısınız. Bu dilekçede seyahatinizin her aşamasından bahsetmeniz vizenizin olumlu sonuçlanmasına katkı sağlayabilir. Seyahatinizde diğer ülkelere ara geçişlerinizi gösteren ulaşım ve konaklama dokümanlarınızı (otel rezervasyonu, uçak, tren bileti vb.) mutlaka başvuru dosyanıza eklemelisiniz.

Seyahatinize 15 günden daha az bir zaman kalmışsa Slovakya vize başvuru kabulünüz yapılmayabilir. Bir aksilik yaşamamak adına lütfen vize başvurularınızı 30 gün öncesinden başlatınız.

Slovakya Konsolosluğu başvuru evraklarınıza ek olarak farklı evraklar talep edebilir. Talep edilen belgeleri zamanında teslim etmeye özen gösteriniz.

Slovakya ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Yazıdırılabilir Versiyonu
Turistik Vize İşlemleri
Ticari Vize İşlemleri
Aile Ziyareti Vize İşlemleri
Vize Başvuru Formu
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';