Vize İşlemleri
SchengenPakistan vizesi başvurularında sıkça sorulan sorular ve yanıtlarına sayfamızdan erişebilirsiniz. Daha fazla soru ve danışmanlık hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için uzmanlarımızı +90 (212) 963 50 06 nolu müşteri hizmetleri hattımızdan arayabilirsiniz.
Umuma mahsus bordo pasaportlu Türk vatandaşları Pakistan’a yapacakları seyahatlerde vize almaları zorunludur. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise Pakistan’a yapacakları seyahatlerinde vizeden muaf tutulmaktadır. Pakistan Türk vatandaşları için elektronik vize prosedürlerini uygulamaktadır. Bu durumda vize randevusu alma gibi bir durum olmamaktadır. Konsolosluğun yetkilendirmiş oldurduğu resmi web sitesi üzerinden vize randevusu almaya gerek kalmadan başvuru yapılmaktadır. Her ne kadar randevuya gerek duyulmasa da elektronik vize olmasından kaynaklı evraklar, bilgiler sisteme online olarak yükleneceğinden herhangi bir hata yapmamanız için EAGVS Pakistan vize tecrübelerinden destek alıp sürecinizi başlatabilirsiniz.
Pakistan’a yapacağınız kısa süreli seyahatlerinizde vize almak zorundasınız. Turistik, ticari, aile ziyareti vs. yapmak için e- vize almak durumundasınız. Elektronik vize alırken Konsolosluğun belirlemiş olduğu vize harcı ödenmelidir. Yaş sınırı olmadan her Türk vatandaşı vize harcı ödemek zorundadır. Vize harcı ödemeden öncesinde yetkilendirilmiş web sitesinden formu doldurup evrakları yükledikten sonrasında online olarak kart bilgilerinizi girerek Pakistan vize harcınızı ödemelisiniz. Vize harcı ödedikten sonra başvuru formu tamamlanmış olduğundan bilgilerin doğru ve eksiksiz girmek zorundadır. O nedenle vize harcı ödenmeden önce bilgilerin kontrolü dikkatli yapılmalıdır bunun için uzmanlarımızdan detaylı destek alıp başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
Pakistan’a kısa süreli seyahatlerinizde vize başvurusu yaparken vize ücreti ödemek durumundasınız. Ücretler konsolosluklar tarafından belirlemektedir. Vize ücretleri kişiye veya yaşa göre değişmemektedir. Pakistan vize ücretleri sadece seyahat amacınıza ve ne kadar süreli bir vize başvurusu yapacağınıza göre değişmektedir.
Ücretler konsolosluk sitesinde ve sitemizde günceldir. Detaylı bilgiler için lütfen bir vize uzmanımıza danışınız.
Vize başvuruları konsolosluklardan, resmi başvuru merkezlerinden veya konsolosluğun yetkilendirdiği resmi web sitelerinden yapılmaktadır. Pakistan vize başvuru merkezi bulunmamaktadır. Vize başvuruları konsolosluğun belirlediği resmi web sitesinden yapılmaktadır. Vizeniz elektronik ortamda size ulaştırılmaktadır. Pakistan vize başvurusu online form doldurup ödemeyi en sonunda online olarak karıtınız çeker bu işlemleri yaparken yanlış yönlendirmelerden, dolandırıcılardan kendinizi korumak adına uzmanlarımızdan vize başvurunuzla ilgili her türlü doğru, güvenilir bilgiye ulaşmak için destek alabilirsiniz.
Pakistan’a seyahat için vize başvurusu yapmak zorunludur. Ancak başvuracak kişinin geçerli Schengen, İngiltere veya ABD vizesi varsa ya da OECD veya Schengen ülkelerinin ikamet iznine sahip ise 32 Dolar harç ödemek kaydıyla Pakistan sınır kapılarında vize almaları mümkündür. Bu saydığımız başvuru sahipleri dışında her Türk vatandaşı 6 ay geçerliliği olan bordo pasaportuyla resmi web sitesinden online başvuru yapmak durumundadır. Konsolosluğun belirlemiş olduğu web sitesinden çevrimiçi başvuru yapıp konsolosluğun değerlendirmesini beklemek gerekiyor.
Pakistan vize başvurusu hazırlığı yaparken öncelikle ne amaçlı seyahat edeceğiniziz belirlemeniz gerekir daha sonrasında resmi web sitesinden seyahat amacınıza uygun evrak listesi kontrolü yapıp gerekli evrakları toparlamalısınız. Evrak listesi konsolosluk sitesinde ve web sitemizde detaylı olarak yer almaktadır. Evraklarda detaylara dikkat etmek gerekir özellikle ticari vize ve aile arkadaş vizelerinde davetiye şarttır ve noter onaylı olmak zorundadır. Hatalı evraklar sistem tarafından kabul edilmemektedir. Bu durumda herhangi bir hatada vize süreciniz aksar böyle bir aksaklık olmaması adına Pakistan vizesinde deneyimli vize danışmanlık acentesi olan EAGVS’ye ulaşıp vize sürecinizi emanet edebilirsiniz.
Pakistan vize başvurusu yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli safha evrak hazırlığıdır. Doğru ve güncel evrak listesi için uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz her zaman. Seyahat amacınıza istinaden evrak listesi değişmektedir. Ticari, turistik, aile arkadaş ziyaret vizesi olarak ayrılmaktadır.
Evrak listeleri bu şekildedir; fakat sadece evrak hazırlığı değil çevirici başvuru yaparken tüm evrakların sisteme doğru yüklenmesi bilgilerin doğru girilmesi gerekir o nedenle profesyonel bir destek almak için vize danışmanlık ofisimizle görüşebilirsiniz.
Pakistan'a seyahat planı yaparken çalışmıyor olabilirsiniz, çalışmayan kişi de Pakistan vizesi alabilir. Turistik ve aile- arkadaş ziyareti vizesi için başvurularda çalışma durumunun zorunluluğu bulunmamaktadır. Noter onaylı davetiyesini temin etmesi halinde vize başvurusunu çevrimiçi yapabilir. Pakistan ticari vizelerde ise başvuru sahibinin çalışan olması zorunludur çünkü kişinin seyahat amacı iş içindir ve resmi bir davetiye aracılığı ile seyahat eder ve bu davetiyeyi Pakistan’dan temin edebilmesi için çalışıyor olması gerekir. O nedenle çalışmayan birinin ticari vize ile gitmesi imkansızdır. Pakistan vize başvurunuzda aklınıza takılan herhangi bir durumda firmamızdan destek alabilirsiniz. Tecrübelerimiz doğrultusunda eksiksiz başvuru olacağından emin olabilirsiniz.
Pakistan’a seyahat edecek başvuru sahipleri konsolosluğun web sitesinden başvurularını yapmak kaydıyla evrak hazırlığına başlaması gerekir. Dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biri de vize süreleridir. Çünkü vize sürelerine göre online olarak ödenecek harç ücretleri farklılık gösterir. Başvuru yapılacak vize sürelerinde size ulaşan resmi davetiyelerin süreleri önem arz eder. O nedenle davetiye sürelerine dikkat etmelisiniz bu konuda destek almak için uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.
Pakistan Turistik vize başvuru süreleri aşağıdaki gibidir;
Pakistan Aile ziyareti vize başvuru süreleri aşağıdaki gibidir;
Pakistan Ticari vize başvuru süreleri aşağıdaki gibidir;
Pakistan vizesi başvurularında resmi başvuru merkezi bulunmamaktadır direk olarak konsolosluğun yetkilendirmiş olduğu resmi web sitesinden online olarak yapılmaktadır. İlk adım form doldurmak için hesap oluşturup taranmış tüm evrakları hazır hale getirmiş olmalısınız. Tüm bilgileri evraklarla eşleşecek şekilde doldurmalısınız. Bilgileri girerken sizden istenen evrakları da sırasıyla sisteme yüklemelisiniz. Son kontrolleri yaptıktan sonra ödeme ekranına geleceksiniz. Online olarak konsolosluk harcını ödeyeceğinizden formun doğru eksiksiz doldurulması ve evrakların doğru yüklenmesi önemlidir. O neden deneyimli ekibe sahip vize danışmanlık acentesi olan EAGVS ekibinden destek almanız başvurunuzu sağlıklı sonlandırmanızı sağlayacaktır.
Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.