VİZE UZMANIN BURADA!
Tüm vize başvuruları için en sık sorulan soruları sizin için cevapladık. • Vize evrakları nelerdir? •Vize başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır? •Vize ücreti ne kadar? Tamamı 10 Soru 10 Cevap Sayfamızda!
DevamıSchengen vizesi bölge ülkeleri kapsamında seyahat için zorunlu bir sistemin parçasıdır. Her ülke bazında genelde aynı prosedür uygulanıyor görünse de ülke özelinde farklı talepler söz konusu olabilmektedir. Dolayısıyla Schengen ülkeleri özelinde uzmanlaşmış müşteri temsilcileri bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu sayfamızda hem ülke özelinde hem de Schengen genelinde sıkça sorulan soruları cevaplayacağız. Uzmanlarımıza direkt ulaşabileceğiniz whatsapp bağlantısı da en altta sizinle paylaşılıyor olacak. Şimdiden iyi seyahatler dileriz.
Euroaisa Global Vize Services üzerinden hizmet aldığınızda muhatap olduğunuz temsilcimiz bir vize uzmanı olacaktır ve sizi doğru yönlendirebilmesi için sayfada yer alan tüm bilgilere hakim kişiler olacaktır.
Schengen, Avrupa Birliği üyeleri ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği üyelerini kapsayan bölgeye denir. Bu ülkeler; Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Yunanistan. AB'ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesindedir.
Schengen Bölgesi’ne üye ülkelere seyahat edecek olanların, iş ya da turizm amaçlı olarak 180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek kısa süreli seyahatler için gerekli vize türüdür ve Schengen ülkelerinde serbest bir şekilde seyahat edebilmenizi sağlar. Schengen vizesinde ilk olarak hangi ülkeden vize alındıysa o ülkeye giriş yapmak gerekir. Ardından vize süresi boyunca diğer ülkelere de geçiş yapabilmektedir.
Schengen vize randevusu her ülke için farklı olmakla birlikte iDATA, VFS, TLS, AS VISA, KOSMOS başvuru merkezlerinden randevu alınabilir. Schengen vizesi alabilmek için elektronik ortamdan başvuru yapılır. Başvuru formlarının elektronik olarak doldurulup imzalanmasının yanı sıra ilgili ülkenin temsilciliği aracılığıyla da başvuru yapılabiliyor. Temsilciliğin talep ettiği belgeler hazırlandıktan sonra internetten e-randevu alarak işlemler tamamlanabilir. Tüm vize randevu işlemleriniz için Euroaisa Global Visa Services’i tercih edebilirsiniz.
Schengen vize başvuru merkezi olarak ortak bir yer bulunmamaktadır. iDATA, VFS, TLS, KOSMOS, AS VISA şubelerinden ziyaret edeceğiniz ülkeye göre başvuru yapmanız gerekmektedir. Örneğin; Portekiz, Macaristan için başvuru merkezi olarak AS VISA kullanılmaktadır. Fransa, Hollanda, İsveç, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Avustralya, Polonya, Letonya ülkelerine başvuru merkezi olarak VFS kullanılmaktadır. İtalya ve Almanya ülkeleri içinse iDATA resmi başvuru merkezidir. Romanya’nın anlaşmalı bir başvuru merkezi yoktur. Tüm bu ülkelerin her detayı ve operasyon planlamasında sizlere destek oluyoruz.
Vize başvuru ücreti için gitmek istediğiniz Avrupa ülkesinin belirlediği resmî temsilciliğine ödeme yapmanız gereken 90€ veya karşılığı ücrettir. Her başvuru merkezi veya konsolosluğun sistemi farklı olabilir. İspanya kurumları $ olarak alırken, İsviçre ₺ olarak alabilir. Konsolosluk ödemesine ek olarak başvuru merkezi, seyahat sigortası ve danışmanlık ücretleri de eklenebilir. Schengen vize harcının ödeme yöntemleri de her ülke için farklıdır. Romanya bankadan yatırılmasını talep eder, Almanya başvuru merkezinde ödeme ister. Danimarka ise online ödemenin yapılmış olmasını zorunlu kılar. Her ülke ve prosedürlerinin çeşitlendirildiği bu dönemlerde Euroasia Global Visa Services ile tüm sorunların üstesinden gelip hızlı bir şekilde çözüme odaklanmayı hedeflemektedir.
Schengen vize bot uygulamaları, telegram gruplarından organize olan bireyselliğe dayalı yazılım sistemleri veya dolandırıcılık ekipleri tarafından organize edilen bir sistemdir. Schengen randevusu alamayan insanların ve takibinde zorlananlara kolaylık getirmesi açısından ekstra ücretler istenerek süreç gelişmektedir. En fazla kendini gösterdiği reklam alanı Instagram’dır. Kurumu görmeden, referans almadan, temsilcisi ile yüz yüze gelmeden uzaktan bir ödemeyi yapmamanızı veya pasaport bilgilerinizi paylaşmamanızı tavsiye ederiz.
Tekelciliğe hizmet eden ve sürekli takip ederek tüm mesaisini buna harcayan vize danışmanlık şirketlerini de ağına kıstırmaya mahkum etmeye çalışan bu sisteme uymamayı hedefliyoruz. Kendi takip sistemimiz ile vardiyalı olarak çalışarak süreklilik sağlıyor ve tüm ülkeleri takip etmekten geri kalmıyoruz. Bu yüzden merdiven altı güvenilir olmayan bireyler veya kurumlar ile çalışmak yerine ofisinde rahatça, kahvenizi içip seyahat planınız üzerine görüşebileceğiniz vize uzmanlarımız ile vakit geçirmenizi isteriz.
Vize başvurunuzun ilk adımlarını atmadan önce pasaportunuzun geçerlilik tarihini kontrol etmelisiniz. Pasaportunuzun seyahat bitiminden sonra en az 3 ay kullanım süresi olması gerekir aksi halde başvurunuz değerlendirmeye alınmaz. Daha sonrasında almak istediğiniz vize türüne göre başvuru evraklarını hazırlamalısınız. Sonrasında başvuru için randevu alınmalıdır. Schengen vizesi için tüm ülkelerin ortak bir formu bulunmamaktadır, bu yüzden seyahat edeceğiniz ülkenin kendi formunu doldurmanız gerekmektedir. Vize başvurusu için gerekli evrakları temin ettikten sonra elektronik ortamda başvuru formunu doldurup imzalayabilir ve kolayca e-randevu alabilirsiniz. Belge teslimi, parmak izi, fotoğraf çekimi gibi işlemler için konsolosluktan değil, ülkenin anlaşmalı olduğu aracı kurumdan randevu alınması gerekir. Konsolosluğun anlaşmalı olduğu vize merkezinde fotoğraf çekimi ve parmak izi vermeniz gerekebilir. Ancak veri tabanında bu bilgilerin geçerliliği 5 yıl olduğu için eğer son 5 yıl içinde parmak izi verdiyseniz yeniden vermeniz gerekmez. Aracı kurumdan randevu aldıktan sonra seçtiğiniz tarih ve saatte randevuya gidebilir, vize ücretini teslim edip gerekli evrakları ve pasaportunuzu teslim edebilirsiniz.
Temsilcilerimizin her biri konu hakkında sizlere bilgisi sunabilir. Ülkeden ülkeye form farklılıkları olabilir, el yazılı isteyen, PDF üzeri bilgisayar yazısı isteyen, sadece online form çıktısını yeterli bulan ülkeler olabilir. Genel olarak formların tarzları ve yapıları farklı olsa da içerik bilgileri aynıdır.
Schengen vize başvuru formu doldurma ve vize danışmanlık süreçleri ile ilgili bilgi almak için bizler ile iletişime geçebilirsiniz.
Schengen vize evrakları başvuru yapacağınız vize türüne göre değişiklik gösterse de başvuru formu, banka hesap bilgileri, ikametgâh, yurt dışı seyahat sigortası, otel rezervasyonu, uçak bileti rezervasyonu, nüfus cüzdanı ve pasaport fotokopisi, biyometrik fotoğraf olmalıdır.
Çalışanlar için gerekli belgeler: 4A hizmet dökümü, nüfus belgesi fotokopisi, tapu ve senet fotokopileri, araç ruhsatı, pasaport aslı, biyometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası, vize başvuru formu, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, faaliyet belgesi, maaş bordrosu, işveren mektubu, işe giriş belgesi, imza sirküleri, vergi levhası, ıslak imzalı banka hesap dökümü.
Öğrenciler için gerekli belgeler: 18 yaşından küçük olanlar için ebeveynden alınmış muvafakatname, biyometrik fotoğraf, e-devletten alınmış ikametgah örneği, öğrenci belgesi, varsa eski vizelerinin görseli, vize başvuru formu, vize sponsor dilekçesi, pasaport, nüfus cüzdanı fotokopisi, seyahat sağlık sigortası poliçesi, sponsora ait iş evrakları, banka hesap dökümü, imza sirküleri.
Emekliler için gerekli belgeler: Başvuru formu, biyometrik fotoğraf, otel ve uçak rezervasyonları, banka hesap özeti veya emekli cüzdanı, varsa evlilik cüzdanı fotokopisi, pasaport, seyahat sağlık sigortası, banka hesap dökümü, kimlik fotokopisi.
Herhangi bir yerde düzenli olarak çalışmayan ya da Sosyal Güvenlik Kurumu’nda sigortalı olmayanların maddi durumunu ispatlaması halinde Schengen vizesi alabilirler. Vizeye başvuru yapabilmek içinde daha önce alınan vizeler, varsa kişinin adına tapu fotokopisi, düzenli olarak yapılan yurda giriş çıkış işlemlerinin belgesi, daha önce reddedilen vizenin olmadığına dair belge, düzenli maddi gelir hesap hareketleri gibi belgeler istenir. Maddi durumunuz, geçmiş seyahatleriniz, sponsor olan kişi bilgileri ve geri dönüş taahhütlerinizin hepsi değerlendirmede vize verilip verilmemesine etken sebeplerdir.
Vize shopping; seyahat etmek istediğiniz ülkeye daha kolay erişebilmek için farklı ülkelerde başvuru yapmak veya alınan vizenin amaçları dışında kullanılması durumuna denir. Örneğin Almanya randevularının 3 ayda geldiğini bilen bir kişi bu ülkeden randevu bulamayıp daha hızlı dosya kabul eden bir ülkeden başvuru yaparak (Örneğin: Yunanistan) vize sürecini hızlandırmak ister. Yunanistan’dan aldığı vize ile bu ülkede 1 gün kalarak veya doğrudan Almanya’ya geçmek istemesi durumudur.
Vize shopping yapılmaması için;
Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.