x
Pakistan

Vize İşlemleri

Pakistan

Pakistan Ticari Vize

Pakistan Ticari VizeDeğerli ziyaretçimiz, Pakistan Ticari Vize sayfamıza hoş geldiniz. 

Pakistan vizesi uzmanları tarafından hazırlanan sayfamızda Ticari Vizeye dair merak ettiğiniz; Pakistan ticari vizesi için gerekli evraklar nelerdir?, Pakistan vizesi kaç günde çıkar?, Pakistan vizesi ne kadar? Sorularınıza cevap bulacaksınız. 

Pakistan’a ticari faaliyette bulunmak, fuar ziyareti, iş görüşmesi, toplantı ve seminerlere katılmak amacıyla seyahat edecekseniz Pakistan Ticari vizesi kategorisinden başvuru yapmanız gerekecektir. Pakistan Turistik vize ile sizin ticari bir faaliyette bulunmanıza izin vermez ve bu şartı da hukuki olarak cezaya bağlamıştır. Seyahat sebebinizi açık olarak belirtmeniz Pakistan vize işlemleriniz için önemlidir.

Diplomatik, Hizmet ve Hususi bir pasaporta sahipseniz 90 günü aşmamak kaydı ile vize almanız gerekmeyecektir. Lakin genel bazda işlem gören Bordo pasaport sahipleri Pakistan Büyükelçiliğinden vize onayı aldıktan sonra seyahatlerini gerçekleştirebilirler.

Pakistan vize başvuruları her kategori bazında hazırlanacak olan davetiye şartı ile tamamlanmaktadır. Her kategorinin kendine has bir davetiye şekli ve usulü söz konusudur. Pakistan Ticari Vize başvurunuzda da sizi davet eden firma nezdinde hazırlanacak davetiye ile birlikte, sizinle ilgilenecek kişinin kişisel bilgilerine de ihtiyaç duyacaksınız.

Pakistan Ticari Vize sayfa başlıklarımızı takip ederek genel bilgi sahibi olabilir ve başvuru sürecinizde EAGVS Vizen Kapında uygulamasından faydalanarak vize alımınızı tamamlayabilirsiniz. Size en yakın şubemiz ve merkez ofisimiz ile iletişim kurmak için lütfen tıklayınız.

Pakistan Ticari Vize İşlemleri

Pakistan ticari vize işlemleri Büyükelçilik ve yetkilendirilen Konsolosluk vize merkezleri ile yürütülmektedir. 
Pakistan vize randevu anında şahsen bulunmanız gerekmez. Büyükelçilik bölge sınırlaması da yapmadığı için başvurunuzu danışmanlarımız aracılığıyla ofisinizden ayrılmadan gerçekleştirebilirsiniz.

Pakistan vize başvurusu online olarak temin edeceğiniz başvuru formunun doldurulması ile başlar ve yetkililerin dosyanızı yasal, şart ve usule uygunluğunun kontrolü ile sona erer. Süreç basit olarak algılansa da kendinizi, seyahat amacınızı, ülke kurallarına uyumunuzu başvuru dosyanız belirleyecektir.

Pakistan için alacağınız vize size en fazla 90 günlük kalış izni vermektedir. Bu süre dolmadan ülke topraklarından ayrılmanız gerekmektedir. Ticari faaliyet dışında farklı bir durum sergilemeniz ve vize sürenizi aşmanız durumunda hem hukuki olarak cezalandırılır hem de bir sonraki Pakistan vize başvurunuzda ve hatta diğer ülke vize başvurularında dahi sorun yaşayabilirsiniz.

Pakistan vizesi almanız sınırdan geçeceğiniz garantisini de ne yazık ki vermemektedir. Bölgesel sebeplerden dolayı olmanız gereken sarı humma ve yasal olarak belirtilen diğer aşıların yapıldığına dair aşı kartınız da yanınızda olmalıdır. Aynı zamanda otel, uçak kayıtlarınız, pasaportunuz ve davetiyenizde sınır polisi tarafından talep edilebilir. Bu evraklarınızı yolculuk anında yanınızda bulundurmalısınız.

Pakistan ticari vize işlemleri için ilk adım seyahat planınızı yapmak, sürenizi belirlemek ve şahsınıza ve özelliklerinize uygun dosyanızı eksiksiz olarak hazırlamaktır. Kişisel durumunuza uygun evrak listesini ülke uzmanlarımızı arayarak edinebilirsiniz.

Pakistan Ticari Vize Evrakları

Pakistan Ticari Vize Evrakları

Pakistan Ticari Vize Evrakları kişisel bilgilerinizin, mesleki detaylarınızın ve mali durumunuzun özeti niteliğindedir. Vize sürenizi tamamladıktan sonra Türkiye’ye döneceğinizi taahhüt eder. Bu sebeple evraklarınızın özenle hazırlanması gerekir.

Güncel olmayan evrak, okunaklı olmayan belge, eksik bilgi, yanlış beyan ya da önceki seyahatlerde gösterdiğiniz uyum ve kurallara bağlılık vize cevabınızı etkiler. Profesyonel ve deneyimli bir elden dosyanızın hazırlanması elbette tercih sebebidir.

Pakistan Ticari Vize Kişisel Evraklar

  • Pasaport - 10 yıldan eski olmamalı ve seyahat bitiminden itibaren en az 6 ay geçerliliği olmalıdır. Yıpranmış ve yırtık pasaportlar Pakistan konsolosluğu vize yetkilileri tarafından  işleme alınmamaktadır. Varsa eski pasaport sayfalarının fotokopileri de başvuru dosyasına eklenmelidir.  
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Fotoğraf - Güncel tarihli, 2 adet 3.5 x 4.5 cm ebatlarında renkli, arka fonu beyaz önden çekilmiş fotoğraf sunulmalıdır. Nüfus cüzdanınız ise pasaport bilgileri ile örtüşmelidir. Örneğin, kızlık soyadının değişimi, isim değişikliği her ikisi için de güncel olmalıdır.
  • Pakistan vize başvuru formu- Büyük harflerle ve tükenmez kalemle okunaklı bir şekilde doldurulmalı, eksiksiz olduğundan emin olunmalıdır. Pakistan Vize Başvuru Formu için tıklayınız. 
  • Davetiye-  Pakistan’da ki şirket tarafından hazırlanmış davetiye alınmalıdır. Bu davetiyede Pakistanlı şirketin iletişim bilgileri, seyahatin amacı ve tarihleri mutlaka belirtilmeli ve evrak Pakistan Ticaret odası tarafından onaylanmalıdır. Pakistan ticari vize davetiye örneği için danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.
  • Seyahat Rezervasyonu – Otel rezervasyon tarihlerinin ve uçuş tarihlerinizin net olarak göründüğü rezerve evraklarınız muhakkak evraklarınızın arasında olmalıdır.
  • Seyahat Sağlık Sigortası – Seyahatinizi tamamen kapsayan ve uluslararası seyahat şartlarına göre hazırlanan poliçeniz Pakistan vize belgeleri arasında bulunmalıdır.
  • Banka Hesap Özeti- Seyahat masraflarını karşılamaya yetecek kadar paranın olduğu banka hesabının dökümü Pakistan vize evrakları ile sunulmalıdır.

Pakistan Ticari Vize Mesleki Evraklar

  • Dilekçe- Başvuru sahibinin çalıştığı şirketin antetli kağıdına İngilizce dilinde seyahat amacı, tarihleri belirten dilekçe yazılmalıdır. Şirketlerin faaliyet konuları e varsa yapılacak anlaşmaların detayları da bu dilekçeye eklenmelidir. Pakistan ticari vize dilekçe örneği için tıklayınız.
  • Şirket Evraklarınız - Faaliyet Belgesi, İmza Sirküleri, Vergi Levhası, Ticaret Sicil Gazetesi kopyaları başvuru dosyasına eklenmelidir. Çalışan iseniz göreviniz, işe girişiniz, hizmet dökümünüz de evraklar arasında olmalıdır. İş verenler de aynı evraklardan sorumlu olacaklardır. Şirket evrakları faaliyet ve seyahat amacınıza göre değişebilir. Danışmanlarımızı arayarak özelliklerinize uygun evrak listesini edinebilirsiniz.

Başvuru sahibi Türkiye vatandaşı değilse;

  • İkametgah Belgesi - Pakistan Ticari vize başvurusu yapacak kişi Türk kimliği taşımıyorsa, Türkiye ikametgah belgesini Pakistan vize başvuru evrakları ile konsolosluğa sunması gerekecektir.

Türkiye’deki Ticari Ateşenin tavsiye mektubu ya da Türk Ticaret Odası’ndan alınan Türk firmasının kayıt mektubu dosyaya eklenebilir.

Pakistan Ticari Vize Evrakları eksiksiz, teyit edilebilir şekilde tanzim edilerek sistem girişi sağlanmalıdır. Pakistan vize danışmanlık hizmetimiz kapsamında tüm rezervasyon, sigorta ve benzeri tüm detaylandırmalar tarafımızdan gerçekleştirilmektedir.

Pakistan Ticari Vize Ücreti

Pakistan Ticari Vize Ücreti her yıl Büyükelçilik tarafından kamuoyuna duyurulmaktadır. Pakistan vize ücreti 2025 tarifesinde ticari vize için 

  • Tek Girişli Vize Konsolosluk Bedeli: 100 $
  • 1 Yıla kadar Çok Girişli Vize Konsolosluk Bedeli: 150 $
  • 1 Yıldan fazla Çok Girişli Vize Konsolosluk Bedeli: 200$
  • Euroasia İşlem Bedeli: 70 $+ KDV

Seyahat süreniz, varsa özel durumunuz Pakistan vize fiyatları konusunda değişkenlik gösterebilir. Pakistan Büyükelçiliğinin aldığı bu ücret idari harcama adı altında alınır, başvuru süresince ödeyeceğiniz diğer ek ücretler vize harcınıza dahil değildir.

Ödeyeceğiniz ücret kişisel olarak işlem görür devri ve iptali mümkün değildir. Olası bir ret durumunda ya da başvurunuzdan vaz geçtiğinizde ödeyeceğiniz harç iade edilmeyecektir.

Pakistan Ticari Vize başvurularında dikkat edilmesi gereken evrakların vize yasalarına, uluslararası anlaşmalara ve diplomatik güncel değişimlere göre hazırlanması gerekir. Her ne kadar kalem kalem evrak listesi size belirtilmiş olsa da ufak nüans değişiklikleri başvurunuzun kaderini belirleyebilir. 

Ödeyeceğiniz tüm ücretler için maddi ve harcadığınız her saniye sizin için kayıp olmamalıdır. Uzun vadeli iş anlaşmalarında daha sonra yapacağınız başvuruları da göz önünde bulundurmanızı öneriyoruz. Vize konusunda ülke uzmanlıkları olan deneyimli danışmanlarımızla iletişime geçerek kolayca vize başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Kişiye özel başvuru ücretlerinin detaylı hesaplamasıve Pakistan Ticari Vize Ücreti ya da diğer soru ve sorunlarınız için danışmanlarımıza direk iletişim kanallarından ya da Canlı Destek servisinden ulaşabilirsiniz.

Pakistan Ticari Vize Ret

Pakistan Ticari Vize Kaç Günde Çıkar?

Pakistan vize şartları tam bir dosyanın sisteme girişi ile birlikte her başvuru sahibinin sorduğu soru Pakistan Ticari vize kaç günde çıkar?’dır.
Pakistan Büyükelçiliği yetkililerinin vize başvurularını sonuçlandırma süresi 3-5 iş günüdür. Ancak resmi tatiller, olası sistem arızaları, evraklarınıza talep edilebilecek alternatif belgeler ya da mülakata çağrılmanız süreci uzatabilir.

Pakistan vize uzmanlarımız 1 ay öncesinden yapılan başvuruların risk almadığının altını çizmektedir. Son dönemde yaşanılan pandemi süreci de değişkenlik gösterebilecek diplomatik kararların varlığını da yinelemiştir. Bu sebeple başvurunuzu yapmadan, seyahatinizi planlamadan önce diplomatik süreçleri de takip etmelisiniz.
Pakistan Ticari vize kaç günde çıkar? Sorusunun cevabı başvuru yapan kişinin potansiyeline de bağlıdır. Sadece sisteme giriş yapıldıktan sonraki süreci değil başvuru bir tasarı iken başlayan zaman dilimini de bu hesaba dahil etmelisiniz.

Pakistan Vize Reddi

Pakistan vize reddi karşınıza çıkabilecek olasılıklardan biridir. Daha önceki seyahatleriniz, ülke kanunlarına ve kurallarına olan saygınız ve en önemlisi Pakistan ticari vize gerekli evraklarınızın talep edilen şartları taşımaması size ret cevabını aldırabilir. 

Vize reddi zaman ve mali anlamda bir kayıptır. Hem başvurunuzu yeniden yapmanız hem de ücretlerinizi yenilemeniz gerekir. Yaşayacağınız stres, seyahatinizin ertelenme ya da iptal olma riski ciddi bir sorun olarak karşınıza çıkabilir.

Sağlıklı bir başvuru için öncelikli evraklardan biri olan Pakistan ticari davetiye örneğini teyit etmeli o şart ve uygulamaya göre davetiyenizi temin etmelisiniz.

Pakistan vizesi gerekli evraklarınızı mesleğinize, mali kriterlerinize ve hatta kişisel durumlarınıza göre değerlendirmeli ve sisteme o şekilde dosyanızı teslim etmelisiniz. Vize ücretiniz doğru hesaplanmalı ve seyahat sigortanız geçerliliği sağlamalıdır. 

Tüm bunların dışında yasal prosedüre, güncel diplomatik değişimlere hazır ve haberdar olmanız da gerekecektir. Aksi takdirde vize başvuru dosyanız riskli olacaktır.

Pakistan Ticari Vize dosyanıza ret cevabı size bir evrakla bildirilir. Bu evrakta sebepte tarafınıza açıklanır. Pakistan vize reddi evrakınızı danışmanlarımız ile paylaşarak sorunu çözümleyerek yeni bir başvuru yapabilirsiniz. Vize ciddi bir iştir, risk almayınız.

Keyifli, sağlıklı seyahatler dileğimizle...

Pakistan Ticari Vize Bilgi

Pakistan ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Hepsini Görüntüle Soru Sor

Pakistan Vize Talep Dilekçesi
i. ünal 28/02/19, 11:23 Cevabı Görüntüle
Pakistan ticari vize başvurusunda,dilekçe ingilizce mi? türkçe mi yazılacak
Yazıdırılabilir Versiyonu
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';