x
Pakistan

Vize İşlemleri

Pakistan

Pakistan Vize 2021

S.N 19/12/20, 00:32
Pakistan vize 2021 yılı için şimdide vize alabilir miyiz? Biz şubat ayında gideceğiz ne zamandan başvuru yapmamız gerekir? Şuan için erken mi? covid’ten dolayı bir kısıtlama var mıdır? Başvuru için test gerekiyor mu? Biz ticari gideceğiz davetiyemiz gelecek ama buradan vize alınır mı bunla ilgili bir bilgileri yok davet eden kişilerin sadece uçakların olduğunu söylediler kapı vizesi olmadığına göre normal vize almamız gerekiyor sanırım. Siz bu işlemler için bize güncel bilgi verebilir misiniz rica etsem?
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhabalar,

Pandemiden dolayı birçok konsolosluk işlem almamaktadır ancak Pakistan konsolosluğu vize başvurularını kabul etmektedir. Gitmeden 72 saat önce Covid PCR testini yaptırarak kişiler seyahat edebilir. Vize başvurusunda bulunmanız için test zorunlu değildir ancak kapılarda göstermeniz için test gereklidir. Testleri e nabızdan İngilizce olarak alabilirsiniz veya hastanenizden İngilizce ıslak imzalı kaşeli olarak alabilirsiniz. Pakistan’a vize almak için öncelikle aciliyeti olan ve gerekli görülen seyahatlere izin verilmektedir. Turistik seyahatler kabul edilemez yalnızda ticari veya aile ziyaretler kabul edilmektedir. Belirlenen ticari seyahat amacınıza uygun davetiye temin edilmesi gereklidir. Davetiye hazırlayan firma davet mektuplarını taratıp mail olarak iletebilir aslı gelmesi zorunlu değildir ancak firma hazırlamış olduğu davet mektubunu bağlı bulunduğu ticaret odasından onaylatmaları gerekmektedir.

Pakistan için Vize

Pakistan için vize başvuruları Türkiye’deki temsilciliklerinden Ankara Pakistan Büyükelçiliği ve İstanbul Pakistan Başkonsolosluğundan işleme alınır. Pakistan vizeleri pasaporta basılan veya elektronik vize olarak alınabilir kapı vizesi uygulaması mevcut değildir. Pakistan vize sonuçlanma süreleri konsolosluğun inisiyatifinden olmakla beraber ortalama bir 4-5 iş günüdür. Aciliyeti olan durumlar için konsolosluğun ekspres hizmeti yoktur ancak konsolosluğu bilgi verilir uygun görülürse erken sonuçlandırabilir ama bu tamamen konsolosluğun yoğunluk durumuna bağlıdır. Dolayısıyla Pakistan seyahati planlamadan önce çıkış süreleri ve şehir dışında iseniz kargo süreleri hesaba katmanızı tavsiye ediyoruz. Pakistan vizeleri çıktığı günden itibaren geçerlilik süreleri başlar ve minimum 3 aylık vize verilir. Bu 3 aylık vizelerin kalış gün sayısı 30 gündür. Genellikle tek girişli verilir uzun süreli ve çok girişli vizeler almak için belirli şartlara uygun olunması gereklidir. Başvuru için evraklarınızı hazırladıktan sonra EAGVS temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Pakistan vize 2021 güncel evrak ve konsolosluk harç bilgileri için bizlere ulaşabilirsiniz

Saygılarımızla

Serpil

pakistan vize 2021

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';