x
İtalya

Vize İşlemleri

İtalya

İtalya Vizesi Reddi 2021

S.T. 26/01/21, 15:46
Merhabalar ben ilk defa schengen vizesi alacağım, ancak ret almaktan korkuyorum açıkçası. Çünkü yakın arkadaşım ret almıştı sonra pandemi araya girince yeniden başvuru yapamadı. Ben öğrenciyim, bana babam sponsor olacak, İtalya vizesi reddi 2021 yılında aldınız mı hiç? Yani neye göre karar veriyorlar. Uçak otel rezervasyonlarını satın mı almalıyız? Bu şekilde de çok masraflı olmuş olacak. Ret aldıktan sonra paramız iade edilecek mi? Konsolosluk ile görüşme yapacak mıyız ve bunun için dil bilmem şart mı? Babamın geçerli schengen vizeleri var, onları da dosyaya eklemeli miyim? Hazırlamam gereken evrak ve ücretler hakkında da bilgilendirme rica ediyorum. Çok teşekkür ederim.
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Sponsorlu öğrencilerin İtalya turistik vize başvuruları için istenen gerekli evrak ve ücret bilgileri sizlere mail ve sms olarak iletilmiştir.

İtalya Vizesine Ret

Pandemi dönemi nedeniyle şu an başvuruların alınmadığınız hatırlatmak isteriz. Son zamanlarda sadece ticari vize başvurusu yapılmış olup bunların da neredeyse hepsi olumlu sonuçlanmıştır.

Otel ve uçak rezervasyonlarınızı satın almanızı önermiyoruz. Konsolosluk ve başvuru merkezleri bu konuda kesinlikle sorumluluk almamaktadır. Satın almak yerine bu rezervasyonların konsolosluk işlemleri sırasında geçerli olup olmayacağına dikkat etmeniz gerekir. İptal edilen rezervasyonlarınız İtalya vize ret tehlikesi oluşturabilir.

Dosyanızda sponsor dilekçenize istinaden masraflarınızı karşılayacak kişi bilgileri, maddiyat belirten dökümler ve ek olarak akrabalık iliişkinizi kanıtlayan evraklarınızı sunmanız gerekir. Ayrıca kendi yazacağınız dilekçede de seyahatinizin tüm ayrıntıları yazılmalıdır. Mektubunuz konu odaklı ve net ifadeler içermelidir. Konsolosluğun sizi en rahat algılayabileceği tarzı seçmelisiniz. Ülke uzmanlarımız size tüm süreçte destek olacaktır.

Ana mantık olarak İtalya'ya gerçekleştireceğiniz seyahatten sonra kesinlikle Türkiye'ye geri döneceğinizi, orada yasadışı bir faaliyette bulunmayacağınızı, kaçak olarak çalışmayacağınızı ve benzeri durumları garanti etmeniz gerekir. Konsolosluk zaten tüm bunların aksini kanıtlıyorsanız size kendi inisiyatifi dahilinde vizenizi verecektir.

Babanız ile birlikte seyahat edecekseniz.geçerli pasaport ve schengen görsellerini eklemeniz gerekir. Yapacağınız uçak ve otel rezervasyonlarında da yine kendisiyle beraber seyahat edeceğinizi belirtmek için babanızın bilgilerini eklemelisiniz.

İtalya vizesi ret alınması durumunda ise sürekli ısrar etmek yerine konsololsuğun ret verdiği maddelerin telafisini sağlayarak yeni başvurunuzu ve seyahat planınızı hazırlamalısınız. Yeni başvurunuzun dilekçelerinde ise hangi ret maddesini nasıl düzeltmeye çalıştığınızdan bahsetmelisiniz.

İtalya vizelerine dair tüm detaylar hakkında ülke uzmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

Saygılarımla,

Okan E.

İtalya Vizesi Reddi 2020

 

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';