x
İngiltere

Vize İşlemleri

İngiltere

İngiltere Vizesi Reddi 2021

G.L 30/12/20, 10:34
İngiltere vizesi reddi 2021 yılında neye göre veriliyor? Vize reddi verilirken yetkili Konsolosluk neleri göz önünde bulunduruyor? Vize başvurusu için; ben, annem, babam evrak hazırlayacağız. Hazırlayacağımız evrakları neye göre hazırlayacağımızı bilmiyoruz. Annem ve babam emekli ben de sigortalı bir işte çalışıyorum. Her birimizin farklı farklı evraklar mı hazırlaması gerekiyor? Ve evraklarımızı hazırlarken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Hali hazırda ki durumumdan size biraz bahsetmem gerekiyor sanırım. Ben sigortalı bir işte asgari ücretli olarak çalışıyor gözüküyorum ama normalde asgari ücretin üstünde bir maaş alıyorum. Maaşımın bir kısmı hesabıma yatıyor bir kısmı ise elden tarafıma veriliyor. Bu durum vize başvurusu yaparken tarafıma sorun teşkil eder mi? Sorun ise nasıl bir önlem almam gerekiyor? Emeklilerinde evraklarını hazırlarken dikkat etmesi gereken durumlardan bahsederseniz çok makbule geçer. Vereceğiniz değerli bilgiler için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

İngiltere vize ret durumlarının bir sürü durumdan kaynaklı olarak ortaya çıkabileceğini unutmamanızda fayda var. İngiltere vizesi; Türkiye’den başvuru yapacak kişiler için, yabancı ülkeler referans alındığında alımı belki de en spesifik en zor vizelerden biridir. İngiltere Konsolosluğu’nun belirlediği prosedürler diğer ülke Konsolosluklarının prosedürlerinden çok daha katı kurallar içermektedir. Bu prosedürlerin uygulanması, talep edilen vize için şarttır. İngiltere Konsolosluğu; Vize başvurularını değerlendirirken belki de en çok, Kişilerin (Başvuru sahiplerinin) yapmak istedikleri seyahati finanse edip edemeyeceklerine bakarlar. Bu seyahatin ne kadar süreceği, kişilerin hesaplarında bulundurmaları gereken para ile doğru orantılıdır. Yani siz 5 günlük bir seyahat planlıyorsanız ayrı 10 günlük bir seyahat planlıyorsanız farklı miktarlarda parayı hesabınızda bulundurmak durumundasınız.

İngiltere Vizesi Ret

İngiltere vizesi ret edilme durumlarına sebep olan bir diğer etmen de kişilerin aylık gelirleri referans alındığında, hesaplarında kaynağı belirsiz çok büyük meblağları bulundurmalarıdır. Şöyle ki; Farz edin ki siz sigortalı bir işte asgari ücret ile çalışıyorsunuz. Ama hesabınızda maaşınıza oranla çok daha büyük bir meblağ var. Konsolosluk vize başvurunuzu yaparken bu büyük meblağın kaynağını sorgulayacaktır. Eğer hesabınızda fazla para gösterir ve kaynağını belirtmezseniz Konsolosluk bu sebeple size ret verecektir. Dikkat edilmesi gereken en elzem konulardan biridir bu. Vize reddine sebep olan durumlardan sadece bir tanesinden bahsettik. Örnekler çok daha çoğaltılabilir. Emekliler de durum aslında böyledir. Onlarda emeklilik maaşlarının normal birikmişliğinden çok daha fazlasını gösterirlerse bu sebepten ret alabilirler. Başvuran kişi hangi işle meşgul olursa olsun; Hesabında fazla para giriş-çıkışı var ise muhakkak bunu belgelemelidir. Örn; Bir araç satışı gerçekleştirmişsinizdir ve oradan edindiğiniz parayı hesabınıza finansal kaynağının fazla gözüksün diye transfer gerçekleştirmişsinizdir. Bu durumda araç satış sözleşmesini İngiltere vize ret almamak için evraklarınızın arasına koymanız gerekecektir.

İngiltere vizesi reddi 2021 yılı itibariyle yukarıda sıraladığımız sebeplerden dolayı verilebilmektedir. Ve bu örnekler sadece bir kaçıdır. Evraklarınızın, durumunuz referans alınarak, size özel bir şekilde hazırlanması ve kişiye özel bir başvuru yapılması gerekmektedir. Dilediğiniz zaman müşteri temsilcilerimizi konuyla ilgili arayabileceğinizi unutmayın. Hoşçakalın.

Abdullah Tunç

0212 963 02 10

ask@eagvs.com

ingiltere-vizesi-reddi-2021.jpg

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';