x
İngiltere

Vize İşlemleri

İngiltere

İngiltere vizesi için gerekli evraklar 2021

K.İ 24/12/20, 14:25
İngiltere vizesi için gerekli evraklar 2021 yılı itibariyle değişkenlik gösterdi mi? Bundan iki sene önce iki yıl çoklu girişli bir vize başvurusunda bulunmuştum ama Konsolosluk 2 yıllık vize ücreti, harcı almasına rağmen verdiği vize altı aylık çoklu girişli bir vizeydi. Ben bu vizeyi almak için başvuru yaptığımda planladığım seyahat süresi 10 gündü ama İngiltere’ye gittikten sonra özel sebeplerden dolayı orada biraz daha fazla kalmak durumunda kaldım. Kaldığım süre neredeyse 3 ayı geçti. Daha sonra Türkiye’ye döndüğümde sigortalı olarak çalıştığım işi de kaybettim. Çünkü kalmam gerektiğinden fazla kaldım ve işimin başına zamanında dönemedim. Daha sonra farklı işyerlerinde alanımla ilgili işlerde çalıştım ve sigortam vs. her şeyim tas tamam. Ne tür evraklar hazırlamam gerekiyor? Şu an tekrar İngiltere’ye gitmem gerekiyor ve sanırım prosedür biraz değişmiş. Şu an için tekrar 2 yıllık vize başvurusunda bulunabilir miyim? Korktuğum şey; Yukarıda da belirttiğim üzere, tekrar 2 yıllık vize harcı almaları ama vizeyi kısa süreli vermeleri. Konu hakkında geri dönerseniz çok sevinirim. İyi günleriniz olsun.
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

İngiltere vizesi için gerekli evraklar mevzu bahis olduğunda, göz önünde bulundurulması gereken ilk şey başvuru sahibinin ne işle uğraştığıdır. Yani başvuru sahibi, sigortalı çalışan, İş veren, Emekli, Öğrenci olabilir. Ve vasıfların her biri başvuru sırasında farklı evraklar hazırlanmasını gerektirmektedir. Kişiler vize başvurusu yapmadan önce bütün bunları göz önünde bulundurmak durumundadır. Vize başvurusu için tarafımıza başvurun kişilerin çoğunun yaptığı hatayı, üzülerek belirtmek istiyoruz ki siz de yapmışsınız. Kişiler vize başvurusunda bulunurken kısa süreli seyahat planları yaparak vize başvurusu yaparlar ama  Yetkili mercii planladıkları seyahat süresinden daha fazlasını kapsayan vizeler verdiklerinde, kişiler de bunu referans alarak seyahat sürelerini daha uzun tutarlar. Halbuki planlanan seyahat süresine uyulmalı ve seyahatler kısa tutulmalıdır.

İngiltere Vizesi İçin Gerekenler

Seyahatlerin kısa tutulmaması halinde, sonra ki vize başvurularında, ilk vizenin yanlış kullanımdan kaynaklı; Konsolosluk yetkilileri ile kişiler arasında bir güven problemi oluşur ve Konsolosluk Vize Departmanında çalışan yetkili kişiler, sonra ki vizelerde kişilerin vize başvurularını olumsuz sonuçlandırmaktadır. İngiltere vizesi için gerekenler diye düşündüğümüzde en önemli hususlardan biri de kişiler için hazırlanması gereken evrakların, kişinin çalışma durumu göz önünde bulundurularak hazırlanması gerektiğidir. Kişiler sigortalı çalışan ise eğer başvuru evrakları; Kişinin hazırlaması gereken şahsi evraklar ve çalıştığı kurumun kişinin adına hazırlaması gereken başvuru evrakları diye kategorize edilebilir. Bu duruma dikkat etmekte fayda var.

İngiltere vizesi için gerekli evraklar 2021 yılı için önceki yıllara göre çok fazla değişkenlik göstermemiştir. Yapılacak olan vize başvurusu için sadece başvuruyu yapma şekli değişmiştir. Önce ki yıllarda, Konsolosluğun yetkili servis birimi, teslim edilmesi gereken evrakları elden alabiliyordu ama şu an için tamamen Online ortamda evraklar taranarak ilgili kurumun işaret ettiği yerden yüklemeleri yapılmaktadır. İş biraz daha spesifikleşmiştir aslında. Konuyla ilgili detaylı bilgiler için bizi dilediğiniz zaman arayabilir bilgi edinebilirsiniz.

Abdullah Tunç

0212 963 02 10

ask@eagvs.com

ingiltere vizesi için gerekli evraklar 2021

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';