x
İngiltere

Vize İşlemleri

İngiltere

İngiltere vizesi 2021

G.L 23/12/20, 16:34
İngiltere Vizesi 2021 yılı itibariyle başvurular devam ediyor mu? Başvurumuzu Ankara’dan yapacağız ama, Ankaradan başvurumuzu direkt nerden yapabileceğimizi bilmiyorum. Buradan yapılan başvurular Elçilik makamlarına mı yapılıyor? Daha önce İngiltere için sadece bir defa başvuru yapmıştık ve bu başvuruyu Konsolosluğun yetkilendirdiği bir Servis birimi üzerinden yaptığımızı hatırlıyorum. Şimdi yine aynı şey mi olacak yoksa direkt Elçiliğe mi yapacağız başvurumuzu? İstanbul’da ki yetkili servis biriminin adının ne olduğunu hatırlamıyorum şimdi. Burada da öyle bir kurum var mı? Başvurumuzu yaparken hali hazırda ne kadar bütçe ayırmamız gerekiyor? Geçen sefer parmak izi için gitiiğimizi hatırlıyorum. Şimdi tekrar gidip parmak izi vermemiz gerekiyor mu? Schengen ülkelerinde olduğu gibi tek sefer gidip parmak izi vermek yeterli oluyor mu? Konu hakkında geri dönüşleriniz işçin şimdiden çok teşekkür ederiz. İyi günler.
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhaba İngiltere Hükümetinin Türkiye’de başvuru sahiplerinin yaptığı İngiltere’ye vize başvurularını değerlendiren iki adet yetkili merci bulunmaktadır. Bunlardan birincisi; İstanbul İngiltere Başkonsolosluğu, İkincisi ise; Ankara İngiltere Büyükelçiliği’dir. Bu resmi kuruluşlar hem bulundukları ilden gelen başvuruları hem de civar illerden gelen başvuruları değerlendirmek, sonuçlandırmak için yetkilidirler. Her birinin yetki alanı farklıdır. Örn; Ankara’da bulunan Elçilik genellikle Doğu illerinden gelen başvuruları da değerlendirmektedir.  İstanbul’daki konsolosluk ise İstanbul ve Marmara, Ege bölgesinde ki başvuruları değerlendirmek için faaliyet yürütmektedir.

İngiltere'ye Gitmek İçin Vize

İngiltere’ye gitmek için vize başvurusunda bulunacaksanız, ne yazık ki her defasında vize başvurusu için parmak izine gitmeniz gerekmektedir. İngiltere Hükümeti Schengen ülkelerinden biri olmadığı için her defasında başvuru sahiplerini parmak izi için yetkilisi servis birimine beklemektedir. Schebgen ülkelerinden farklıdır durum. Karıştırmamak da fayda var. Konsolosluk her defasında kişiyi görmek ister. Bu da bu başvuruda da tekrar parmak izine gideceğiniz anlamına geliyor. Başvurunuzu Ankara İngiltere Büyükelçiliği’ne yapamayacağınızı bilmenizde fayda var. Konsolosluk ve Elçilikler; Bireyler başvurularını yapabilsinler diye Yetkili Servis Birimlerini yetkilendirmişlerdir. Ankara’da da bu yetkili servis birimine ulaşabilirsiniz.

İngiltere vizesi 2021 başlıklı yazımızda tarafınızın yönelttiği soruları cevaplamaya çalıştık. Konu hakkında veya farklı konularda sorularınız için bize yazın veya dilediğiniz zaman arayın lütfen. İngiltere ülkesi ve diğer ülkeletre yapılacak vize başvuruları için özel bir danışmanlık firması olduğumuzu unutmamanızda fayda var. İyi günler dileriz.

Abdullah Tunç

0212 963 02 10

ask@eagvs.com

ingiltere vizesi 2021

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';