x
Fransa

Vize İşlemleri

Fransa

Fransa Öğrenci Vizesi 2021

İ.V. 29/01/21, 13:58
Merhaba. Üniversite öğrencisiyim, değişim programı ile Fransa'ya gitmek istiyorum. Fransa öğrenci vizesi 2021 için hazırlamam gereken evraklar nelerdir? Buradaki okulumdan bir belge almalı mıyım? Randevuları siz benim adıma alabiliyor musunuz? Annem'de benimle birlikte seyahat edecek, kendisi için nasıl bir prosedür izlemeliyiz? Vize harcından muaf mıyım? Şu an pandemi döneminde olduğumuzdan herhangi bir sıkıntı oluşur mu? Başvurunun alınmaması gibi vs. vereceğiniz detaylı bilgilerden ötürü teşekkürler.
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Küresel salgından dolayı şu an kısa süreli vize işlemleri kapalı olsa da eğitim vizeleri devam etmektedir. Erasmus öğrencilerinin hazırlaması gereken evrak ve ücret detayları sizlere iletilen mail ile bildirilmiştir.

Öğrenciler İçin Fransa

Hazırlamanız gereken evraklar genel olarak; başvuru sürecini ve eğitim süresini kapsaması dışında en az 6 ay geçerliliği daha bulunan pasaportunuz, 2 adet biometrik fotoğraf, nüfus kayıt örneği, ikametgah, eğitim alacağınız okuldan gelen belge, eğitiminize devam ettiğiniz okulunuzdan bunu kanıtlayan belge, Fransa seyahat sağlık sigortası, vize talep dilekçesi, konaklama ve seyahat rezervasyonları, masraflarınızı karşılayan kişi veya kuruma ait belgeler. 

Öğrenci vizesi Fransa için hazırladığınız tüm evrakları ofislerimize kargo veya elden teslim edebilirsiniz. Bizler dosyanızı inceler ve başvuru şartlarına uygun hale getirmeye çalışırız. Ülke uzmanımız ile birlikte gelişmeleri yönetecek olup vize başvurunuzu yapacaksınız.

Öğrenci vizeleri randevu gününden sonra ortalama 3-15 iş günü arasında sonuçlanmaktadır. Bu süre konsolosluğun işlem hızı ve yoğunluğuna bağlı olarak değişir.

Yanınızda seyahat edecek kişi için önce kendi vizenizin çıkmasını beklemeniz daha iyi olacaktır. Annenizin dosyası hazırlanırken kendi vize görselinizi ve dilekçenizi eklemeliyiz. 

İki başvuru için de ülke uzmanımız sizlere destek olacaktır. D vizeler için şahsen başvuruya gelmek zorundasınız, C vize için ise son 59 ay içerisinde herhangi bir schengen vizesi için parmak izi verilmişse şahsen gelinmesine gerek yoktur. Başvuru sonrası aşamaları vize sorgula kısmından takip edebilirsiniz.

Erasmus vizeleri harçtan muaftır. Anneniz turistik amaçlı seyahat edeceğinden kendisi için 80€ konsolosluk harcı olacaktır.

Fransa öğrenci oturum izni için ofislerimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Saygılarımla,

Okan E.

Fransa Öğrenci Vizesi 2021

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';