x
Etiyopya

Vize İşlemleri

Etiyopya

Etiyopya Hakkında Sorular & Yorumlar

Etiyopya ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Soru Sor

Etiyopya Vize Ücreti 2020
Y. Aktar 10/08/20, 13:25 Cevabı Görüntüle
Selamlar, üç hafta sonra Angola’ya seyahat edeceğim. Uçuşum Etiyopya Addis Ababa Uluslararası Havaalanından aktarmalı olarak gerçekleşecek. Angola’ya Etiyopya üzerinden aktarma yaparak uçacağım. Etiyopya’ya iniş saatim sonrasında yaklaşık 13 14 saat sonra Angola için uçağım kalkacak. Biletlerim hazır, dolayısıyla uçuşumu iptal etmem gibi bir durum söz konusu değil. Seyahatim için hazırlamış olduğum bir bütçe var. Şimdi, Etiyopya için de vize almam gerektiğini söyleyen birkaç arkadaşım oldu. Fakat transit geçiş yapacağım için gerçekten böyle bir durum söz konusu olacak mı merak ediyorum. Ayrıca vize almam gerekiyorsa tekrar bir bütçe planlaması yapmam gerekiyor. Etiyopya vize ücreti 2020 yılında ne kadarlık bir tutar olarak belirlendi? Transit vize almam gerekiyorsa normal bir başvuru mu yapmam gerek yoksa şartlar değişiyor mu? Bu konu ve ek olarak vize ücreti konusunda bilgi verebilir misiniz? İyi günler.
Yeşil Pasaporta Etiyopya vizesi
T. Açmaz 10/08/20, 13:16 Cevabı Görüntüle
Merhaba, ismim Tuğba. Eylül 2018 yılında çıkardığım bir yeşil pasaportum var. Aldığım pasaport, 5 yıllık bir geçerliliğe sahipti. 2 senedir bu pasaportla 4 ülkeye seyahat ettim. Bu ülkelere vize almadan seyahat etme hakkım vardı ve bunu kullandım. Yeşil pasaportla vizesiz olarak seyahat ettiğim ülkeler olduğu için, bir ay sonraki Etiyopya seyahatimde de bu haktan yararlanabilir miyim merak ediyorum. Doğu Afrika’ya henüz bordo pasaportum varken farklı ülkeleri görmek için seyahat etmiş ve vize almıştım. Etiyopya’ya daha önce gitmedim. Şimdi yeşil pasaportum varken bu ülkeye vizesiz seyahat etme hakkım varsa gitmek istiyorum. Yeşil pasaporta Etiyopya vizesi almam gerekiyor mu? Uzun vize işlemleriyle uğraşmak istemiyorum açıkçası, vize almam gerekiyorsa bu seyahati bir iki ay daha ertelemeyi planlıyorum. Çünkü vize almak için şu an ayırabileceğim bir vaktim yok. Vize başvurusu yapmalı mıyım?
Etiyopya E-vize
E. Özer 10/08/20, 13:13 Cevabı Görüntüle
Merhaba, bu ay içerisinde Etiyopya’ya giderek oradaki kuzenimin yanında bir hafta kalmak istiyorum. Çalıştığım şirkette henüz yıllık izin tarihlerimiz kesinleşmedi. Fakat izinli olacağımız tarihler önümüzdeki hafta belli olacak. Yani, Etiyopya seyahatim bu ay içerisinde gerçekleşecek fakat ayın hangi haftasında izinli olacağım tam olarak belli değil. Önümüzdeki hafta itibariyle de izne çıkabilirim, ay sonu da. Böyle bir durumla karşılaşınca tabi ki aklımda birkaç soru işareti belirdi. Etiyopya’ya gidebilmek için vize almam gerektiğini biliyorum. Ama ne zaman gideceğim tam olarak belli olmadığı için ne zaman vize başvurusu yapmam gerektiği hakkında bir karar alamadım. Eğer iznim önümüzdeki hafta itibariyle başlarsa, vize başvurusu yapmak için çok mu geç kalmış olacağım? Bazı ülkelerin elektronik olarak vize verdiğini ve bu tarz başvuruların kısa sürede sonuçlandığını biliyorum? Etiyopya e-vize sistemini kullanan ülkelerden biri mi? Cevaplarsanız sevinirim, iyi çalışmalar.
Etiyopya Vize İstiyor Mu
I. Okyay 10/08/20, 13:07 Cevabı Görüntüle
Selam, yaz sonuna doğru bir Doğu Afrika turu yapmayı planlıyorum. Küçük çaplı, kısa süren bir tur olacak. 3 ülkeyi ziyaret etmeyi kararlaştırdım. İki hafta içinde birden fazla ülkeyi görmek gibi bir isteğim var. Bu ülkelerden ilki Etiyopya olacak. Önümde daha uzun bir süre olduğu için vize işlemleri, uçak bileti almak, kalacak yer ayarlamak gibi işlere henüz girişmedim. Sizden istediğim, Etiyopya’ya giriş nasıl yapılıyor bunun hakkında bilgi almak istiyorum. Etiyopya vize istiyor mu? Yoksa kısa süreler için vize talep etmeme gibi bir durum var mı? Bunu sorma sebebim, hizmet pasaportu sahibi olmam. Daha önce birkaç Avrupa ülkesine giderken vize almadan seyahat etmiştim. Etiyopya’da da böyle bir ayrıcalık var mı merak ediyorum. Vize almam gerekiyorsa, bu konu için neler yapmalıyım? Teşekkür ederim.
Etiyopya Kapıda Vize
A. Uslu 05/08/20, 14:48 Cevabı Görüntüle
Merhaba, ben Etiyopya’ya bir sonraki hafta gideceğim ve altı yedi gün kadar orada kalmam gerekiyor. Acil bir şekilde gelişen bir seyahat planı olduğu için pasaportumun başvurusunu yeni yaptım ve henüz elime ulaştı. Umuma mahsus 3 senelik bir pasaport edindim. Yoğun tempolu çalıştığım bir işim var, açıkçası pasaport alacak zamanı bile çok zor yarattım. Şimdi, önümüzdeki hafta Etiyopya’ya gideceğim. Uçak biletimi internet üzerinden aldım ve hazır. Aklıma takılan tek soru, vize konusu hakkında. Vize başvurusu yapmak veya konsolosluğa gitmek için gerçekten vaktim yok. Seyahat için uçak biletim hazır olmasına rağmen işimden çok zor izin aldım. Etiyopya kapıda vize alarak havaalanında vize almak gibi imkân var mı acaba? Diğer türlü vize almak için çok uğraşmam gerekecek. Aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler, iyi günler.
Etiyopya Transit Vize İstiyor Mu?
D. Sağlam 24/12/19, 16:42 Cevabı Görüntüle
Merhaba,
İstanbul’dan Ethiopian Havayolu ile, Etiyopya aktarmalı olarak Cibuti’ye uçmam gerekiyor. Addis Ababa Havaalanında 3 saat 20 dakikalık bir aktarmam mevcut. Bu aktarma nedeniyle Etiyopya Transit Vizesi almam gerekir mi? Bu süre zarfında havaalanından çıkmayı planlamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Ethiopia Visa For Citizens of France
P. Jean ETCHEBARNE 06/04/19, 12:23 Cevabı Görüntüle
I want to go to Ethiopia from 29 april to 05 may, i'm a french citizen, can i get a tourist visa from your office in Etiler ?
Wich kind of document i have to bring (send) to you ?
Thank you
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';