x
Bulgaristan

Vize İşlemleri

Bulgaristan

1950 Yılı Bulgaristan Göçmenleri için Vatandaşlık

O. ARABACI 06/03/19, 08:44
Merhaba, Büyükbabam 1924 Dobriç doğumlu.(Soyağacında da DOBRİÇ gözüküyor) Annemlerin hatırladığı kadarıyla 26-27 yaşlarında (1950-1951) Türkiye'ye göç etmiş. Bulgaristanda eğitimini tamamlamış terzilik mesleğini icra etmiş. 2008 yılında vefat etti. Annem üzerinden vatandaşlık başvurusunda bulunma hakkımız var mıdır? Var ise izlememiz gereken yol hakkında bilgilendirir misiniz? Teşekkürler, (TC kimlik fotokopisi, pasaport fotokopisi, TC Kimlik numarası bilgileri elimizde mevcut)
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Ozan Bey Merhaba,

Göç eden kişi annenizin dedesi ise, vatandaşlık hakkının kuşaktan kuşağa aktarıldığını düşünürsek, annenizin babasının hayatta olması gerekir. Eğer göç eden kişi annenizin babası ise önce dedeniz adına bağlı olduğunuz Nüfus Müdürlüğü’nden İsim Denklik Belgesi talebinde bulunabilirsiniz.

Denklik belgesi sonucunuzun gelmesi yaklaşık 1-1,5 ayı bulabilmektedir ve gelen evrakta Türkiye'ye göç ettikleri pasaport evrakı da bulunduğundan göç tarihine dair daha detaylı bilgi sahibi olabiliyoruz. Denklik Belgenizin sonucu geldikten sonra firmamızı arayarak danışmanlık hizmeti için bir randevu alabilir, bu belge ile ofisimize gelerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

S. Atmaca 23/04/19, 15:56
Merhaba, Babam 1949 Bulgaristan Şumnu doğumlu,bir yaşındayken ailesi ile göç ediyorlar ve Türk vatandaşlığını alıyor ancak herhangi bir belge elimizde bulunmuyor.Bulgaristan Vatandaşlığını şimdi geri almak için hangi yolu izlemeliyiz,biz de çocukları olarak vatandaşlığımızı almak için ne gibi işlemler yapmamız gerekiyor,ve herhangi bir maliyeti ne olur bize? Teşekkürler
EUROASIA Müşteri Temsilcisi 23/04/19, 15:57
Serpil Hanım, işe öncelikle bağlı olduğunuz Nüfus Müdürlüğü'nden babanız için İsim Denklik belgesi talebi ile başlamalısınız. Denklik belgesinin alımının ardından size en yakın hizmet veren ofisimizden randevu alıp, işlemlerin süreçleri, ücretleri ve detayları hakkında bilgi alabilirsiniz.
N. .L 31/12/21, 12:10

Merhabalar, Euroasıa ekibi.1950 yılı Bulgaristan göçmenleri için Vatandaşlık işlemleri yapıyor musunuz? Annem göçmen hala vatandaş olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Hangi evraklar gerekli ve hangi yolu izlememiz lazım bu bilgilere ulaşmak için. Web sitenizde ki online formu doldurmam yeterli midir? Bu işlemlerin ücreti nedir size vekalet verdiğimizde biz gitmeden de siz bu işlemleri bizim adımıza yapıyor musunuz? Bilgi verirseniz sevinirim. İyi çalışmalar dilerim. Cevabınızı bekliyoruz işlemlere başlamak için.

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 31/12/21, 13:08

Merhaba Neslihan hanım, öncelikle bizi seçtiğiniz için çok teşekkür ederiz. 1950 Yılı Bulgaristan Göçmenleri için Vatandaşlık sorgulatması yapan kişiler genelde vatandaş çıkıyor. Tabi bunu sorgulatmanız gerek. İlk önce göç ettiğine dair evrak toplamanız gerek. Evraklar gelince Bulgaristan’a gönderiliyor tercümeleri yapılıp ilk önce doğum belgesine ulaşılıyor. Doğum belgesi çıktıktan sonra tarihlerde yanlışlık var ise onlar düzeltilip güncel evraklar alınıyor. 1950 Bulgaristan göçmeni vatandaşlık sorgulatması yapılıyor ondan sonra Vatandaş çıkarsa ayrı prosedür uygulanıyor çıkmaz ise farklı prosedür uygulanıyor.
Onlaine form doldurmanız sadece ön bilgi için istenilen bilgiler.
1950 Bulgaristan göçmenlerine vatandaşlık sorgulatması için gerekli evraklar şu şekildedir:

  • İsim Denklik Belgesi (Göç eden kişiye ait. Ankara Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınır.)
  • Nüfus Kayıt Örneği Tam Vukuatlı
  • Evlilik Kayıt Örneği
  • Sabıka Kaydı
  • Pasaport Fotokopisi
  • Türkiye’ye hangi tarihte göç edilmiş?
  • Bulgaristan'daki göç eden kişinin tam 3 adı nedir?
  • Bulgaristan’da doğduğu yer neresi?
  • Bulgaristan’dan göç etmeden önce ikamet ettikleri yer


1950 Bulgaristan göçmeni vatandaşlık için bu sorulara net bir şekilde cevap vermeniz gerekmektedir. Verdiğiniz cevaplarda net olursanız daha hızlı sonuç alırsınız. Biz bu işlemleri vekalet ile yapabilmekteyiz.
Daha detaylı ve kapsamlı bilgi için Müşteri temsilcilerimizi arayabilir onlardan her konuda destek alabilirsiniz. İletişim numaramız 0212 963 50 14.
1950 yılı Bulgaristan göçmenleri için Vatandaşlık ve 1950 Bulgaristan göçmenlerine vatandaşlık için sizi bilgilendirdik. Kafanıza takılan herhangi bir sorunuz olursa bizi aramaktan çekinmeyin her zaman size destek olmaya hazırız.
Saygılarımızla Sağlıklı günler dileriz..
Sezgül.Kayna / Euroasıa Global Visa Services

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';