x

Dubai'de Görmeniz Gereken 6 Yer

Dubai'nin havadan çekilmiş foroğtafı

Burj Khalifa’dan Palm Jumeirah’a Dubai’de yapılması gerekenleri makalemizde derledik. Dubai bir gezginin olmazsa olmazlarından. Rekorlar kıran mimarisi, geleneksel noktaları ve insan yapımı adaları ile Dubai her yıl turistlerin akınına uğruyor. İşte gitmişken görmeniz gereken 6 yer:

 1. Burj Khalifa

Dubai Burj Klalifa'nın gece uzaktan çekilmiş fotoğrafı

828 metre yüksekliğindeki Burj Khalifa’yı gitmişken görmemeniz neredeyse imkansız. 2010’da tamamlanan dünyanın en uzun gökdeleni Dubai’nin karakteri oluşturan noktalardan biri haline geldi. Bulutsuz bir günde üst katlarından göreceğiniz manzara kesinlikle tarifsiz.

Dubai E-Vize işlemleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

2. Dubai Mall

Dubai Mall'ın içindeki akvaryımdan bir kare

Burj Khalifa’nın hemen yanında bulunan Dubai Mall, içerisindeki 1.200’den fazla mağazası ve 150 restoranıyla alışveriş tutkunlarının merkezi haline geliyor. Tek bir gün ayırsanız bile tamamını gezmeniz mümkün olmayan alışveriş merkezinin içinde aynı zamanda tema parkına, buz pistine, şelaleye ve dışında bulunan süs havuzu fıskiyesine ev sahipliği yapıyor.

 

3. The Dubai Fountain

Dubai Fauntaion'ın gece gösterilerinden bir kare

Dubai’de görmeniz gereken bir başka aktivite ise dünyanın en büyük koreografik fıskiye sistemine sahip Dubai Fountain’deki bir gösteriyi izlemek. Bu popüler aktivitede kullanılan fıskiyeler 150 metre yükseliğe kadar su fışkırtabiliyor. Her biri renkli ve ışıklandırılmış tazyikli fıskiyeler popüler şarkılarla senkronize bir şekilde şovlar oluşturuyor. Öğlenleri saat 13:00 ve 13:30’da ve akşamları gün batımıyla birlikte 23:00’a kadar süren şovlar turistleri kendine çekiyor.

 

4. Palm Jumeirah

Dubai Palm adalarının havadan çekilmiş görüntüsü

Adını palmiye şeklinde olmasından alan Palm Jumeirah, dünyanın en büyük yapay takım adalarından biridir. Yerliler ve turistleri bu takım adalarda bulunan lüks otellerde kumun ve denizin tadını çıkarırlar. Ayrıca bu yapay takımadalara ulaşmak için yapılmış tramvay hattı ile bir adadan anakaraya ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

 

5. Dubai Koyu

Dubai Koyu'nda çekilmiş çeşitli sevbe ve meyvlere ait fotoğraf

Dubai çok sayıda yüksek gökdeleninin şan ve şöhretiyle ünlü gibi görünse de şehrin kalbi her zaman koyda atıyor. Dubai’nin ekonomik olarak kalkınmasını sağlayan inci dalgıçlığı ve balıkçılığın geliştiği ve Bani Yas kabilesinin merkezi olan bu koyda emirliğin tarihine ev sahipliği yapan Dubai Müzesi bulunuyor.

 

6. Kite Beach

Dubai Kite Beach
Adının hakkını veren Kite Beach su sporları yeteneklerinizi geliştirmeniz için en güzel yerlerden biri. Sadece su sporları da değil, deniz kenarında vakit geçirmek için de ideal! Açık havada bulunan kafelerden ve restoranlardan içeceğinizle birlikte plajın birkaç adım ötesinden anın tadını çıkabilirsiniz. Plajda yapabileceğiniz birçok aktivite ve Burj Al Arab’ın muazzam manzarası eşliğinde tatilinizin bir gününü burada geçirebilirsiniz.

Dubai Vize Başvurusu Yönlendirme Bannerı

EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';