x
Almanya

Vize İşlemleri

Almanya

2020 Almanya Turistik Vize Başvurusu, Hakkari

M. KOCAGÖZLER 31/12/18, 08:52
Merhaba Hakkaride ikamet etmekteyim. Şubat ayında Almanyaya turistik bir seyahatte bulunacağım. Hakkaride hayvancılıkla uğraşmaktayım. Onun dışında farklı bir işten gelirim yoktur. Vize başvurumu nasıl yapacağım. Vize randevusunu nereden almamız gerekmektedir? İşlemlerimin hepsini Hakkari'den yapabilecek miyim?
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhaba 

Öncelikle EuroAsia GVS'ye ulaştığınız için çok teşekkür ederiz. Aşağıda sorularınızı en detaylı şekilde cevaplamaya çalışacağız. Sorularınıza cevap bulamadığınız bir kısım olursa lütfen bize geri dönüş yapmayı unutmayınız. EuroAsia olarak sorularınıza cevap vermekten mutluluk duyarız.

Öncelikle üzülerek belirtmek istiyoruz ki Almanya Hükümetinin Hakkari'de bir temsilcisi veya yetkili bir vize başvuru merkezi olmadığı için başvurunuzu ne yazık ki Hakkari'den yapamamak durumundasınız.  Başvurunuzu yapabileceğiniz şehirlere baktığımızda size en yakın başvuru yapabileceğiniz il olarak Trabzon'u önerebiliriz. Bunun dışında başvurunuzdan hızlı bir şekilde sonuç almak istiyorsanız eğer başvurunuzu Ankara veya İstanbul'dan da yapabileceğinizi unutmayın lütfen. Başvurunuzu yapmadan önce hazırlamanız gereken evraklar konusunda olabildiğince hassas davranmanızı tavsiye ediyoruz. Hazırlamanız gereken evraklar aşağıda ki gibidir;

1)PASAPORT: 
Pasaportunuzun geçerlilik süresi talep ettiğiniz  vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaportunuz  on yıldan eski olmamalılıdır ve en az iki boş sayfası olmalıdır. Pasaportun resimli sayfası ve son 3 yıl içerisindeki vizelerinize  ait fotokopiler gerekmektedir. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportlar da başvuru sırasında ibraz edilebilmelidir.
2)BAŞVURU FORMU: 
Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar eksiksiz doldurulmuş ve sizin tarafınızdan  imzalanmış olmalıdır. Dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda şunu kesinlikle unutmamak gerekir ki; başvuru formunun 3. ve 4. sayfaları mutlaka imzalanmalı ve başvuru tarihi unutulmamalıdır. Başvuru şahsen yapılmayacak ise başvuru sahibi
tarafından ıslak imzalı vekalet formu ile vekaleti alan kişinin kimlik fotokopisi ibraz edilmesi zorunludur.
3)BİOMETRİK FOTOĞRAF:  
Biometrik özelliklere uygun ve tüm yüzün net göründüğü 2 adet fotoğraf
gereklidir. 
4)SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI:
En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli bir seyahat sağlık sigortası edinmeniz gerekmektedir.
5)KONAKLAMA İÇİN SUNULACAK BELGELER:
Seyahat konaklama durumunuza ait belgeleri sunmanız  gerekmektedir. Otel vs  rezervasyonlar sunulmalıdır. Rezervasyon bilgileri başvuru
sahibinin adı ve soyadını içermeli ve tüm seyahat tarihini kapsayacak şekilde olmalıdır. Bunlara kesinlikle dikkat edilmelidir.
6) BANKA HESAP DÖKÜMÜ:  
Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanınız veya hesap dökümünüzü sunmanız gerekmektedir.

7)ÇİFTÇİLİK BELGESİ
 Ziraat odalarından temin edilmiş güncel tarihli çiftçilik kazancını gösterir belgenizi ibraz etmeniz gerekmektedir.

Bu evraklar her çiftçinin hazırlaması gereken standart evraklardır. Başvuru sürecinde konsolosluğun durumunuza göre sizden farklı evraklar temin etmenizi isteyebileceğini lütfen unutmayınız. Umuyoruz ki bu yazımızda size yardımcı olabilmişizdir. EuroAsia Ailesi olarak mutlu yarınlar dileriz.

Abdullah Tunç

ask@eagvs.com

02122650009 
 

  

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';