x
Almanya

Vize İşlemleri

Almanya

2020 Almanya Aile Akraba Ziyareti Vizesi, Mardin

S. SEMERCİ 31/12/18, 08:48
Merhaba Ailemle birlikte Mardin İlinde ikamet etmekteyim. Almanya ya aile akraba ziyaretinde bulunacağız. Orda bulunan ablamı ziyarette bulunacağız. Ben sigortalı çalışanım. Annemde ev hanımıdır. Randevuyu nasıl alabiliriz ? İşlemlerimizi nasıl yapacağız? Mardinden halledebilecek miyiz?
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhaba 

Öncelikle EuroAsia GVS'ye ulaştığınız için çok teşekkür ederiz. Aşağıda sorularınızı en detaylı şekilde cevaplamaya çalışacağız. Sorularınıza yanıt bulamadığınız bir kısım olursa  lütfen bizi  uyarmaktan çekinmeyiniz. EuroAsia GVS sorularınıza cevap vermekten mutluluk duyar. 

Sayın İlgili Öncelikle Almanya Hükümetinin Mardinde bir temsilcisi veya bir vize başvuru merkezi olmadığı için ne yazık ki başvurunuzu Mardin'den yapamamak durumundasınız. Başvurunuzu Ankara veya İstanbul'dan yaparak en hızlı şekilde sonuçlandırabilirsiniz. Başvurunzu yapmadan önce kendi durumunuz ve (Çalışma şekli, kendinizi nasıl finanse ettiğiniz) annenizin durumunu freferans alarak hazırlamanız gereken evraklar olacaktır. Anneniz hali hazırda ev hanımı olduğundan başvurusunu yapabilmesi için birinci derece bir sponsora  ihtiyacı vardır. Edindiği sponsorun evraklarını sunarak başvurusunu yapabilmektedir. Sigortalı çalışan olarak sizin hazırlamanız gereken evraklar aşağıda ki gibidir. Annenize sponsor olacak kişinin durumuna göre de dilerseniz web sayfamızdan veya müşteri temsilcilerimizi arayarak evrak listesini edinebilirsiniz. Müşteri temsilcilerimiz size en detaylı bilgiyi vereceklerdir. 

1)PASAPORT: 
Pasaportunuzun geçerlilik süresi talep ettiğiniz  vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaportunuz  on yıldan eski olmamalılıdır ve en az iki boş sayfası olmalıdır. Pasaportun resimli sayfası ve son 3 yıl içerisindeki vizelerinize  ait fotokopiler gerekmektedir. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportlar da başvuru sırasında ibraz edilebilmelidir.
2)BAŞVURU FORMU: 
Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar eksiksiz doldurulmuş ve sizin tarafınızdan  imzalanmış olmalıdır. Dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda şunu kesinlikle unutmamak gerekir ki; başvuru formunun 3. ve 4. sayfaları mutlaka imzalanmalı ve başvuru tarihi unutulmamalıdır. Başvuru şahsen yapılmayacak ise başvuru sahibi
tarafından ıslak imzalı vekalet formu ile vekaleti alan kişinin kimlik fotokopisi ibraz edilmesi zorunludur.
3)BİOMETRİK FOTOĞRAF:  
Biometrik özelliklere uygun ve tüm yüzün net göründüğü 2 adet fotoğraf
gereklidir. 
4)SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI:
En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli bir seyahat sağlık sigortası edinmeniz gerekmektedir.
5)KONAKLAMA İÇİN SUNULACAK BELGELER:
Seyahat konaklama durumunuza ait belgeleri sunmanız  gerekmektedir. Otel vs  rezervasyonlar sunulmalıdır. Rezervasyon bilgileri başvuru
sahibinin adı ve soyadını içermeli ve tüm seyahat tarihini kapsayacak şekilde olmalıdır. Bunlara kesinlikle dikkat edilmelidir.
6) BANKA HESAP DÖKÜMÜ:  
Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanınız veya hesap dökümünüzü sunmanız gerekmektedir.
7)ÇALIŞMA İZİN BELGESİ: 
Çalıştığınız kurumdan  temin edeceğiniz çalışma ve izin belgesi yaptığınız işe dair açıklama içermelidir. Seyahat tarih aralığı belirtilmiş olmalı, ıslak imza ve kaşeli olarak ibraz edilmelidir.  
8) SGK HİZMET DÖKÜMÜ:
SGK veya e-devlet internet sitesi üzerinden temin edebileceğiniz bu evrak detaylı olarak tüm sigorta geçmişinizi belirtmelidir.  Başvuru sahibi 
emekli ve halen çalışmakta ise SGK destek primi ödemelerini de ek olarak ibraz edebilmelidir.
9)SGK İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ
Şirketinizden temin edeceğiniz işe giriş bildirgenizin fotokopisi sunulmalıdır. 
10) MAAŞ BORDROLARI
Son 3 aya ait kaşeli ve imzalı maaş bordroları ibraz edilmelidir.
11) EK GELİR BELGELERİ
Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.
 

Seyahat konaklama durumunuza ait belgeleri ibraz etmeniz gerekmektedir. Almanya’daki davet eden kişinin yabancılar dairesince yada bağlı bulundukları Belediye kurumlarından hazırlattığı onaylı davetiyenin geçerli aslı ve fotokopisi ibraz edilmelidir.
Not: Masrafların karşılanacağına dair resmi bir davetiye ibraz edilemez ise; davet eden kişi tarafından yazılacak Almanca düz bir davetiye
dilekçesi  ile kimlik, ikamet veya oturum belgelerinin sunulması gerekmektedir.

Umuyoruz ki bu yazımızda size yardımcı olabilmişizdir. Merak ettiğiniz tüm konular hakkında web sayfamıza göz atabilir veya müşteri temsilcilerimizi arayark en detaylı bilgileri edinebilirsiniz. EuroAsia ailesi olarak mutlu yarınlar dileriz. 

Abdullah Tunç

ask@eagvs.com

02122650009 

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';