Türkiye süresiz çalışma izni sayfamıza hoş geldiniz.
Türkiye’de çalışmak isteyen yabancı uyruklu kişiler yasal olarak bunun iznini almak zorundadırlar. Bu izin türüne de çalışma izni denilmektedir. Çalışma izni kişinin şartları sağlamasına bağlı olarak süreli ya da süresiz olarak verilebilmektedir. Süresiz çalışma izni alabilmesi için kişinin;
Bu şartlardan birini sağlar ise süresiz çalışma izni başvurusu yapmaya hak kazanmış olur. Kişiler bu izin sayesinde her yıl yenileme başvurusu yapmaya ihtiyaç duymadan işlerinde ara vermeksizin çalışmaya devam edebilirler.
Süresiz çalışma izni başvuruları süreli çalışma izni ile aynı etaplara sahiptir. Kişi 6 yıl kesintisiz çalışma izni alarak süresiz çalışma izni hakkı kazandı ise o halde devam eden izne uzatma başvurusu yapılacaktır. Kişinin başvuru için ekstra bir ikamet iznine ihtiyacı yoktur. Çalışma izni verilen süre zarfında beraberinde ikamet izni hakkı da sağladığından ötürü çalışma izni süresiz yapıldığında otomatik olarak süresiz ikamet izni de kazanılmış olur. Eğer kişi çalışma izni sahibi ise o halde eşini ve 18 yaş altı çocuklarını da aile ikamet izni alarak ülkeye getirme hakkı kazanmış olur.
8 yıl kesintisiz olarak Türkiye’de ikamet eden kişiler de süresiz çalışma izni başvurusu yapabilmektedir. 8 yıl kesintisiz ikamet eden kişiler aynı zaman uzun süreli ikamet iznine de sahip olurlar. Bu kategori üzerinden başvuru yapacak kişiler için çalışma izni en baştan başlayacaktır. İşe alım yapan şirket ile kişi arasında iş sözleşmesi imzalanır. Buna istinaden de işveren kişi için süresiz çalışma izni başvurusu yapar.
Süresiz çalışma izni kategorisinde belirtilen her iki şartta da kişinin fiilen Türkiye’de ikamet ettiği durumdur. Bu nedenle bu başvuru kategorisinde başvuruların tamamı yurt içi olarak yürütülmektedir. Yurtdışı başvuruları bu kategori için geçerli değildir. Çalışma izni başvuruları elektronik imza ile online olarak yürütülmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sistemi üzerinden süresiz çalışma izni başvurusu yapılmaktadır. Bu kategoride yapılan başvurular süreli çalışma izni kategorisine nazaran daha meşakkatli olup süreç daha ince elenip sık dokunmaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti kişilere süresiz çalışma izni hakkı tanınmış olsa dahi yasal olarak belirlenen yükümlülüklere ters gelen durumlarda bu izni iptal etme hakkını saklı tutar. Süresiz çalışma izni ile kişilerin sigorta girişleri yapılarak her ay düzenli olarak SGK üzerinden ödeme yapılmaktadır. Bu sigorta ödemesi işverene aittir. Yapılan iş koluna ve pozisyona bağlı olarak alınması gereken minimum aylık ücret ve sigorta değişkenlik göstermektedir.
Çalışma izni başvuruları her kategori ya da iş kolu üzerinden kabul edilememektedir. Yasal olarak karşılanması gereken beklenti bir Türk’ün yapamayacağı ya da spesifik olarak özelleşmiş bir iş kolu olmasıdır. Ayrıca başvuruda bulunacak şirketin de en az 5 Türk çalışanı ve bunun yanı sıra 100.00TL ödenmiş sermayesinin olması gerekmektedir. Her bir yabancı için artı 5 Türk çalışan olarak düşünmeniz gerekir. Yabancı işçi çalıştırmak isteyen şirketlerin ödeyeceği maaşlar da yasalar kapsamında alt üst sınırları belirlenmiş olup bu kapsam dahilinde ödeme yapmaları zorunludur.
Biz Eagvs olarak uzman kadromuzla sizin adınıza çalışma izni başvurularınızı tüm adımlarıyla birlikte yürütebilmekteyiz. Size özel yol haritası çıkararak; gerek işe almak istediğiniz personel için plan hazırlanması, işe uygunluğu gerekse hazırlanması gereken evraklar konusunda ayrıntılı olarak içerik sunmaktayız. Bununla birlikte doğru yönlendirmelerle en doğru başvuru içeriğinin hazırlanmasını sağlamaktayız.
Türkiye süresiz çalışma izni için çalışma izni uzmanlarımızla görüşerek başvurularınızda uzman danışmanlık almak isterseniz Antalya 0242 255 07 24, İzmir’de 0232 335 15 78, Ankara’da 0312 963 10 49, İstanbul’da 0212 706 79 67, Bursa’da 0224 322 06 46 dan bizlere ulaşabilirsiniz.