x

Türkiye Öğrenci Vizesi

Türkiye Öğrenci VizesiTürkiye öğrenci vizesi sayfasına hoş geldiniz. Türkiye Cumhuriyeti, vize politikası gereği ülkeye öğrenim maksadıyla gelmek isteyen yabancı ülke vatandaşlarının alması gereken vize çeşidi öğrenci vizesidir. Herhangi bir şekilde öğrenci vizesi hariç diğer vizeler ile Türkiye’ye giriş yapan yabancı ülke vatandaşlarının ülkede öğrenim görmesi imkanı bulunmamaktadır. Aynı şart vize muafiyeti kapsamında giriş yapan kişiler için de geçerlidir. Türkiye’de öğrenim görmek isteyen yabancı ülke vatandaşının ikamet ettiği ülkede bulunan Türk dış temsilciliklerine öğrenci vizesi için müracaat etmesi gereklidir. Türk dış temsilciliklere yapılacak öğrenci vizesi başvurusunun bizzat basılı belgeler ile yapılması (dosya hazırlanması) istenmektedir.

Türkiye Öğrenci Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Öğrenci vizesi başvuruları yurt dışında bulunan Türk temsilciliklerde yapılmaktadır. Yabancı ülke vatandaşının başvuruyu basılı belgeler ile yapması gereklidir. Türk dış temsilciliklerinden öğrenci vizesi için istenen gerekli belgeler bulunmaktadır. Bu belgeler aşağıda belirtilmiştir.

  • Vize başvuru formu
  • En az 1 yıl geçerli olmak üzere pasaport (Pasaportların herhangi bir şekilde yıpranmamış, yırtılmamış ve hasar görmemiş olması gereklidir. Tahrifat bulunan pasaportlar vize başvurularında geçerli sayılmamaktadır.)
  • 4 adet biyometrik fotoğraf (Biyometrik fotoğrafların arka fonu beyaz olmalı. Yüz, küçük bir bölümü dahi olsa herhangi bir nesne ile kapatılmamalıdır. )
  • Öğrenci vizesi başvurusunda bulunacak yabancı ülke vatandaşının 18 yaş altı olması halinde ebeveynler/Veliler tarafından muvafakatname
  • Öğrenim başvurusunda bulunulan kurumdan alınan öğrenci belgesi ya da kabul mektubu
  • Vize başvurusunda bulunan yabancı ülke vatandaşına ait gelir tablosu ya da destekleyici olacak kişiye ait sponsorluk mektubu
  • En son mezun olunan eğitim kurumundan alınan diploma
  • Kimlik kartı fotokopisi
  • Aile banka hesap özeti ya da öğrenim görmek isteyen kişiye ait öğrenci banka hesap özeti (Yeterli düzeyde para bulunması istenmektedir.)
  • Ödenmiş vize harcı dekontu

Yukarıda belirtilen belgeler tüm dünya ülke vatandaşları için istenen ortak evraklardır. Türk dış temsilcilikleri vize başvurusu yapan yabancı ülke vatandaşından yukarıdaki belgelere ek olarak yeni belgeler talep edebilir. Bu nedenle vize başvurusunda bulunmadan önce ilk olarak ikametiniz içerisinde yer alan bir Türk dış temsilciliği ile irtibat kurmanızdır. Türk dış temsilcilikleri sizi konular hakkında yönlendirecektir. Türkiye öğrenci vizesi için talep edilen tüm evrakların hazırlanmasından sonra internet üzerinden online olarak almış olduğunuz randevuya katılmanız gereklidir. Randevu tarihinizde Türk dış temsilciliklerinde bulunmalısınız Randevuya herhangi bir şekilde geç kalmanız ya da hiç gitmemeniz halinde vize başvurunuz iptal edilebilir. Bu nedenle mağduriyet yaşamamak adına randevu tarihinizi dikkatli bir şekilde takip etmelisiniz. Yaptığınız öğrenci vizesi başvurusunun onaylanmasının ardından pasaportunuza bu vize Türk dış temsilcilikleri tarafından işlenecektir. Pasaportunuza vizenin işlenmesinin ardından Türkiye’ye giriş yapabilirsiniz.

Öğrenci Vizesi ile Türkiye’de Ne kadar Süre Kalabilirim?

Türkiye’de kalış süresi vatandaşı olunan ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Fakat vize politikası gereği son 180 gün boyunca en fazla 90 günlük kalış hakkı sağlanmaktadır. Türkiye’de öğrenci vizesi ile verile kalış süresi Türk dış temsilcilikleri tarafından verilmektedir. Bazı ülke vatandaşları için bu süre 30 gün olmakta bazıları için ise 90 gün olmaktadır. Vize kalış sürenizi başvurunuz onaylandıktan sonra öğrenebilirsiniz. Bu konu da önemli olan husus Türkiye’de öğrenim maksatlı kalışlar için verilen vize kalış süreleri yeterli değildir. Bu nedenle ülkeye giriş yaptıktan sonra Öğrenci ikamet izni başvurusu yapmanız gerekmektedir. Öğrenci ikamet izni başvurusu yapmadığınız takdirde kalış sürenizin bitimine müteakip ülkeden çıkış yapmalısınız.

Öğrenci Vizesi Talep Edilmeyen Kişiler

Türkiye vize politikası gereği öğrenim maksatlı ülkeye giriş yapmak isteyen yabancı ülke vatandaşlarından Türk dış temsilciliği tarafından onaylanmış öğrenci vizesi talep edilmektedir. Türk resmi makamları tarafından belirtilen kişiler ise bu durumdan muaf olabilmektedir. Öğrenci vizesi talep edilmeyen yabancı ülke vatandaşları aşağıda belirtilmiştir.

  • 5203 Sayılı Kanun kapsamında Mavi Kart sahibi olan yabancı uyruklu öğrenciler;
  • Orta ve Yüksek Öğretimini Türkiye’de tamamlayan ve 1 yıldan fazla ara vermemek şartı ile lisans ve/veya yüksek lisans eğitimine başlayan yabancı uyruklu öğrenciler;
  • Türkiye’de çalışma izni ya da ikamet izni ile yasal olarak ikamet eden kişilerin çocuğu olan yabancı uyruklu öğrenciler;
  • Türkiye’de bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olup, daha önce öğrenci vizesi alan ve öğrenim maksatlı ikamet izni ile ikamet eden yabancı ülke vatandaşı öğrencilerin ara vermeden bölüm değişikliği yaptığı hallerde kendilerinden Türkiye öğrenci vizesi talep edilmemektedir.

Konu hakkında daha detaylı bilgi ya da farklı konularda danışmanlık hizmeti almak isterseniz iletişim alanında yer alan bilgilerden bizlere ulaşabilirsiniz.

EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';