x

Türkiye e-Vize İşlemleri

Türkiye e-Vize işlemleri daha önce sınır kapılarında “bandrol” veya “kaşe” ile verilen vizelerin yerine kullanılmaktadır. Uygulamaya 2013 yılında başlanan e-Vize, Türkiye’ye giriş yapmak isteyen yabancı ülke vatandaşlarına hız ve kolaylık sağlamaktadır. İnternet bağlantısının bulunduğu herhangi bir alandan sisteme erişimi sağlanabilmektedir. Turistik ve ticari seyahatleriniz için Türkiye elektronik vizesi alabilmeniz mümkündür. Fakat Diğer vize türleri ile Türkiye’ye giriş yapmak isterseniz e vize imkanını kullanamazsınız. Diğer vizeler için Türk dış temsilciliklerine bizzat başvurmanız gerekmektedir. Türkiye e-Vize süresi en fazla 90 gün olarak verilmektedir.

Türkiye online vizesi harç bedelleri yabancı ülke vatandaşlarının uyruklarına göre belirlenmektedir. Türkiye Cumhuriyeti bazı ülke vatandaşları için harç bedeli talep etmekte iken bazı ülke vatandaşları için harç bedeli istememektedir. Harç ücretleri başvuru esnasında sistem tarafından sizlere sunulmaktadır. Türkiye e-Vizesi başvurusu için belirlenmiş bir çalışma saati bulunmamaktadır. Sistemde arıza olma halleri dışında 7/24 başvuru yapabilme imkanınız vardır. Türkiye resmi makamları tarafından başvuru yapılan tüm vize türlerinde olduğu gibi, online vize sahibi bir yabancı ülke vatandaşının Türkiye’ye girişine neden belirtmeksizin izin vermeme hakkı bulunmaktadır.

Türkiye e-Vizesi Kolaylıkları Nelerdir?

Türkiye’ye turistik ya da ticari amaçla seyahat etmek isteyen yabancı ülke vatandaşlarının vize alabilmeleri için iki yol bulunmaktadır. Bunlar ikamet ettiği ülkede bulunan Türk dış temsilcilikleri ve online olarak başvuru yapacakları Türkiye elektronik vizesidir. Türk dış temsilciliklerinden tüm vize türleri için başvuru yapılabilirken Türkiye e-Vize işlemleri kapsamında Türkiye online vizesi başvuruları sadece turistik ve ticari amaçlı seyahatler için yapılabilmektedir. Sistem üzerinden online olarak yapılacak e vize işleminde herhangi bir resmi kuruma basılı evrak ibrazı yapılmamaktadır. Başvuruda bulunacak yabancı ülke vatandaşına ait kişisel belgeler talep edilmektedir. Diğer taraftan Türk dış temsilciliklerine bizzat başvurulması gereklidir.

Dış temsilcilik, vize başvurusunda bulunan yabancı ülke vatandaşından belgeler talep etmekte, bu belgeler basılı olarak temsilciliğe sunulmaktadır. Temsilciliklere yapılacak vize başvurularında istenen belgelerin hazırlanması, belgelerin sunulması için randevu alınması başvuruda bulunacak yabancı ülke vatandaşlarına zaman kaybettirmekte ve fazla emek sarf etmeye sebep olmaktadır. Kaldı ki Türk dış temsilciliklerinde başvuru yoğunluğu olması sebebiyle randevular uzak tarihlere verilebilmektedir. Türkiye e-Vize İşlemleri ile herhangi bir temsilciliğe gitmeye gerek kalmadan sistem üzerinden vizenizi alabilirsiniz. Turistik ve ticari amaçlı seyahat planlayan yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye elektronik vize alması yararına olacaktır.

Türkiye e-Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Türkiye elektronik vize başvurusu yaparken sistem üzerinden beyan ettiğiniz bilgilerin eksiksiz ve doğru olduğundan emin olmanız gerekir. Dikkat etmediğiniz küçük bir detay vizenizin geçersiz olmasına sebep olabilir. Türkiye e-Vize işlemleri ile başvuru yaparken öncelikle pasaport türünüzü ve uyruk bilginizi belirterek giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra vatandaşı olduğunuz ülke için belirlenmiş vize geçerlilik süresi ve Türkiye’de kalış hakkı e-Vize süresi sizlere sunulacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bazı ülke vatandaşları için sağlamasını istediği ön koşullar bulunmaktadır. Türkiye’de kalış süresinin gösteriminin ardından sağlamanız gereken ön koşullar var ise bunları karşılıyorsanız kabul ederek vize başvurunuza devam edebilirsiniz. Aksi halde ön koşullar karşılanmadan alınacak elektronik vizeler geçersiz olmaktadır. Bu durum sistem üzerinden kontrol edilmekte ya da sistem üzerinden kontrolü sağlanamayan bir ön koşul bulunuyor ise Türkiye’ye girişte ilgili memurlar tarafından incelenmektedir. Ön koşul bulunan ülke vatandaşları tarafından koşulların kabul edilmesinin ardından kişisel bilgiler alanı karşınıza çıkacaktır.

Burada yapmanız gereken sizlere ait bilgilerin ilgili alanlara girilmesidir. Bu bilgiler adı soyadı, pasaport numarası, doğum tarihi, doğum yeri, telefon numarası gibi sizlere ait verilerden oluşmaktadır. Kişisel bilgiler alanının doldurulmasının ardından yapılması gereken durum ödeme işlemlerini gerçekleştirmektir. Türk resmi makamları her ülke için farklı vize harcı belirlemiştir. Vize harçlarınızı uyruk bilgisi girişinden sonra ekranda görebilirsiniz. Ödeme işlemini kredi ya da bankamatik kartınız ile yapabilirsiniz. Ödemesi yapılmayan elektronik vize başvuruları onaylanmamaktadır. Gerekli tüm işlemlerin yapılmasının ardından başvuru sonrasında sistemden e-Vizenizi indirebilirsiniz. Online vizeniz aynı zamanda belirtmiş olduğunuz e-posta adresine de gönderilmektedir. Türkiye e-Vize işlemleri kapsamında önemli olan husus sizlerden ön koşul talep edilip edilmediğine dikkat etmektedir. Ön koşulları sağlamamanız halinde vize başvurunuzu devam ettirmeniz sizin zararınıza olacaktır. Ödeme yapılmış elektronik vize işlemlerinde her ne şekilde olursa olsun ücret iadesi yapılmamaktadır. Para ve vakit kaybetmemeniz için başvurunuzu dikkatli bir şekilde yapmanızı ya da bu konu da uzman kişilerden yardım almanızı tavsiye ederiz.

Türkiye’de e-Vize Süresi Ne Kadar?

Türkiye e-Vize işlemleri süresi ülkeden ülkeye farklılık göstermektedir. Bazı ülkelere 30 gün kalış süresi hakkı tanınırken bazı ülkelere 60 ya da 90 gün kalış süresi hakkı vermektedir. Bu durum Türkiye Cumhuriyeti’nin vize politikası ile alakalıdır. Kalış sürelerinin yabancı ülke vatandaşları için artırılması ya da azaltılması Türk resmi makamlarının belirleyeceği bir husustur. Genel olarak süreler ülkeler ile mütekabiliyet (karşılıklılık) esasına göre belirlenmektedir. Türkiye’de kalış süresi vize ile gelen yabancı ülke vatandaşları için en fazla doksan (90) gün olarak belirlenmiştir. Hiçbir surette bu azami süre aşılamaz. Türkiye’de doksan (90) günden fazla kalmak isteyen yabancı ülke vatandaşlarının ikamet izni başvurusu yapması gerekmektedir.

Her durumda Türkiye içerisinde yabancı ülke vatandaşları yüz seksen (180) gün boyunca azami doksan (90) kalış süresi hakkına sahiptir. Yüz seksen (180) günlük süre vize geçerlilik süresidir. Vize geçerlilik süresi online vize alımı ile değil Türkiye sınırları içerisine yapılan yasal giriş ile başlamaktadır. Türkiye e-Vize işlemleri kapsamında alınan vizelerde Türkiye’de 90 günlük kalış süresi hakkına sahip olan yabancı ülke vatandaşları süresinin tamamını kullandıktan sonra ikamet izinleri yok ise Türkiye sınırlarını terk etmeleri gerekmektedir. Türkiye Online vizesi kalış süresini dolduran yabancılar 180 günlük vize geçerlilik süresini tamamlamadan tekrar vize alamamaktadır. Yüz seksen günlük vize geçerlilik süresi bitiminde tekrardan vize başvurusu yapmaları mümkündür.

Türkiye’ye e-Vize ile Giriş Sayısı hakkında..

Türkiye Cumhuriyeti tarafından elektronik vize almaya haiz yabancı ülke vatandaşlarına tek giriş ve müteaddit (çok) giriş olmak üzere iki farklı giriş seçeneği verilmektedir. Giriş seçenekleri Türk resmi makamları tarafından her ülkeye farklı olmak üzere sistem üzerinden belirlenmiştir. Tek giriş, e vize ile Türkiye’ye bir kere giriş hakkı sunmaktadır. Doksan günlük e-Vize süresi içerisinde kullanmadığınız süreler bulunsa dahi tek giriş hakkınız var ise ülkeden çıkış yaptıktan sonra tekrar aynı vize ile Türkiye’ye giriş sağlayamazsınız. Bu durumda yapmanız gereken durum 180 günlük vize geçerlilik süresinin bitimini bekleyerek tekrar vize başvurusu yapmaktır.

Müteaddit (çok) giriş ise vize süreniz boyunca birden fazla olarak Türkiye’ye giriş çıkış yapma hakkı vermektedir. Vize geçerlilik süresi içerisinde sizlere verilen elektronik vize kalış süresi hakkınızın bitimine kadar çoklu giriş yapabilme imkanınız bulunmaktadır. Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra içeride bulunulan sürenin takip sorumluluğu yabancı ülke vatandaşlarına aittir. Herhangi bir şekilde resmi makamlar tarafından vize süresi takibi yapılmamaktadır. Elektronik vize sürenizin bitmesi halinde bir an önce Türkiye’den ayrılmanız gerekmektedir.

Türkiye e-Vize harç Ücreti Ne kadar?

Türkiye Cumhuriyeti vize politikası gereği her ülke için ayrı vize harç ücreti belirlemektedir. Örnek vermek gerekirse Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarından alınan Türkiye e-Vize işlemleri harç ücreti 50 dolar iken Suudi Arabistan vatandaşlarından alınan harç bedeli 60 dolardır. Türk dış temsilciliklerinden yapılacak turistik ya da ticari amaçlı seyahatler için alınan harç bedelleri ile Türkiye e-Vize işlemleri yapılarak alınan harç bedelleri farklılık göstermektedir. Dış temsilciliklere yapılacak Türkiye online vizesi başvurularındaki harç ücreti elektronik vize başvurularına göre biraz daha fazladır. Turistik ya da ticari amaçlı seyahat planınız var ise Türkiye e-Vize işlemleri ile vize almanız sizlere hem zaman hem de para da tasarruf yapmanızı sağlayacaktır. Sizlere başvurularınızda da danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Harç bedeli ve danışmanlık ücretleri hakkında bilgi almak için iletişim alanında yer alan bilgilerden bizlere ulaşarak uzman danışmanlarımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

e-Vize Alabilecek Ülkeler

Türkiye e-Vize işlemleri gerçekleştirebilecek ülkeler Türk resmi makamları tarafından sürekli güncellenmekte olup şu an vatandaşları tarafından başvuru yapabilecek ülke sayısı 96 olarak belirlenmiştir.

e-Vize Alabilecek Ülkeler

A.B.D.

Irak

Tayvan

Afganistan

Jamaika

Togo

Angola

Kamboçya

Uganda

Antigua ve Barbuda

Kamerun

Umman

Avustralya

Kanada

Vanuatu

Bahamalar

Kenya

Vietnam

Bahreyn

Komor Adaları

Yemen

Bangladeş

Kongo Cumhuriyeti

Yeşil Burun

Barbados

Kongo Demokratik

Cumhuriyeti

Zambiya

Benin

Kuveyt

Zimbabve

Bermuda

Lesoto

 

Birleşik Arap Emirlikleri

Liberya

 

Botsvana

Libya

 

Burkina Faso

Madagaskar

 

Burundi

Malavi

 

 

Butan

Maldivler

 

Cezayir

Mali

 

Cibuti

Malta

 

Çad

Mauritus

 

Çin

Meksika

 

Doğu Timor

Mısır

 

Dominik Cumhuriyeti

Moritanya

 

Dominika

Mozambik

 

Ekvator Ginesi

Namibya

 

Endonezya

Nepal

 

Eritre

Nijer

 

Ermenistan

Nijerya

 

Etyopya

Orta Afrika Cumhuriyeti

 

Fiji

Pakistan

 

Fildişi Sahili

Ruanda

 

Filipinler

Sao Tome ve Principe

 

Filistin

Sen Lucia

 

Gabon

Sen Vinsent ve Grenadinler

 

Gambiya

Senegal

 

Gana

Sierra Leone

 

Gine

Solomon Adaları

 

Gine Bissau

Somali

 

Grenada

Sri Lanka

 

Güney Afrika

Sudan

 

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi

Surinam

 

Haiti

Suudi Arabistan

 

Hindistan

Svaziland

 

Hong Kong (BN(O))

Tanzanya

 

 

Yukarıda belirtilen Türkiye e-Vize işlemleri ile vize almaya haiz ülkeler Türkiye Cumhuriyeti tarafından sürekli güncellenmektedir. Elektronik vize başvurusu hakkınız olup olmadığını sistem üzerinden sorgulatmanız yararınıza olacaktır. Resmi makamlar tarafından e-Vize alabilecek ülkeler hakkında değişiklik olması halinde yukarıdaki bilgiler tarafımızdan güncellenecektir.

Konu hakkında daha detaylı bilgi ya da farklı konularda danışmanlık hizmeti almak isterseniz iletişim alanında yer alan bilgilerden bizlere ulaşabilirsiniz.

EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';