x

Seçme Hakkıyla Türk Vatandaşlığı

seçme hakkıyla türk vatandaşlığı

Değerli ziyaretçimiz, Seçme Hakkıyla Türk Vatandaşlığı sayfamıza hoş geldiniz. Çıkma izni alma suretiyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını kaybeden anne ya da babalarına bağlı olarak ülkemiz vatandaşlığı kaybetmiş olan ve ergin olmalarından (18 yaşını doldurmalarından) itibaren üç sene içinde Türk vatandaşlığı kazanmak üzere yazılı bir bildirimde bulunan kişiler, seçme hakkı kullanmak suretiyle Türk vatandaşlığını kazanabilmektedirler.

Seçme hakkıyla Türk vatandaşlığının kaybı, bu hakkın kullanılmasına dair koşulların varlığının tespitine dair Bakanlık karar tarihinden itibaren hüküm ifade etmektedir. Seçme hakkını kullanmak suretiyle Türk vatandaşlığına geçmek isteyen yabancı pasaport sahibi kişiler, Türkiye içinde valilik makamlarına, yurt dışında ise dış temsilciliklere verecekleri yazılı bir dilekçe ile seçme hakkını kullanabilirler. Seçme hakkı ile Türk vatandaşlığı kazanılması yetkili makamların verecekleri kabul kararına bağlı değildir. Seçme hakkı kullanarak Türk vatandaşlığına geçmek veya Türk vatandaşlığından ayrılmak hali, eşin vatandaşlığına tesir etmememektedir.

Seçme Hakkı ile Türk Vatandaşlığı Evraklar

  1. VAT-8 Seçme Hakkı ile Türk Vatandaşlığının Kazanılması Başvuru formu
  2. 2 adet fotoğraf (Arkası beyaz fonlu ve biometrik olmalıdır. ICAO tarafından belirlenmiş standartlara uygun, makinede okunabilen fotoğraf sunmak şarttır.)
  3. Geçerli bir pasaport veya Türk vatandaşlığı kaybından sonra kazanılan devlet vatandaşlığını gösteren, usulüne göre onaylı belgenin noter tasdikli Türkçe dilinde tercümesi.
  4. Usulüne göre onaylı medeni hal belgesinin noter tasdikli Türkçe dilinde tercümesi.
  5. Başvuru sahibi yabanıcının evli olması halinde evlilik belgesi, ek olarak eş ile çocuklarıyla arasındaki bağları belirten nüfus kayıt belgesi örneği ya da benzeri belge.
  6. Başvuran kişi eğer boşanmış ise bu halini kanıtlayan belge, eğer dul ise eşinin ölüm belgesi de eklenir.
  7. Gerekli hizmetin bedelinin ödendiğini gösteren ödeme dekontu.

Başvuru incelenirken başvuru sahibi kişinin Türkiye’nin milli güvenliği ve toplum düzeni açısından tehlike oluşturacak bir durum yaratıp yaratmayacağı da incelenerek belirlenmekte ve herhangi bir sorun oluşturabilecek durumda başvuru olumsuz sonuçlanmaktadır.

Başvuru sonucunda Türk Vatandaşlığını kazanan kişinin eşi ila çocukları da Türk Vatandaşlığını kazanabilirler mi? Seçme hakkı ile Türk Vatandaşlığının kazanılması durumunda Türk Vatandaşlığını kazanan kişinin eşi direkt olarak Türk Vatandaşlığını kazanamamaktadır. Ancak evlilik yöntemi ile Türk Vatandaşlığını kazanabilecek tüm şartları gerçekleştirirse bu hakkı kazanır. Kişinin 18 yaşından küçük (ergin olmayan) çocukları ise diğer eşin noter makamında vereceği muvafakat neticesinde Türk Vatandaşı olabilmektedir. 18 yaşından büyük (ergin hale gelmiş) çocuklar ise farklı yöntemlerle, örneğin genel hükümlere göre Türk Vatandaşlığını kazanabilmekteler.

Euroasia GVS olarak seçme hakkıyla Türk vatandaşlığı, Türk vatandaşlığını seçmek, İstisnai olarak Türk Vatandaşlığı, Göçmenlik statüsünde Türk Vatandaşlığı, doğum ile soy bağıyla Türk vatandaşlığı, 5 sene kesintisiz ikamet ile vatandaşlık, uzun süreli ikamet ile Türk vatandaşlığı. Türk vatandaşlığının yeniden kazanılması, 250 bin Amerikan Doları (USD) değerinde taşınmaz mülk ile Türk vatandaşlığı kazanımı, 50 kişilik istihdam yaratma yoluyla Türk vatandaşlığı. Türk vatandaşlığın genel hükümlerle kazanılması başvurusu, 500 bin Amerikan Doları (USD) değerinde banka mevduatı yatırımıyla Türk vatandaşlığı. Çalışma izniyle Türk vatandaşlığı işlemleri. Türkiye'de ev / taşınmaz mülk satın alanlar için vatandaşlık ve benzeri birçok vatandaşlık başvurusu şekillerinde uzman danışmanlarımız ile hazırlık ve başvuru süreç takibi hizmeti vermekteyiz. Daha detaylı bir biçimde bilgi almak ve Türk vatandaşlığı başvurunuzu başlatmak için bizlere iletişim bilgilerimizden ya da 0212 706 91 48 no'lu telefonumuzdan ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.

türk vatandaşlığını seçmek

EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';