x

Slovenya Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar

Değerli yolcumuz, Slovenya’ya turistik amaçlarla bir gezi planlıyorsanız Slovenya turistik vize başvurusu yapmanız gerekir. Slovenya turistik vize için gerekli evraklar kişisel evraklar ve mesleğinize göre değişen evraklardan oluşur.  Vize başvurusunda bulunan Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri Slovenya vize işlemlerine tabidir. Diplomatik (Siyah), Hususi(Yeşil), Hizmet(Gri)  pasaport sahipleri kısa süreli Slovenya seyahatlerinde vizeden muaf tutulmuşlardır.

Slovenya vize başvurunuz sonucunda çıkacak olan vize Schengen vizesi olacaktır. Slovenya Schengen işbirliğine dahil ülkeler kapsamındadır. Dolayısıyla Slovenya c tipi çok girişli bir vizeyle diğer Schengen ülkelerine seyahat hakkı kazanmış olursunuz. Eğer çok girişli bir Schengen vizeyle seyahatinize başlıyorsanız unutmamanız gereken husus,  diğer ülkelerle konaklama tarihleri eşit ise ilk giriş yapmak istediğiniz ülkenin konsolosluğundan vize talebinde bulunmanız gerekir. Ancak seyahat süreleri eşit değilse en uzun süre konaklama yapılacak ülke konsolosluğundan vize talep edilmelidir.

Slovenya turistik vize için gerekli olan evrakları kişisel evraklar ve mesleki statüye uygun evraklar oluşturur. Kişisel evrakları her başvuru sahibinin şahsen hazırlaması gerekir. Mesleksel evraklar ise her meslek grubuna göre farklılık gösterir.  Mesleksel evraklarınızı hazırlarken  Euroasia Schengen yetkililerimiz size adım adım neleri hangi sıralama içerisinde hazırlamanız gerektiği konusunda destek verecektir.

Standart Evraklar: Pasaport, kimlik fotokopisi, biometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası, ulaşım, konaklama bilet dokümanları ya da rezervasyonları, Slovenya vize başvuru formu, masrafların nasıl finanse edildiğini gösteren belgeler, pasaportta vize işlenmiş sayfaların fotokopisi vb.

Mesleksel Evraklar: Çalışan, işveren, çiftçi, serbest meslek sahibi, şoför, devlet memuru gibi farklı meslek gruplarına göre temin edilmesi gereken evraklar vardır. Sayfamızın devamında farklı meslekler için detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Ek Hizmetlerimiz: Schengen ülkeleri için yapılması zorunlu seyahat sağlık sigortası, ulaşım, konaklama rezervasyonlarını ek hizmet olarak siz değerli yolcularımıza sunmaktayız. Otel rezervasyonları nasıl yapılmalı, uçak, tren, otobüs biletlerini vize başvurularından  ne kadar önce alınmalı gibi merak ettiğiniz her konuyu çağrı merkezimizi arayarak Euroasia Schengen yetkililerimize detaylı olarak sorabilirsiniz.

Slovenya Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar

DİKKAT!                                                                                   

Değerli ziyaretçimiz aşağıda sıralanmış olan Slovenya turistik vize için hazırlamanız gereken evrakların güncel tarihli belgeler olmasına dikkat ediniz.

Standart Evraklar

Pasaport

  • Slovenya turistik vize için kullanılacak olan pasaportun 10 yıldan eski olmaması gerekir,  10 yıldan eski ise lütfen vize işlemleriniz başlamadan önce yenilemeyi unutmayınız. Pasaportunuz Slovenya seyahatinizin dönüş tarihinden sonra da en az 3 ay geçerli olmalıdır. Slovenya turistik vizenizin işlenebilmesi için pasaportunuzda en az 2 boş sayfa bulunmalıdır. Mevcut kullandığınız pasaportun ve varsa eski pasaportunuzun vize işlenmiş olan sayfalarının fotokopisi de başvuru dosyasına eklenmelidir.
  • Kimlik bilgileriniz ile pasaportunuzda yazan bilgilerin birbiriyle uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz.

Slovenya Vize Başvuru Formu

  • Slovenya bir Schengen ülkesi olduğu için doldurulacak olan başvuru formu Schengen vize başvuru formu olmalıdır. Slovenya Schengen vize başvuru formunu doldururken eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmasına özen göstermelisiniz. Başvuru formunun 21. Bölümünde seyahat amacınızı gösteren kategoriler göreceksiniz. Seyahat amacınıza uygun olarak turistik kutucuğunu işaretlemeyi unutmayınız. Yine formun 22. Bölümünde seyahat edeceğiniz diğer Schengen ülkeleri hakkında bilgi istenmektedir. Hangi ülkelere geçiş yapılacak ise ülke isimlerini eksiksiz bir şekilde yazmalısınız. Sonraki 23. Bölümde ise ilk giriş yapılacak Schengen ülkesi sorulmaktadır. 
  • Schengen vize başvuru formuna yazılan iletişim bilgilerinizi doğru olarak yazdığınızda emin olun. Slovenya Konsolosluğunun başvuru belgelerinize ek belge talep etme hakkı vardır. Böyle bir durumda başvuru sahibine sadece vermiş olduğu iletişim adreslerinden ulaşabilir. Herhangi bir aksilik yaşamamak adına bilgilerinizi yazdıktan sonra son bir kez daha kontrol etmenizi öneririz. Başvuru sürecinde Slovenya Konsolosluğu tarafından arandığınız takdirde lütfen bunu yetkililerimizle paylaşınız.
  • Slovenya Schengen vize doldurulduktan sonra 37. bölüme ve formun en sonuna imza atılmalıdır. Reşit olmayan başvuru sahiplerinin imzasını anne ve babası ya da yasal temsilcisi atmalıdır. Form mutlaka imzalı olarak teslim edilmelidir. Shengen vize başvuru formunu doldururken hata yapacağınızı düşünüyorsanız lütfen ofis yetkililerimizden yardım alın.
  1. Slovenya Schengen Vize başvuru formunu görmek için tıklayınız.
  2. Slovence-İngilizce vize başvuru formu için tıklayınız.
  3. Ukraynaca vize başvuru formu için tıklayınız.

Biometrik Fotoğraf

  • Slovenya Schengen vize başvurularınız için 1 adet 35x45 ölçülerinde biometrik fotoğraf çektirmelisiniz.  Fotoğrafınız arka fon beyaz olacak şekilde son 3 ay içinde çekilmiş olmalıdır. Slovenya Schengen vize başvuru formunun sağ en üst köşesinde fotoğrafı yapıştırmak için ayrılmış bir kutucuk göreceksiniz. Lütfen güncel olarak çekilmiş fotoğrafınızı başvuru formunu doldurduktan sonra fotoğraf için ayrılmış olan kısma yapıştırınız.
  • Schengen Fotoğraf ölçülerini görmek için tıklayınız.

Seyahat Sağlık Sigortası

  • Schengen ülkeleri için yaptırılması zorunlu olan en az 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortasını seyahatiniz için talep etmeniz durumunda sizin adınıza yaptırıp başvuru dosyanıza eklemekteyiz. Seyahat sağlık sigortanızda Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresinin bulunması gerekir. Islak imza ve kaşeli olarak almalısınız. Seyahat sağlık sigortanız tüm seyahatinizi kapsayacak şekilde yapılmalıdır.

Konaklama ve Ulaşım Rezervasyonları

  • Slovenya seyahatiniz için gidiş dönüş ulaşım rezervasyonlarınızı, tüm seyahatinizi kapsayacak şekilde konaklama rezervasyonlarınızı yaptırmalısınız. Rezervasyon tarihleriniz ile ulaşım tarihlerinizin birbiriyle uyumlu olması gerekir. Slovenya dışında diğer Schengen ülkelerine de seyahat etmeyi planlıyorsanız ara geçişlerinizi anlatan detaylı bir dilekçe yazmalı hangi ülkelere hangi tarihlerde geçmek istediğinizi açıkça belirtmeli ve ara geçişleriniz için kullanacağınız belgelerle (ara geçiş ulaşım dokümanları, tren, otobüs, uçak biletleri, otel rezervasyonları vb. ) bunları desteklemelisiniz. Seyahatiniz için tercih ettiğiniz ulaşım aracına ilişkin belgeleri de sunmanız gerekir. (özel araç ile seyahat ediliyorsa araç sigortası, yeşil sigorta, uluslararası ehliyet vb.) Eğer seyahatiniz boyunca bir yakınınızda kalacak iseniz yakınınızın davet mektubu göndermesi gerekir ya da bir apartman dairesi kiralamak isterseniz bununla ilgili belgeleri başvuru dosyanıza eklemeniz gerekir. Konaklama ve ulaşım hakkında detaylı bilgi almak için help@eagvs.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
  • Otel ve konaklama rezervasyonlarıyla uğraşmak istemiyorsanız talebiniz doğrultusunda ek hizmetimiz olarak sizin adınıza rezervasyonlarınızı yapıp dosyanıza eklemekteyiz.

Finansal Durumu Gösteren Belgeler

  • Son 3 ay içindeki hareketliliği gösteren banka hesap dökümünü ve finansal durumunuzun yeterli olduğunu gösteren evrakları (tapu belgeleri, kira gelirleri vb.) başvuru dosyanıza eklemelisiniz.

Muvafakatname

  • 18 yaşından küçük başvuru sahipleri için küçüğün seyahat edebileceğine dair noter onaylı belge alınmalıdır. Sadece anne ya da babası ile seyahat eden küçükler ya da anne ve babası olmadan seyahat edecek küçükler için alınmalıdır. Muvafakatnamenin güncel tarihli ve orijinal olarak sunulması gerekir.

Mesleksel Evraklar

Çalışanlar: Son 3 ay içinde alınmış maaş bordrosu (şirket yetkilileri tarafından imzalanmalı), SGK işe giriş bildirgesi (işverenden barkodlu olarak temin edilmelir), 4A hizmet dökümü (SGK Müdürlüklerinden  barkodlu olarak temin edilmeli), İşyerinden izin yazısı (şirketin antetli kağıdına yazılmış, adres ve telefon bilgileri yer almalı, çalışanın o tarihlerde izinli olduğunu belirten ıslak imzalı ve kaşeli olarak alınmalıdır.), Şirket evrakları (şirketin imza sirküsü ,ticaret odası kaydı, ticaret sicil gazetesi ve vergi levhasını güncel bir şekilde beyan etmelidir.)

İşverenler: Şirket evrakları (şirketin ticaret oda kaydı, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası ve imza sirküsü sunulmalıdır.), 4B hizmet dökümü ( başvuru sahibi e-devletten ya da SGK‘dan barkodlu bir şekilde alabilir.) Vize talep dilekçesi ( Şirketin antetli kağıdına yazılmış, imzalı ve kaşeli olarak beyan edilmeli), ek gelir belgeleri (varsa araç tapu ruhsatları gibi ek gelir sağladığı durumları gösteren belgeler eklemelidir.)

Çiftçiler: Bağlı olunan ziraat odasından alınacak oda kaydı, çiftçilik belgesi ve varsa üzerine kayıtlı araç ve hayvan bilgilerine dair belgeler sunmalıdır.

Öğrenciler: Öğrenim gördüğü okuldan alınan onaylı öğrenci belgesi başvuru dosyasına eklenmelidir. Öğrenci belgeleri e- devletten de alınabilmektedir.

Devlet Memurları:  Çalışılan kurumdan imzalı ve kaşeli alınmış olan yazı ile birlikte maaş bordrosunu ibraz etmeniz gerekir.

Emekliler: Emeklilik belgesi ya da emekli maaşının işlem gördüğü bankadan alınacak olan onaylı belge sunulabilir. E- devlet emeklilik belgesi vermektedir.

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar:  Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu kişiler başvuru dosyalarının içine oturum kartlarını da sunmalıdır.

Geliri Olmayan Kişiler: Başvuru sahiplerinin seyahatlerine sponsor olacak kişinin çalışma ve gelir evraklarını, banka dökümlerini, ek gelir belgelerini sunması gerekir. Eğer seyahatini finanse edecek kişi akrabası ise Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ile akrabalık derecesini göstermelidir.

Slovenya Turistik Vize Başvurusu

Slovenya Schengen vize başvuru formunu doldurun.

Slovenya turistik gezi seyahatiniz için öncelikle Schengen vize başvuru formu doldurmanız gerekir. Başvuru formunu doldururken eksik bir bilgi yazmamaya özen gösterin. Eksik bilgi ya da evrak teslim etmeniz durumunda başvuru süreci boyunca zaman kaybı yaşayabilirsiniz. Slovenya vize başvuru formunu doldurmadan önce sayfamızdaki içerikleri dikkatlice okumalı kafanıza takılan her şeyi yetkililerimize sormalısınız. Başvuru formu doldurulduktan sonra gerekli yerlere imza atılmalıdır. Slovenya turistik vize başvurunuzu hatasız bir şekilde tamamlamanız için çalışmaktayız.

Başvuru için kişisel evraklarınızı kargo ile ofisimize ulaştırın.

Slovenya Turistik vize için gerekli olan güncel bilgileri Schengen yetkilerimizi arayarak bilgi alabilir ya da help@eagvs.com adresinden seyahatiniz için hangi evrakları hazırlamanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Slovenya Büyükelçiliğinin turistik geziler için belirlemiş olduğu 2023 Slovenya Vize Belgelerini ve 2023 Slovenya vize ücretini çağrı merkezlerimizi arayarak bilgi maili olarak talep edebilirsiniz. Talebiniz doğrultusunda tarafınıza Slovenya turistik gezi için gerekli olan evraklar listesi ulaşacaktır. Evraklarınızı hazırladıktan sonra ofisimize kargo ile ulaştırın. Ofis yetkililerimiz Slovenya vize belgelerinizi kontrol ettikten sonra başvuru sürecinizi başlatmaktadır.

Son aşama, başvuruların gerçekleştirilmesi

Slovenya turistik vize için gerekli olan evraklarınız hazırlandığında yetkililerimiz son kontrollerinizi yapmakta ve eksik ya da hatalı bir belge varsa hemen sizleri durumdan haberdar etmektedir. Bölge sınırlaması olmadan ülkemizin her bölgesinden Ankara ve İstanbul ofislerimizin herhangi birinden Slovenya Schengen vizeye başvurabilirsiniz. (Ofis iletişim bilgileri için lütfen tıklayınız.) Eğer 25 Eylül 2014 tarihinden sonra Schengen ülkeleri için verilmiş parmak iziniz varsa şahsen gelmenize gerek kalmadan alanında uzman Euroasia Global Visa Services yetkililerimiz aracılığı ile başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Pasaportunuzu bulunduğunuz yere gönderiyoruz.

Vize işlem sürecinizde herhangi bir sıkıntı çıkmadan olumlu sonuçlanması halinde vizenizin işlenmiş olduğu pasaportu bulunduğunuz yere kargo ile göndermekteyiz. Vize değerlendirme ve sonuçlandırma aşamasında yetkili mercii Slovenya Büyükelçiliğidir. Pasaportunuz elinize ulaştığı anda lütfen  vize işlenmiş olan sayfayı kontrol edin.

UYARI!

Slovenya vizesi için İstanbul’dan başvuru yapacak olan başvuru sahiplerinin vize başvurularını anlaşmalı konsolosluk olarak Macaristan Konsolosluğu kabul etmektedir. Başvuru sonucunda alınan vize Macaristan vizesidir ancak bu vizeyle Slovenya’ya seyahat edebilirsiniz.

Ankara Elçiliğine Bağlı Şehirlerde İkamet Eden Başvuru Sahiplerinin Dikkatine!

Ankara elçiliğine bağlı olan şehirlerde ikamet eden kişilerin oda sicil kaydı istenmektedir. Ayrıca son 6 aylık banka dökümleri de talep edilebilir.

Slovenya Turistik Vize Kaç Günde Çıkar?

Slovenya turistik vize başvuruları eksik ya da hatalı bir belge ile başvuru yapılmadığı sürece başvuru sahibinin seyahat tarihinden 2 gün önce  sonuçlanmaktadır. Yabancı uyruklu vize başvuru sahiplerinin sonuçlanma aşaması daha uzun sürebilmektedir. Slovenya Turistik vize değerlendirme ve sonuçlandırma yetkisi sadece Slovenya Büyükelçiliğine aittir. Slovenya Konsolosluğu gerek görürse başvuru sahibini mülakata tabi tutabilir. Slovenya bir Schengen ülkesi olduğu için Schenhen ülkelerine vize başvuru hakkı 3 ay önceden başlamaktadır. Vize başvuruları için randevudan sonra en az 15 güne ihtiyaç vardır. Slovenya seyahatine 15 günden az kalmış başvuru sahiplerinin başvuruları kabul edilmeyebilir.  (Ticari, konferans, fuar ziyareti içerikli seyahatlerde bu süre daha az olabilir.) Lütfen bu bilgiyi teyit etmeyi unutmayınız. Başvuru esnasında herhangi bir gecikme yaşamamak adına Slovenya turistik vize başvurularınızı 1 ay öncesinden yapmanızı tavsiye ederiz. Vize işlemleri boyunca her konuda çağrı merkezimizi arayıp yetkililerimize bilgi danışabilirsiniz ya da help@eagvs.com adresinden bizlere yazabilirsiniz. Euroasia Global Visa Services olarak sizlere konforlu bir hizmet sunmak adına vizeniz olumlu sonuçlanır ise bulunduğunuz ile kargo ile göndermekteyiz. 

EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';