x
Rusya

Vize İşlemleri

Rusya

Rusya Vizesi Nasıl Alınır 2020

A. Emre Güngör 28/11/19, 11:23
Ben Rusya vizesi almak istiyorum. Ama daha önce hiç yurt dışına çıkmadım. Bu sebeple vize işlemleri nasıl yapılır bilmiyorum. Rusya vizesi nasıl alınır? Bilgi verebilir misiniz?
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

İyi günler, Rusya vizesi nasıl alınır sorunuzun cevabı olarak, Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahibi TC vatandaşlarının Rusya vizesi alma zorunluluğu vardır. Rusya vizesi almadan önce Rusya’ya seyahat amacını belirlemeniz gerekir. Seyahat amacı vize sürecini etkileyen önemli bir faktördür. Daha sonra sizden talep edilen belge ve evrakları hazırlamanız gerekir. Sizden talep edilen belge ve evrakları bize ulaşarak öğrenebilirsiniz. Bu belgelerin en başında Rusya vize bilgi talep formu bulunur. Kişisel bilgilerinizi ve seyahat amacına uygun vize türünü doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Aksi takdirde vize talebiniz olumsuz sonuçlanabilir. Rusya vizesi az evrakla, kısa sürede temin edilebilen vizelerden biridir.

Rusya vize ücreti ödendikten sonra vize talebiniz işleme koyulur. Hazırladığınız belge ve evrakları bizlere elden ya da kargo aracılığı ile teslim edebilirsiniz. Kontrol edilen evraklarınız danışmanlarımız tarafından dosyalanır ve Konsolosluğa ulaştırarak belge ve evraklarınız onaylatılır. Konsoloslukta bizzat bulunmanıza gerek yoktur. Daha sonra sadece vize sonucunu beklersiniz. Vize sonucu olumlu olduktan sonra pasaportunuzu bizden teslim alabilir ya da pasaportunuzun size kargo aracılığı ile ulaştırılması talebinde bulunabilirsiniz.

Rusya vizesi nasıl alınır sorusu hakkında daha ayrıntılı bilgiler almak için ya da Rusya vizesi hakkında bilgiler almak için çağrı merkezimizi arayıp uzman danışmanlarımızı ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,

Evrim

 

F. Baykal 17/12/19, 10:31

Merhaba kolay gelsin. Rusya’ya Turistik amaçlı gezi yapmak isteyen bir kaç arkadaşız. Şubat ayında gideceğiz. Rusya vizesi nasıl alınır? Bu konuda bizlere yardımcı olursanız çok seviniriz. Cevabınızı bekliyoruz. Teşekkürler.

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 17/12/19, 10:32

Merhaba Fırat Bey,

Rusya seyahatiniz için gereken bilgileri sizlere sunacağız. Rusya vizesi nasıl alınır sorusuna cevap olarak sizlere detaylı bilgileri derlediğimiz bu başlık altında sunacağız. İlk adım olarak sahip olduğunuz pasaportu dikkate alarak vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Yeşil ve Gri pasaporta sahip iseniz 30 günlük kısa süreli yani Turistik amaçlı seyahat için vize alınmasına gerek görülmemiştir. Bu bilgileri dikkate alarak seyahat etmenizi öneririz. Eğer seyahatiniz için vize almanız gerekli ise ilk adım olarak vize başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Doldurulan vize başvuru forumunda yapacağınız seyahatin kısa süreli olduğunu yani Turistik amaçlı olduğunu belirterek başvuru formu doldurmanız gerekmektedir. Bu işlem ardından belirtmiş olduğunuz seyahat nedenine göre evrakların hazırlanması gerekmektedir.

Hazırlanan belgeler aracı bir vize kurumuna ileterek gerekli işlemlerinin yapılması için beklenir. Rusya vize yetkililerimizin incelediği belgeler Rusya Konsolosluğu yetkili başvuru merkezine iletilir. Konsolosluğun talep ettiği evrakları sorunsuz ve doğru bir şekilde hazırlamanızı tavsiye ederiz. Konsolosluğun ek olarak istediği işlemeler ardından verdiği olumlu karar neticesinde ofis çalışanları pasaportunuzu hazırlayıp sizlerin dilediği bir adrese teslim edebilir ya da sizler başvuruda bulunduğunuz ofisi ziyaret ederek şahsen alabilirsiniz.

Saygılarımızla,

Evrim

A. Ertokuş 20/12/19, 12:38

Öğretim görevlisi olarak çalıştığım okuldan emekli oldum. Rusya’ya turistik amaçlı seyahat yapmak istiyorum, en fazla kaç günlük vize alabilirim? Rusya vizesi nasıl alınıyor, yardımcı olabilir misiniz

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 20/12/19, 12:39

Merhaba,Bordo pasaporta sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize almaları gerekirken Yeşil ve Gri pasaporta sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 30 günü aşmayan süre içerisinde vizesiz seyahat etme hakkına sahip olurlar. Siz devlet memuru olduğunuz için Yeşil pasaporta sahip olabilirsiniz. Aldığınız Yeşil pasaport ile 30 günlük süre ile Rusya’ya vizesiz seyahat edebilirsiniz.

Bordo pasaport sahibiyseniz Rusya turistik vize evraklarınzı hazırlayarak ofisimize kargo ile veya şahsen elden teslim edebilirsiniz.Turistik amaçlı seyahatlerde en fazla 30 güne kadar vize alınabilmektedir. 30 günlük seyehat çerçevesi içerisinde 30 günden fazla konaklama yapan kişiler için yasal işlem yapılabilir.

Saygılarımızla,

Evrim

S. Gedirli 27/12/19, 13:21

Rusya’ya Turistik amaçlı seyahat edeceğim. Rusya vizesi kalktığına dair bilgi aldım ama ne kadar doğru bilmiyorum. Rusya vizesi kalkmadıysa nasıl alabilirim. Rusya vizesi nasıl alınır? Bu konu hakkında yardımcı olur musunuz?

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 27/12/19, 13:22

Merhaba Süleyman Bey, Rusya vizesi nasıl alınır sorusuna cevap olarak sizlere sunduğumuz bilgiler ışığında ihtiyaç duyduğunuz bilgileri buradan alabilirsiniz. İlk bilgi olarak Rusya vizesinin kalkmadığını halen devam etmekte olduğunu bildiririz. Yapacağınız seyahatin hangi amaca yönelik başvuru yapmalısınız, turist vizesi 15 günlük veya 30 günlük olarak, tek veya çok girişli olarak alabilirsiniz. Belirlediğiniz seyahat gerekçeniz ve sahip olduğunuz pasaport çeşidine göre farklı işlemlere tabi tutulursunuz.

Aracı bir kurumu ile bu işlemleri yapmanız sizlerin açısından daha kolay olacağını belirtmek isteriz. EAGVS yetkililerimiz vize başvuru işlemleriniz için sizlere gereken yardımı sağlayacaktır. Turist vizeleri maksimum 30 güne kadar çıkmaktadır. Rusya vizesi nasıl alınır sorusu için bu bilgilerden yola çıkarak herhangi bir aracı vize kurumuna başvuru yapmanız durumunda Rusya vizesine sahip olabiliriniz. Rusya vize başvurusu için aracı bir vize kurumunu tercih etmek istemezseniz; ikamet ettiğiniz şehirdeki ya da ikamet ettiğiniz şehre bağlı olan Rusya Konsolosluğu'ndan direkt olarak bireysel bir şekilde başvuru yapabilirsiniz.

Saygılarımızla,

Evrim

N. Akçabalık 31/12/19, 13:14

Merhaba. Oğlumla birlikte Rusya’ya seyahat etmek istiyorum. Rusya vizesi nasıl alınır? Nasıl bir başvuru yapmam gerekiyor?

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 31/12/19, 13:15

Merhaba Nuray Hanım, hoş geldiniz. Sizlere Rusya vizesi nasıl alınır sorusuna cevap almanız için hizmetinizdeyiz. Rusya vize başvurunun belirli süreçleri vardır. İlk adım olarak sahip olmak istediğiniz vize türünü belirlemeniz gerekmektedir. Vize türünüz; Turistik, Ticari veya Aile ziyareti vizesi olabilir. Vize türünüzü seçerken sizlere bir müdahale ya da sizlerin yerine karar verme yetkimiz yoktur. Bu yüzden seyahatinize uygunluk getirdiğini düşündüğünüz kategoriyi dikkatli bir şekilde seçim yapmanızı öneririz.

Seçmiş olduğunuz kategoriyi hazırlanan belgelerden sonra değiştirilmeyeceğini belirtmek isteriz. Belirlenen vize türü doğrultusunda online vize başvuru formunu doldurarak işlemelerinize devam etmeniz gerekmektedir. Online olarak doldurduğunuz başvuru formunuzun çıktısını imzalayarak kurye ile ya da şahsen ofisimizi ziyaret ederek belgenizi bizlere ulaştırabilirsiniz. Ulaştırılan belgeler, ofis çalışanlarına tarafından incelenir ve bu bilgilere göre sizlerden gerekli evraklar talep edilir. Talep edilen evraklar ile vize onayınızı almak için belgeleriniz konsolosluğa iletilir. Konsolosluk inceleme sırasında gönderdiğiniz belgelerin yenisi ya da ek belge hazırlamanızı talep edebilirler. Konsolosluğun verdiği olumlu karar doğrultusunda pasaportunuzu hazırlayıp sizlere teslim edilmesini sağlarız. Pasaportunuzun sizlere birebir telsim edilmesini isterseniz bir adres belirlemeniz gerekmektedir. Dilerseniz pasaportunuzu ofisimizi ziyaret ederek de buradan alabilirsiniz. Ancak pasaportunuzu sizlere teslim etmek için daha önceden verdiğimiz fişi yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Saygılarımızla,

Evrim

T. Turkuaz 04/02/20, 15:01

Merhaba. Oğlum bu yıl Rusya’da yaşayan dayısını ziyaret edecek. Bunun için sizlerden tam bir şekilde bilgi almak istiyorum. Rusya vizesi nasıl alınır? Hangi adımları yapmamız gerekir?

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 04/02/20, 15:03

Merhaba. Euroasia GVS olarak yıllardır sahip olduğumuz tecrübe ile siz değerli ziyaretçilerimize en iyi hizmeti ve en iyi şekilde cevap bulabilmeniz için buradayız. Rusya vizesi nasıl alınır sorunuza cevaben vize almak için iki başvuru tipi mevcuttur. İlk vize başvuru tipi, Rusya Konsolosluğu'nun temsilcisi olan vize merkezine almak istediğiniz vize için bizzat şahsi olarak başvuruda bulunmasıdır. Rusya vizesi almak için uygulanan ikinci başvuru tipi ise bir vize şirketi aracı kurumu ile gerçekleştirilecek başvurudur.

Rusya vize işlemlerinde başvurular yetkili firmalar aracılığı ile kabul edilmekte olup unutulmaması gereken önemli nokta vizenin sonucuna bu kurumların değil bizzat Rusya’nın diplomatik temsilciliklerinin yani konsolosluğun karar vermesidir. Vize başvurusunda bulunurken talep ettiğiniz vize hakkında istenen gerekli bilgileri belgelerin listesini başvurunuzda eksiksiz olarak teslim etmeniz önemli bir husustur. Evraklarınızın eksik veya yanlış hazırlanmış olması vize başvuru işlemlerinin uzamasına ya da vize başvuru sonucunun olumsuz olarak sonuçlanması neden olabilmektedir. Ayrıca, Rusya Konsolosluğu gerekli gördüğü takdirde sizden ek evrak talep etme yetisine de sahiptir ve bu hakkı saklı tutarlar.

Rusya vizesi için yapılacak başvurunun sonucuna ve sahip olunacak vize türünün özelliğine karar vermekte yetkili olan kurum sadece Rusya Konsolosluğu'dur. Rusya vizesini sahip olmanız için gereken evrakları hazırlamanızın yanında da vize ücretini ödemekle mükellefsiniz. Rusya vize ücreti, başvurulmak istenen vizenin türüne göre farklılık göstermektedir. Rusya vizesi için konsolosluk tarafından sunulan harcı ödemediğiniz taktirde vize başvurusunda bulunmanız ve almanız mümkün değildir.

Saygılarımızla,

Evrim

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';