x
Rusya

Vize İşlemleri

Rusya

Rusya Öğrenci Vizesi 2020

A. Akgül 29/02/20, 14:47
Merhaba. Rusya’da kısa süreli bir seyahat yapmak istiyorum. Masraflarımın babamın sorumlu olmasından dolayı dilekçe hazırlamam gerekiyormuş. Bana sponsor olan kişiyi belirtmem için Rusya vize talep dilekçesi içerisinde hangi bilgileri yazmalıyım? Rusya öğrenci vizesi 2020 yılı başvuru şartları neler?
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhaba Açelya Hanım. Euroasia Global Vize Servisi olarak Ankara ofisine Rusya vizesi Ankara başvurunuzu yapabilirsiniz. Öncelikle belirtmek isterim ki Rusya vize başvurularında vize dilekçesi yazmak zorunlu değildir. Siz öğrenci olduğunuzu ve seyahat masraflarınızın babanız tarafından karşılacağının izahını yapmak istiyorsanız tabii ki dilekçe yazabilirsiniz. Rusya vize başvurularında Rusya vize başvuru formu'nun doldurulması gerekir. 

Kızılcahamam, Pursaklar Altındağ, Sincan, Nallıhan, Güdül, Etimesgut, Güdül, Kalecik, Çankaya Ayaş, Balâ, Çorum, Mamak, Beypazarı, Çubuk, Kahramankazan, Çamlıdere, Yenimahalle, Haymana, Elmadağ, Evren, Gölbaşı, Akyurt, Keçiören, Polatlı, Şereflikoçhisar, gibi ilçelerimiz ve çevre illerden gerçekleştirmek istenilen Rusya seyahatleri için sizlere hizmet sunmaktadır. Sizlere örnek olarak gösterilen belge doğru bilgilerin sunulması son derece önemlidir. Sizlere sponsor olacak kişinin bilgilerinim doğru olması son derece önemlidir. 

Rusya vize sponsoru olacak kişiler konusu, kurallar dahilinde yasal ebeveynleriniz ve 1. dereceden akrabalar sponsorluk için kabul edilir. Birinci dereceden olan akrabalar; anne, baba, eş ve çocuklarınızı kapsar. Birinci dereceden akrabanın var olmadığı durumlarda, gerekli belgelerle beraber yasal velinizi sponsor olarak belirtebilirsiniz. Örneğin; “Babam emekli.” Diyenler kişiler, emekli maaşını ödenek olarak gösterebilir. “Sadece annem sağ, o da ev hanımı.” Diyenler kişiler için ise, ikinci ve üçüncü dereceden akrabalarını sponsor olarak gösterebilirler. Fakat bazı ülkeler vize talep dilekçesi için sponsor olarak gösterilen 2.ve 3. Dereceden akrabaları sorun edebilir.

Rusya vize başvuru formu ile birlikte sponsor evrakları isteniyorsa ki Rusya vize başvurularında sponsor evraklarını sunmak zorunlu değildir, sponsor olacak kişinin aşağıdaki belgeleri hazırlaması yerinde olacaktır.

  • Sponsor tarafından yazılmış ıslak imzalı dilekçe
  • Sponsora ait iş evrakları
  • Maddi durum belirten evraklar (oto ruhsat, ev tapusu, banka döküm bilgileri vs.)
  • Sponsorun imza sirküleri
  • Sponsorun vukuatlı nüfus kayıt örneği

Öğrenciler İçin Rusya Vize Başvuru Dilekçesi

 …….. (ÜLKE İSMİ) BAŞKONSOLOSLUĞUNA,  
Oğlum/kızım (opsiyonel, sponsor olunacak kişiye göre) ………………(isim-soyisim) xx.yy.zzz – aa.bb-2020 tarihleri arasında yapacağı gezi masraflarının tümünün tarafımca karşılanacağını arz ederim.
İSİM SOYİSİM        
İMZA

Rusya öğrenci vizesi 2020 yılı başvuru koşulları hakkında daha fazla bilgi için bize (+90 (212) 963 36 21) ulaşınız.

Saygılarımızla,

Evrim

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';