Vize İşlemleri
RusyaMerhaba;
Rusya aile birleşimi veya Rus vatandaşıyla evlilik amacıyla uzun süreli konaklama talebinde bulunmak isteyen Türk Vatandaşlarının Rus Konsoloslukları tarafından Rusya oturma izni almaları gerekmektedir. Türk Vatandaşlarının Rus vatandaşı ile evli olması ya da Rus Vatandaşı anne babası olanlar Rusya aile birleşimi yoluyla oturma izni alıp Rusya’da uzun süreli yaşama hakkına sahip olabilirler. Bu hakkı kullanmak istemeniz dahilinde hem Türkiye’de hem de Rusya Federasyonunun belirlemiş olduğu birkaç prosedürü yerine getirmeniz gerekmektedir. Rusya Federasyonu, Rus hükümeti tarafından belirlenmiş kontenjan içinde oturum izni vermektedir. Rusya için oturum izni almanız mümkün ise sizlere ilk olarak geçici oturum izni verilir. Kalıcı oturum izninin verilmesi belirli bir süre Rusya’ da konaklakladığınız süreye zarfından Rus kuruluşları tarafından sizlere verilmektedir. Rusya vatandaşı ile evlilik ve aile birleşimi seçeneklerini kullanarak oturum iznine sahip olmak için Türkiye’de gereken vize işlemlerini yaparak Rusya’ ya giriş sağladıktan sonra aile birleşimi oturum izni almak için Rusya’daki göç bürosunun belirlemiş olduğu Rusya oturum izni için gerekli kurallara uygun evrakların hazırlayarak sizlere konum olarak yakın olan Rusya Federal Göç Bürosu’ nu ziyaret ederek oturum izni başvurunuzu gerçekleştirme hakkına sahip olabilirsiniz.
Rusya aile birleşimi için sizlere verilecek olan oturum izni 3 yılı kapsamaktadır. Bu süreyi uzatmak isterseniz oturum izni süresini güncel olarak yenilemeniz gerekmektedir. Aile birleşimi amaçlı Rusya vizesi gerekli evraklar; vize başvuru formu, 1 tane vesikalık fotoğraf, şahsınıza ait pasaport, Rusya vatandaşı olan anne ve babanın ya da eşin pasaportu ve fotokopisi, Rus vatandaşı ile evli iseniz (aile cüzdanı, evlilik belgesi, noter tasdikli çevirisi), Rusya vatandaşının iş göremez yetişkin çocuklu ise (başvuranın doğum belgesi , iş göremez olduğuna dair tasdikli belge ve noter tasdikli çeviri) gibi olan belgeleri hazırlamanız gereklidir. Oturum izni için gerekli olan belgeler de bulunmaktadır. Başvuruda bulunduğunuz oturum izninin olumlu olarak sonuçlanması süresi Rusya Federasyonu’ nun başvuruda bulunan kişinin uyruğuna bakılarak vize türüne göre farklılık gösterebilir. Rusya Aile birleşimi için oturum izninde bulunan vatandaşların vize uygulamıyorsa çıkış süresi 2 aydır şayet vize uygulanıyor ise oturum izni çıkış süresi 6 aydır.
Saygılarımızla,
Evrim
Merhaba, kız arkadaşım Rus vatandaşı nikahımızı Rusya'da gerçekleştirmek istiyoruz. Rusya oturumunu nasıl alabilirim, bu oturum bana çalışma hakkı tanır mı? Rusya Aile Birleşimi şartları nelerdir
İyi günler, Rusya Aile Birleşimi vizesi şartlarını kısaca özetleyelim. Öncelikle oturum izni ve çalışma izni farklıdır. Evlilik nedeniyle Rusya ikamet izni alabilirsiniz, ancak çalışma izni için bir şirketle iş akdi yapmış olmanız ve şirketin sizin adınıza çalışma izni başvurusunda bulunması gerekmektedir.
Nikahın kıyılabilmesi için Rus vatandaşı olan birey Rusya Başkonsolosluğuna veya Rusya Büyükelçiliğine Türkiye'de bulunan kişinin yaşadığı yere evlenmeye herhangi bir manisi olmayan belgesini Evlendirme Dairesine teslim esilmelidir. Rusya vatandaşı olan bireyin pasaportu ve vizesi bu durumda önemlidir. Pasaport ve vize bilgileri ile birlikte evlenmesine herhangi bir sakınca bulunmadığını belirten belgesini daireye sunulmalıdır. Daha önce evlilik yapmışsa eski eşinin durumu ve çocuk varsa çocukların vatandaşlık durumu da önem taşıyan durumlardır. Nikah işlemleri için istenilen her şey Rusya Konsolosluğu'ndan alınan randevu tarihinde konsolosluğa teslim edilir.
Rusya Konsolosluğu onayının ardından Türkiye Dışişleri Bakanlığına tasdik gerçekleştirilmesi ve Evlendirme Dairesine başvuru yapılması gerekmektedir. Türkiyeden verilen resmi makam onaylı evlilik cüzdanının Rusça tercümesi yaptırılıp Valilik tarafından özel bir mühürle apostil edilmiş ve noter onayı yaptırılır ve gerekli makamlara teslimi gerçekleştirilir. Rusya vatandaşı ile evlilik için gerekli olan evraklar arasında geçici oturum izni, başvuru yapan kişinin Rusyada onaylanmış ve tercüme edilmiş sabıka kaydı, Rusya'da bulunan tıbbi kurumlardan alınan sağlık raporu bulaşıcı hastalık taşımadığına ve tüberküloz bulunmadığına dair bu belge istenmektedir. Rusya aile birleşimi hakkında daha fazla bilgi edinmek, gerekli evrak ve belgeleri öğrenmek ayrıca işlemleriniz için yardımcı bir danışmanlık hizmeti alabilmek için Web sitemizden ve telefon numaralarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla,
Evrim
Eşim Rus vatandaşı.Şubat 2019 da evlendik.2 Ekim 2019 da Putin kararname imzaladı.Buna göre, yabancılar Rus vatandaşıyla evlendikten 1 yıl sonra resmi başvuru yapıp resmen Rusya vatandaşı olabilecek.İstanbul Rus Konsolosluğuna Şubat 2020 de başvurabilirmiyim?
Rusya'da bir kız arkadaşım var ve ilişkimiz çok ciddi orada yaşamam için beni ikna etti ve ben orada yaşamaya karar verdim ama sorun şu ki; eğer orada yaşmak istiyorsam evlenme işlemleri yapmam gerekiyor bunun için ne yapmam gerekiyor, saygılar teşekkür ederim.
Merhabalar Furkan Bey, Rusya aile birleşimi vizesi sürecini şu şekilde özetleyebiliriz; Umuma Mahsus (Bordo) geçerli pasaportuna sahip Türk vatandaşları Rusya’ya uzun süreli D vize oturum vizesi almanız gerekmektedir. Uzun süreli ulusal vizeler için aile birleşimi yapılması gerekiyor öncelikle bu işlemleri başlatabilmeniz için Rusya aile birleşimi için öncelikle evlenme akdini gerçekleştirmiş olmanız gerekmektedir ayıca Türkiye’deki evliliklerin yerel Türk bölge kayıt dairelerinde kayıtları olması gerekmektedir. Rusya Federasyonu vatandaşı Türk vatandaşı evlenme durumunda tüm evraklarını yerel kayıt bürosuna Türkiye’de evliliğine engel bulunmadığına dair belgesiyle (noter tasdikli) birlikte sunması gerekmektedir. Rusya ulusal vize aile birleşimi yapılabilmesi için eşinizin ve sizin şahsen konsolosluğa gelmeniz gerekmektedir.
Rusya D vize için Euroasia temsilcileriniz ile iletişime geçtiğinizde hazırlamanız gereken evrakları, başvuru süreci ve başvuru aşamasında neler yapıldığına dair detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Rusya Başkonsolosluğu'ndan sizin adınıza randevu alınmaktadır randevu günü sizleri Euroasia temsilcileriniz karşılayacaktır siz sadece konsoloslukta görüşme, mülakat gerçekleştireceksiniz evraklarınız hazır bir şekilde tarafınıza teslim edilecek. Randevu günü Rusya vatandaşının yanında mutlaka Rusya Federasyonu iç ve dış pasaportlarının fotokopileri ile birlikte Türkiye’de varsa oturum kartı aslı bulunmalıdır. İlk aşama için öncelikle pasaportunuza geçici bir vize basılmaktadır Rusya’ya gittikten sonra Rusya’daki göç idaresinden (MFA) üzerinden Rusya Federasyonu oturum kartınızı çıkartabilirsiniz. Rusya ulusal vize başvurusu Rusya Federasyonu vatandaşı üzerinden aile birleşimi oturum vize başvurunuz için hazırlamanız gereken evraklar ve ücretler hakkında detaylı bilgilendirme için bizi arayabilirsiniz.
Saygılarımızla,
Serpil
Merhabalar, Rusya da yaşayan kız arkadaşımla evlenmek istiyoruz ilk önce Rusya'da bir evlilik yapacağız daha sonra Türki de evlilik yapacağız Rusya'da evlendikten sonra Türkiyede yaşayacağız Rusya da evlenmek için hangi belgeleri Rusya'ya götürmem gereklidir desteğiniz için teşekkür ederim. sonrasına rusya da oturum almak istiyorum aile birleşimi olarak işlem yapabilir miyiz?
Merhaba, rus vatandaşı ile türkiye de evlilik işlemleri yapacağız eylülde.. daha sonra benim onunla vizesiz olarak rusya ya gidebilmem için hangi evranlar gerek ve nereye başvurmam gerekiyor ? Rusya aile birleşimi için türkiyede hangi kuruma başvurmak ve evrakları vermek gerekiyor?
Merhabalar,
Rusya aile birleşimi üzerinden oturum başvuruları işlemlerine başlayabilmeniz için öncelike evlenme akdi gerçekleşmiş olması gerekmektedir. Rusya uzun süreli oturum başvuruları için çalışma izni, eğitim veya Rusya vatandaşı eş veya oturumu olan kişiler üzerinden oturum vizesi başvurusu yapılabilmektedir. Rusya konsolosluğu oturum vize başvuruları için öncelikle pasaportunuza geçici oturum vizesi verir. Aile birleşimi üzerinden alacağınız bu geçici oturum vizeniz ile Rusya'ya gittiğinizde Rusya federasyonu Göç Bürosu'ndan asıl oturum izni başvurunuzu yapabiliyorsunuz.
Aile birleşimi için ilk aşamada üç yıllık oturum izni verilmektedir. bu süreyi Rusya Federasyonu Göç Bürosu'ndan uzatabiliyorsunuz.
Rusya aile birleşimi vize başvuruları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için bizlere ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla
Serpil