x
İtalya

Vize İşlemleri

İtalya

İtalya Ekspres Vize 2020

A. Uygur 14/12/19, 12:28
Türkiye'den vize alacağım. İtalya ekspres vize için başvurmak istiyorum. Whatsapp'dan bana donerseniz çok sevinirim gerekli evraklar için Pazartesi İstanbul'a geleceğim, Salı günü başvuruda bulunabilirim.
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhaba Ayşe Hanım, İtalya Konsolosluğu'na kısa dönem (90 günden az) vize başvurunuzu ekspress olarak bulunabilmeniz için belirli kriterleri yerine getirmiş olmanız gerekir. Öncelikle son 5 yıl içerisinde bir Schengen ülkesinden, İngiltere ya da Amerika'dan alınmış bir vizenizin olması ve bu vizenizi kullanmış olmalısınız. Schengen ülkesinden vize başvurusunda bulunduğunuzda  parmak izi işleminiz yapılmış ve  başvurunuz olumlu sonuçlandı ise ekspress vize başvuru  hizmetinden faydalanabilirsiniz.Parmak izi işleminiz yapıldıktan sonra vize başvurunuz olumsuz sonuçlanmış ise ekspress vize başvuru hizmetinden  faydalanamıyorsunuz ve yapacağınız yeni bir  Schengen vize başvurusu  için tekrar biometrik işlemlerinizi yapmak durumunda kalıyorsunuz. İtalya ekspres vize 2020 yılı başvuru hizmetinden  faydalanmak isteyen kişiler ayrıca Konsolosluk harcını, koordinasyon harcını ve ek hizmet ücretlerinin yanında vip hizmet ücretini de ödemek durumundadırlar.Daha önce vermiş olduğunuz biometrik işlemlerinizin geçerli  olduğu durumlarda , randevuya gelmenize  gerek kalmadan Euroasia yetkili danışmanları tarafından vip randevunuz alınarak başvurunuz yapılabilmektedir.

İtalya vize randevu gününde gelmek durumunda olduğunuz takdirde ise yine Euroasia GVS vize yetkili danışmanları tarafından talebine göre normal ya da ekpress vize randevunuz alınarak başvuruda size eşlik edilip , siz, biometrik işlemlerinizi gerçekleştirirken yetkili  vize danışmanınız aracılığı ile başvurunuz  yapılabilmektedir.İtalya Konsolosluğu ,vize başvurularını normal koşullarda başvuru işleminizin tamamlanmasından sonra  1 hafta içerisinde sonuçlandırmaktadır. İtalya ekspres vize başvuruları  da ortalama 36 -72 saat içerisinde sonuçlandırmaktadır. Konsolosluğun iş yoğunluğunun arttığı dönemlerde , özellikle Türk ve İtalyan bayram tatilleri öncesinde ve resmi  veya  dini  tatillerini gözönünde bulundurarak başvurunuzu  veya seyahat planınızı  oluşturmalısınız. İtalya vizesi değerlendirme sürelerinin uzamasına neden olan başka bir neden ise İtalya Konsolosluğu’nun gerekli gördüğü durumlarda vizeye başvuran kişiden ek evrak talep etmesi ya da başvuru sahibini mülakata çağırması olabilmektedir.Bu gibi durumlar da vize değerlendirme sürelerinin uzamasına neden olmaktadır.  İşlemlerinizin  tamamlanması ve İtalya Konsolosluğu’nun vize başvuru sürecini tamamlayıp pasaportunuzu teslim ettikten sonra pasaportunuz teslim alınarak sizetalebinize istinaden  teslim edilecektir.İtalya vize başvurunuzda ekspress vize başvuru hizmeti almanız Konsolosluk kararını etkilemeyecektir. Euroasia  GVS vize danışmanlarımızı arayarak güncel evrak listesine ve güncel fiyat bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Euroasia GVS Schengen,

Gökhan Kartal

 

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';