Ankara İsveç Büyükelçiliği, İsveç Hükümetinin Türkiye’deki en yetkili temsilcisi konumundadır. Büyükelçilik, kendine bağlı görev yapan diğer temsil birimleri ile birlikte iki ülke arasındaki bağları kuvvetlendirme amacıyla hizmet vermekte.
Ankara Büyükelçiliği kendi vatandaşlarına ihtiyaç duyduğu desteği sağlamakla birlikte, Türk ve üçüncü ülke vatandaşlarının İsveç Vize Başvurularını değerlendirmektedir.
Ankara İsveç Büyükelçiliğinin herhangi bir görev alanı kısıtlamaması bulunmamaktadır. Dolayısıyla tüm illerden vize ve konsolosluk hizmeti başvurusu kabul edebilir. İkamet ettiğiniz şehre yakınlık durumuna göre Ankara Büyükelçiliği ya da İstanbul Başkonsolosluğundan hizmet alabilirsiniz.
Yönetici: Lars WAHLUND / Büyükelçi
Adres: Katip Çelebi Sokak No:7 Kavaklıdere / Ankara
Telefon: +90 312 455 41 00
Telefon: +90 312 455 41 40 (Vize Birimi)
Faks: +90 312 455 41 20
E-Posta: ambassaden.ankara@gov.se
Büyükelçilik Pazartesi ve Perşembe günleri arasında saat 09.00-12.00 arasında halka açık olarak hizmet vermektedir.
Telefon ile hizmet 10.30-12.30 ve 14.00-15-00 saatleri arasında verilmektedir.
Vize bölümü Pazartesi ve Perşembe günleri arasında 08.30-11.00 saat aralığında çalışmaktadır.
Ankara İsveç Büyükelçiliğine tüm illerden vize başvurusu yapılabilmektedir. İsveç Hükümeti’nin, Schengen Anlaşmasının taraflarından birisi olması sebebiyle, seyahat sürenize göre Schengen Vizesi (90 günü aşmayan seyahatler için) ya da İsveç Ulusal Vizesi (90 günden daha fazla sürecek seyahatler için) başvurusunda bulunmalısınız.
Büyükelçilik, vize başvurularını randevu sistemi ile kabul etmektedir. Başvurunuzu en erken seyahatinizden 90 gün öncesinden yapabilirsiniz. Olumsuz bir durum olmaması halinde, vize sonuçlanma süresi genellikle 3-5 iş günü arasındadır. Ulusal Vize Başvuruları ise daha uzun sürmektedir.
Seyahat amacınızdan bağımsız olarak, başvurunuz öncesinde doldurmanız gereken İsveç Vize Başvuru Formunu burayı tıklayarak inceleyebilirsiniz. Form üzerine girdiğiniz bilgilerin doğru, eksiksiz, kanıtlanabilir olduğundan emin olmanız son derece önemlidir.
Büyükelçiliğin temel görevlerinden biri de, kendi vatandaşlarının ihtiyaç duyduğu desteği sağlamak ve iki ülkede faaliyet gösteren kurumlar arasında köprü görevi görmektedir. Bu kapsamda konsolosluk biriminin verdiği hizmetlerden bazıları şunlardır: