x
İngiltere

Vize İşlemleri

İngiltere

İngiltere Hakkında Sorular & Yorumlar

İngiltere ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Soru Sor

İngiltere Vize Başvuru İşlemi
Y. Tekinalp 30/04/22, 17:51 Cevabı Görüntüle
İyi günler ben İngiltere vize başvuru işlemi gerçekleştirmek istiyorum ama şu anki durumum biraz karışık. Bartın’da oturuyorum dükkan ve kira geliri ile geçiniyorum, daha önce 1 defa vize reddi aldım 3 yıl kadar oluyordur sanırım. Başvuruyu Bursa’daki merkezden yapmıştım. 2022 yılında yeni bir başvuru yapmak istiyorum. Daha önceki turizm vizesi başvurumun reddinde dükkan kiralarımı elden aldığım için paramın bana ait olduğuna inanmamışlardı nedense. Aslında bütün tapu ve kira sözleşmelerini İngilizce dilinde çevirileriyle birlikte koymuştum ama sonradan anladığım kadarıyla gelen paralar bankaya kira diye yatmadığından ötürü gerçekliğine yani benim olduğuna inanmıyorlar. Yani ben kiracımdan elden aldığım paraları kendim şahsen gidip bankaya yatırıyordum. Belli aralıklarla, çok düzenli olmasa da banka hesabımdaki para yükseliyordu. Birkaç ayda bir toplu para yatırıyordum gibi de düşünebiliriz. İngiltere vize başvuru işlemi gerçekleştirdiğimde bunları açıklayıcı biçimde gösterdim ama ne yazık ki gelir kaynaklarıma inanmadılar. Sonrasında tekrar yeni bir başvuru yapmadım, 3 tane Schengen vizesi aldım sadece geçtiğimiz yıllarda. Bir de gelecekte başka bir sorun yaşamamak adına kiralarımı bankadan net açıklamalarla (Haziran Kira gibi) almaya başladım. Şimdi yeni bir vize başvurusu yapmak istiyorum ve önceden reddim olduğu için danışmanlık firması ile çalışmam daha iyi olur diye düşünüyorum. Eskisi gibi Bursa’dan başvuru yapılabiliyor mu hala? Hangi evrakları hazırlamam ve başvuruda nelere dikkat etmem gerekiyor?? teşekkürler.
İngiltere Vize Veriyor Mu
L. Şaner 30/04/22, 17:46 Cevabı Görüntüle
Kolay gelsin şu an İngiltere vize veriyor mu diye merak ettim. 2021 yazında oğlumla birlikte İngiltere’ye seyahat etmeyi planlıyorduk ama başvurularda problem olduğunu söyledikleri için vazgeçtik. Sanırım önceki kış aylarında da başvuru almama ya da alıp reddetme gibi problemler olmuş. Oğlum şu anda lise 3. Sınıf öğrencisi, seneye yazın üniversite sınavlarına girecek. Üniversite dönemine gelmeden İngilizcesini belli bir seviyeye çıkarması için yaz kursu düşündük. Daha önce Türkiye’de kısa süreli bir kurs almıştı sertifikası var, okulunda da her dönem İngilizce dersleri oluyor oradan da katkı sağlıyor dilinin gelişmesine. Transkript alarak bunları gösteririz zaten.
Ben bankada çalışıyorum yaklaşık 15 yıllık bankacıyım, 3 haftalık kursta İngiltere’ye oğlumla birlikte seyahat etmek istiyorum, hem daha reşit olmadığı için onun yanında olsam iyi olacak, hem de yıllık iznimde biraz ülkeyi gezmek istiyorum, uzun süredir merak ettiğim ülkelerden biri İngiltere. Aslında oğlumla birlikte kursa katılmayı düşünüyordum ama vazgeçtim. İngilizce benim işimde de önemli. Daha önce gençken İrlanda’da dil kursu almıştım, o dönem İngiltere’yi de görmek istiyordum ama olmadı. Şimdi sadece turizm amacıyla gideceğim sonuç olarak. Eğer şu an başvurular açıksa yani İngiltere vize veriyorsa oğlumla birlikte başvuru yapmak istiyoruz. Temmuz sonundan itibaren 3 haftalık bir kurs olacak, eğitim danışmanımız okulu ayarladı sayılır ama kabul belgeleri henüz gelmedi. Konaklamayı da birlikte yapacağız, iki kişi gittiğimiz için öğrenci yurdu değil de küçük bir otel tutmayı düşünüyoruz. Evraklar, bankamızda gerekli olması gereken para tutarı ve başvuru sürecimiz hakkında yardım rica ediyorum.
İngiltere Vize Evrakları
K. Tesirli 01/04/22, 15:44 Cevabı Görüntüle
Merhabalar benim İngiltere vize evrakları konusunda detaylı bilgiye ihtiyacım var. Durumumdan kısaca bahsedeyim, 3 yıldır İngiltere’de yaşıyorum. Eşim Bulgaristan vatandaşı, o 5 yıldır İngiltere’de çalışıyor biz aileden tanışığız 3 yıl önce EEA Family Permit diye bir vize vardı. Şimdi İngiltere AB’den ayrıldığından dolayı o vizeyi de kaldırdılar. Evli olduğumuzu kanıtlayan evraklarla ben o vizeyi aldım sonrasında Birleşik Krallık’tan oturma izni başvurusu yaptım eşten dolayı o da kabul edildi ve yıllardır buradayım. Geçen senenin başında bir çocuğumuz oldu şimdi yine hamileyim ve annemle babamı buraya davet etmek istiyorum. İlk çocuğum doğduğunda da gelmeleri için başvuru yapmıştık ve maalesef ret aldılar. Ret mektuplarında en çok finansal yetersizlikten bahsediyordu bir de seyahatin sonunda İngiltere’yi terk etmeyebilecekleri ihtimali de varmış gibi yazmışlardı halbuki öyle bir durum kesinlikle yok. Yalnızca doğum döneminde bana yardımcı olmak için geleceklerdi annem ev hanımı babam emekli zaten buralarda yapamazlar. Bir tane de kardeşim var ayrıca üniversite okuyor şu an kendisi yani o da normalde annem babamla birlikte yaşıyor ve geri dönmeme gibi bir şey olamaz, tapulu evleri orada, kardeşim orada. Şimdi yeni başvuruda nasıl tam ve doğru bir başvuru yapabiliriz, hangi evraklar gerekiyor yardım rica ediyorum. Danışmanla çalışmak istiyoruz aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyoruz ilk doğumumu bir şekilde atlattım ama şimdi bir de küçük çocuğum var eşim de tüm gün çalışıyor ve yardıma ihtiyacım var. Haziran gibi gelip en az 3 ay kalmaları gerekiyor, gerekli bilgileri rica ederim teşekkürler.
İngiltere Vizesi Fiyatı
Y. Aktaş 01/04/22, 15:29 Cevabı Görüntüle
İyi günler ben İngiltere vize fiyatı ile ilgili detaylı bilgi almak istiyorum. Birkaç şirket ile görüştüm 6 aylık İngiltere vize ücreti olarak 300 Amerikan Doları ve civarında fiyatlar aldım. Sigorta da yapılıyor dediler bilmiyorum şart mı yani gerek oluyor mu acaba? Biz turizm amacıyla seyahat edeceğiz İngiltere – İrlanda – İskoçya turu yapacağız yaklaşık olarak 3 hafta boyunca Büyük Britanya’da kalıyor olacağız. Önce tur düşündük ama görmek istediğimiz yerlerin hepsini görmek mümkün değildi ve sürekli tur programına uyum sağlamak istemedik. Haziran ayında 2 çift olarak seyahat planlıyoruz şu an hiçbirimizin vizesi yok. Ben ve eşim 20 yıllık devlet memuruyuz, arkadaşlarımızın da ortak bir şirketi var. Daha önce yurt dışı seyahatlerimiz oldu en son birlikte Yeni Zelanda ve Avustralya turu yaptık pandemiden önce sanırım 2018 gibiydi. Her iki ülke için de elektronik bir vize almıştık pdf ile gönderilmişti. İngiltere’de de bu şekilde mi sistem? Seyahat planımız aşağı yukarı belli. Vizemizi almadan otellerin parasını ödemek istemedik ama gerekli rezervasyonları yaptık ve kredi kartlarımızla garantiye aldık. Her gün ne yapılacağı, nerelere gidileceği vs. kararlaştırıldı diyebiliriz. Başvurumuzla ilgili nelere dikkat etmeliyiz, sizden hizmet alırsak ücrete neler dahil ve İngiltere vize harcı ne kadar bilgi verirseniz sevinirim iyi günler dilerim.
İngiltere Vizesi Eksi
Z. KOLAN 01/04/22, 14:17 Cevabı Görüntüle
İyi günler İngiltere vizesi eksi sözlükte okuduğum kadarıyla alması en zor vizelerden biriymiş. Ben üniversite öğrencisiyim internette bol bol okuma yaptım, youtube’dan başvuruların nasıl yapılacağını anlatan videolar da izledim ama yine de danışmanlık almanın iyi olabileceğini düşünüyorum. Bu sene 2 yakın arkadaşım yazın gidecekleri 2 aylık dil okulunun vize başvurusundan ret aldılar. İkisi sevgiliydi ama formda bu belirtilmedi, aslında formda birbirleriyle hiçbir alakaları yoktu, randevu günleri de aynı değildi bu yüzden birbirlerine bağlı şekilde bir ret durumu ortada yok. Her ikisi de farklı sebeplerden olumsuz mektup aldı zaten. Her neyse, benim başvurum dil okulu amaçlı değil, önümüzdeki Haziran’da Glastonbury festivaline katılmak istiyorum. Kız arkadaşım da benimle birlikte gelecek. İkimizin de takip ettiği Billie Ellish, Kendrick Lamar, Dua Lipa vb. sanatçılar sahne alacak bizim için çok önemli, hem de İngiltere’yi görmek istiyoruz. Bu festivalin biletlerini de almış durumdayız.
Bizim özel durumumuzdan da biraz bahsetmem gerekiyor, kız arkadaşımla aynı üniversitede 2. Sınıftayız Yeditepe üniversitesinde reklam tasarımı ve iletişimi okuyoruz. Her ikimize de babalarımız sponsor olacak. Benimki şirket sahibi onunki de özel bir şirkette yönetici. Daha önce ben 1 defa yurt dışına çıktım geçen sene Macaristan’da Sziget festivaline gitmiştim. Kız arkadaşım 3 defa çıktı hem geçen sene birlikte Macaristan’a gittik hem de ABD’de work & travel yaptı bir de turistik Yunanistan seyahati oldu. Bu şartlar altında bir sürprizle karşılaşmamız için dikkat etmemiz gereken şeyler nelerdir? Gençlerin vize başvurularının reddedilme ihtimali daha yüksek diye okudum. Bizim gidip yerleşmek gibi bi niyetimiz tabi ki yok ama artık batı ülkelerinin bize bakışı değişmiş durumda bu yüzden riske de girmek istemiyoruz, cevabınızı bekliyorum teşekkürler.
İngiltere Çalışma İzni
S. HÜRKAN 01/04/22, 13:32 Cevabı Görüntüle
Merhaba montaj amacıyla İngiltere’ye göndermemiz gereken bir personelimiz var, kendisi için İngiltere çalışma izni mi almamız gerekiyor? Biz Türkiye menşeli endüstriyel makinalar üreten bir şirketiz. İngiltere ve Hindistan’a baklava makinesi ihraç ettik. Bu makinaların kurulumu ve orada çakışan teknikerlere çalışma prensibinin anlatılması için bu ülkelere ikişer personelimizi göndermemiz gerekiyor. Giden personelimiz en az 20 gün boyunca orada kalacak. Kurulum ve eğitimden sonra makinanın çalışmasında herhangi bir problem olup olmadığını kontrol edecekler. Orada çalışacaklar için çalışma izni alınması gerekebilir diye düşündük ama doğru vize türü ve başvuru konusunda yardımınıza ihtiyacımız var. Firmamız Gebze’de bulunuyor, kendileri İstanbul’dan başvuru yapabilir. En kısa sürede gitmeleri gerekiyor bu konuda ne yapılabilir VIP başvuru mümkün mü?
İngiltere Konsolosluk
H. Ömeroğlu 18/02/22, 12:47 Cevabı Görüntüle
Merhaba benim İngiltere Konsolosluk üzerinden vize başvurusu yapmam gerekiyor. Ablam yaklaşık 7 yıldır İngiltere’de yaşıyor. Eniştem daha öncesinde Ankara Antlaşması ile oraya taşınmış ve iş kurmuş. Ablamla zaten tanışıklıkları vardı, 7 yıl önce evlendiler. Şimdi 2. çocukları doğacak bu yüzden annem doğum öncesinde ve sonrasında ablamın yanında olmak istiyor. 5 yıl kadar önce ilk çocukları doğduğunda da 6 aylık vize alıp çocukla ve ablamla ilgilenmek için ziyaret etmişti. O dönemde aynı şehirde olduğumuz için ben vize başvurusunda yardımcı olmuştum ama şimdi ben de yanında yokum. Bu yüzden danışman desteği almamız gerekiyor. Bir de sanırım sistem değişmiş biraz internette kurcaladım da eskiden yaptığımız gibi değildi, hem web sitesi değişmiş hem de her şey dijital olmuş. Durumdan kısaca bahsedeyim annem emeklidir. Ben uzun yıllardır çalışıyorum, gelirim iyi durumda. Annemin bankasında da birikimi mevcuttur. Yani kendisi kendi masraflarını karşılayabilir, ben de destek olabilirim. Diğer taraftan ablamlar da zaten ona para harcatmayacaklar, dilerseniz banka evrağı sunabilirler başvuruda göstermek amacıyla. Annem Bursa’da ikamet ediyor, daha önceki başvurusunu buradan yapmıştı yine yapabiliyor mu bilmiyorum. Pandemide birçok şey değişti takdir edersiniz ki. Başka ne tür bilgilere ihtiyacınız varsa bana iletişim bilgilerimden ulaşabilirsiniz. Bir de süre bizim için önemli, doğum 3 ay sonra. Biraz öncesinde oraya varmak istiyor ki son dönemleri zaten dikkatli geçirmek gerekiyor ve yardıma ihtiyacı olacağı birçok konu olabilir. Dönüşünüzü bekliyorum teşekkürler.
İngiltere Baş Konsolosluğu
S. Ekinalp 18/02/22, 12:16 Cevabı Görüntüle
İyi günler ben İngiltere Baş Konsolosluğu üzerinden İngiltere vizesi başvurusu yapmak istiyorum. Nasıl başvuru yapıldığını bilmiyorum konsolosluğa direkt gitmek mi yoksa randevu almak mı gerekiyor? Ben Muğla’da yaşıyorum ve çalışıyorum İzmir’de konsolosluk olduğunu duydum. Oradan mı başvuru yapılacak? Daha önce Schengen vizesi başvurumda İstanbul’a gitmek durumunda kalmıştım yine gitmek zorunda mıyım? Bir de parmak izimi vermiştim 5 yıl geçerli demişlerdi şimdi yine vermem gerekiyor mu? Durumumdan kısaca bahsetmem gerekirse Muğla’da 3 yıldır çalışıyorum ve İngiltere’de bir bayan arkadaşımı ziyaret etmek istiyorum. Kendisi bana davetiye gönderecek. Kalışımı da onun evinde yapacağım. Harcamalarımı kendim yapacağım zaten 1 hafta kadar sürecek ziyaretim. Bankamda param var ama maaşım asgari ücretten görünüyor kalanı elden alıyorum bi sorun oluyor mu acaba. Yani başvuruda elden aldığım parayı da gösterebiliyor muyuz yoksa sadece bankaya yatanı mı göstermiş olacağız. İngiltere vizesi almak zor diye okudum hep ret almamam lazım bu yüzden mutlaka en iyi şekilde başvuru yapmam lazım ücretlerinizi de iletin lütfen teşekkür.
İngiltere Vizesi İçin Vize Talep Dilekçe
Y.R. 23/06/20, 14:19 Cevabı Görüntüle
Merhabalar İngiltere vizesi için vize talep dilekçe yazısı İngilizce mi olmalı? Bir de dilekçe içeriği nasıl olmalıdır. SSK’lı çalışanım ve gezi amaçlı gideceğim. Teşekkürler.
İngiltere Evlilik Vizesi
Y.N. 23/06/20, 12:39 Cevabı Görüntüle
iyi günler eşim işinden dolayı birkaç yıldır İngiltere de yaşıyor ve süresiz oturum hakkına sahip. Biz sık sık görüşürüz ama ben de temelli eşimin yanına geçmeyi düşünüyorum. İngiltere evlilik vizesi için yerine getirmemiz gereken koşullar nelerdir? Sizler bu vize konusunda yardımcı olur musunuz? Bana geri dönüş yapmanızı rica ediyorum. İyi çalışmalar.
İngiltere Öğrenci Ailesi Vizesi
P.M. 29/05/20, 15:58 Cevabı Görüntüle
Merhaba eşim Manchester’da okuyor. Önümüzdeki ay ziyarete gitmek istiyoruz, İngiltere öğrenci ailesi vizesi başvurusu için hangi belgeleri hazırlamamız gerekir? Vize işlerinden pek anlamıyorum kızım ile birlikte gideceğiz ben devlet memuruyum kızım da 3 yaşında dikkat etmemiz gereken konular nelerdir ve ikimiz de ayrı ayrı başvur mu yapmalıyız? Bir de biz pek yurtdışana gitmiyoruz sadece bir kaç kez Hollanda’da yaşayan ablamı ziyarete gittik. Bu durumda bize vize çıkar mı bu konuda bir etkiniz oluyor mu? Eğer oluyorsa işlemlerimizi sizin aracılığınızla yapmak isterim. İyi çalışmalar.
İngiltere Erasmus Vizesi
U.B. 29/05/20, 15:34 Cevabı Görüntüle
Merhaba ben bu dönem Erasmus programı kapsamında İngiltere’ye gideceğim. Orada 1 yıl kalacağım uzun süreli bir kabul aldım. Başvurumu hiç riske atmadan ve zaman kaybı yaşamadan İngiltere Erasmus vizesi işlemlerimi size yaptırmak istiyorum. Bu vize başvurusu için hangi vize kategorinde başvuru yapmam gerekiyor bir de bu vizeyle ben hangi haklara sahip olabilirim hangi haklardan yararlanamam beni kısaca bilgilendirmenizi istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar dilerim.
AB Vatandaşı Eşi İngiltere Vizesi
O.B. 29/05/20, 14:42 Cevabı Görüntüle
Merhabalar benim eşim AB vatandaşı ben de onun aracılığıyla ingiltereye gitmek istiyorum turistik bir gezi için AB vatandaşı eşi İngiltere vizesi nasıl alınır? Veya AB vatandaşları eşleri İngiltere’ye vizesiz gidebilirler mi? Eğer gerekliyse yerine getirmem gereken şartlar nelerdir? Bir de vize ücreti ödemem gerekiyor mu? Teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim.
İngiltere 10 Yıllık Vize
U.M. 29/05/20, 14:34 Cevabı Görüntüle
İyi günler. Ben sık sık yurtdışına seyahat ediyorum. İngiltere seyahatlerimde artacak dolayısıyla sürekli vize işlemleriyle uğraşmak istemiyorum İngiltere 10 yıllık vize kimlere veriliyor? SGK’lı bir çalışan olarak 10 yıllık vize başvurusunda bulunma hakkım var mı? Vize süresi değişince hazırlamam gereken evraklar da değişiyor mu? Son olarak vize ücreti ne kadar? Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.
İngiltere Visa
A.K. 29/05/20, 12:55 Cevabı Görüntüle
İngiltere visa almak istiyorum. İran vatandaşıyım, Türkiye’de bir vakıf üniversitesinde öğretim görevlisiyim. Bir konferansa katılmak üzere vize başvurusunda bulunacağım davet mektubum da geldi. Ayrıca vize başvurusunda bulunurken başvurunun olumsuz sonuçlanması durumunda itiraz edebilme hakkım var mıdır ve ücret iadesi yapılıyor mu? Son olarak vize başvurusu kaç günde sonuçlanır benim en az kaç gün önceden başvuru yapmam uygun olur. Teşekkürler.
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';