x
İngiltere

Vize İşlemleri

İngiltere

İngiltere Ankara Anlaşması 2020

N. Büyüksanalan 19/02/20, 14:43
İngiltere Ankara Anlaşması 2020 yılı başvuruları için genel bilgi lütfen teşekkürler
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Nihat bey merhaba, Euroasia GVS'ye hoş geldiniz. İngiltere Ankara Antlaşması kapsamlı bir konudur. İngiltere Ankara Antlaşması 2020, 1963 yılında dönemin ortak pazarına mensup Almanya, Fransa ve Benelüks ülkeleri ile Türkiye arasında Ankara'da imzalanan ve taraf ülkelere imza tarihinde var olan kanun, yönetmelik ve uygulamaların ilerleyen yıllarda anlaşmaya imza atan ülkelerin vatandaşları için geçerli olmasını öngören antlaşmadır.ECAA - Ankara Antlaşması İngiltere vizesine İngiltere’de iş kurmak ya da kendi işini yapmak isteyen 18 yaşını aşmış ve yapacağı işe yetecek kadar sermayesi bulunan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurabilir

Ankara Antlaşması İngiltere vizesi başvurusunda bulunan kişilerin İngiltere’de iş yeri açma, işçi çalıştırma zorunluluğu yoktur. Kişi eğitimini aldığı ya da meslek edindiği iş ile ilgili alanda çalışabilmektedir. Örneğin; Ankara Antlaşması vizesine başvuran kişiler İnşaat ofisi ya da mağaza açabileceği gibi İngiltere’de ikamet ettiği adresi göstererek pazarlama, şoförlük gibi hizmetler de verebilir. Ancak kişiler İngiltere vize başvurusunda beyan ettikleri mesleği yapmakla yükümlüdür. ECAA Ankara Antlaşması vizesi kapsamında İngiltere’ye yerleşen kişiler bakmakla yükümlü oldukları kişileri yanlarında götürebilirler. Aile bireyleri kişinin vize başvurusunda beyan ettiği mesleği yapmakla yükümlü değildir. İstedikleri diğer bir alanda çalışabilirler. Ankara anlaşma vizesi başvurularında bulunacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları iki farklı Ankara Anlaşma vizesi başvurularında bulunabileceklerdir. 


İngiltere'de kendi şirketini kuracak kişileri İngiltere Ankara Anlaşması'nın bir kategorisi olan ''Turkish Business Person'' vizesine müracaat etmeleri gerekmektedir. İngiltere'de bir şirkette çalışmak için ülkeye giriş yapcak kişiler ise ''Turkish Employed'' vizesine müracaat etmelidir. Ankara Anlaşma vizesinin bu kategorisi kişiye tek başına İngiltere oturum izni alma imkanı tanımamaktadır. Ancak bu vize de geçirilen süre (Turkish Employed) toplam 10 yıl aralıksız olarak İngiltere'de kalanlara verilen oturum kuralı (Long Residence Rule'' için sayılmaktadır. Şöyle ki; İlk 2 yıl öğrenci olarak son 8 yılda bu vize ile sürekli olarak İngiltere'de yaşamış iseniz 10. yılın sonunda İngilitere (İndenfinite) vizesi için başvuru gerçekleştirebilirsiniz. Ankara Antlaşması ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz Euroasia'ya ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.

Saygılarımızla,

İrina Ceren Kılıç

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';