x
Fransa

Vize İşlemleri

Fransa

Fransa Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2023

Ş.P. 11/10/23, 14:29
Fransa’ya turistik amaçlı seyahat etmeyi planlıyorum, ben emekliyim, daha önce sadece Yunanistan’a seyahat ettim. Yunanistan başvurum sırasında çalışma evraklarımı sunmuştum şimdi ise Fransa turistik vizesi için gerekli evraklar hazırlamam lazım. Emekliler için hazırlamam gereken evraklar hakkında bilgi alabilir miyim? Fransa vizeleri ortalama kaç günde çıkar ve sizlerden randevu oluşturabilir miyim? Kocaeli’nde ikamet ediyorum, İstanbul’a gelmem gerekecek mi? Cevaplarınızdan ötürü teşekkür ederim.
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

 Emekli olan kişilerden Fransa turistik vizesi için istenilen gerekli evraklar şu şekildedir; Seyahat tarihlerinizin 6 ay sonrasına kadar son kullanma tarihi olan pasaportunuz, kimliğiniz, 3 adet biyometrik fotoğraf, SGK hizmet dökümünüz, emekli olduğunuzu belirten ‘’Emekli aylık bildirgesi’’, tam vukuatlı nüfus kayıt örneğiniz ve ikametgah belgeniz, şahsi bankanızın dökümü (eğer birden fazla aktif banka kullanıyor iseniz özellikle emekli aylığınızın yattığı bankanız). Bunlara ek olarak eğer satın aldıysanız otel ve uçak rezervasyonlarınızı da tarafımızı iletmenizi rica ederiz. Fakat seyahat tarihleriniz belirsizse ya da karar aşamasında iseniz bu belgeleri bize ulaştırma zorunluluğunuz bulunmamaktadır.

  Fransa turistik vizesi için gerekli evraklarınız hazırlandığında elbette bizim aracılığımız ile randevu oluşturabilirsiniz. İstanbul’a gelme fırsatınız yok ise dosyanız bizlere kargo aracılığıyla ulaştığında (Randevu oluşturulma tarihine bağlılık göstermek ile birlikte) işleme alınmasının üzerinden ortalama 15 iş gün geçtiğinde sonuçlanabilmektedir. Belirtildiği üzere bu süre konsolosluktaki Fransa turistik vizenizin sadece karar ve sonuçlandırılma süresidir. Bu süreye sizin bize ilettiğiniz evrakların tamamlanma süreci ve randevu tarihinize kadar geçen müddet dâhil değildir. Randevu uygunluk tarihleri günlük olarak hatta gün içerisinde bile değişebilmektedir. Bu nedenle kesin ve net bir bilgi bulunmamaktadır. Müsaitlik tarihlerini bizimle iletişime geçerek teyit edebilirsiniz.

 Sizin gibi, ikamet adresi Kocaeli olan kişilerin başvurularını İstanbul üzerinden yapılabilme şansı vardır. Ancak sizin başvuru sürecinizde İstanbul’a gelip gelmeyeceğiniz son Schengen başvurunuzun detaylarına bağlıdır. Daha önce aldığınız Yunanistan vizenizin üzerinden eğer 5 yıl geçti ise, şahsen İstanbul’a gelmeniz ve parmak izinizi yenilemeniz gerekecektir. Ancak son başvurunuzu 59 ay (4 yıl 11 ay) içerisinde gerçekleştirmişseniz bize evraklarınızı kargoyla ulaştırmanız yeterli olacaktır. Geri kalan süreçte bulunmanız gerekmeyecektir.

  Emekliler için Fransa turistik vize gerekli evrakları ve süreç bu şekildedir. Cevabına ulaşamadığınız ya da aklınıza takılan her türlü sorularınız için bizimle iletişime geçebilir ve ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

U.M. 13/10/23, 10:41

Merhaba kolay gelsin Fransa vize başvurusu için size yazıyorum. Eşim ve oğlum ile Disneyland’a gitmek istiyoruz. Çocuğum 10 yaşında, eşim ev hanımı ve ben 15 yıldır bankacıyım. Daha önce Schengen vizesi aldım ama eşim ve oğlum için ilk kez başvuru yapacağız. Nasıl randevu alabiliriz? Fransa vize başvurusu için hangi evraklar gerekli? çocuğumuz için sadece öğrenci belgesi alsak yeterli olur mu?

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 13/10/23, 10:41

Ailecek yapacağınız ev hanımı olan eşiniz ve öğrenci olan çocuğunuz için sizin sponsorluğunuzda gerçekleşecek seyahatinizde gerekli olan Fransa vize başvurusu gerekli evraklar şu şekildedir; Henüz 6 ay kullanım geçerliliği olan pasaportunuzun aslı, kimliğiniz, biyometrik fotoğraf, nüfus kaydınız ve ikametgah bildirgeniz, şirketinize ait son üç ayda alınmış evraklar, şahsi banka dökümleriniz, eşiniz ve çocuğunuza sponsor olacağınızı kanıtlamak adına bunu destekler nitelikte şahsi dilekçeniz aynı zamanda çalıştığınız bankadan da seyahat detaylarınızı belirten şirket dilekçesine ihtiyacınız olacaktır.

 Eşinizin dosyasında ise sponsor olmanıza binaen sizin evraklarınızın dışında kendisine ait tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, ikamet bildirgesi de bulunmalıdır. Çocuğunuzda ise kendi nüfus kaydı bulunmadığından ikamet ve öğrenci belgesi yeterli olacaktır. Bu konudaki en önemli detay, Fransa turistik vize başvurunuzda eşiniz ile birlikte seyahat etmenize rağmen çocuğunuz için noter onaylı bir muvafaketname belgesi almanız gerekecektir. Aynı zamanda her ikisinde de sizde olduğu gibi süresi devam eden pasaport ve kimlik fotokopisi bulunmalıdır. Zorunlu olmamakla birlikte bu seyahatiniz için tarihlerinizi sürecinize uyumluluk sağlayacak şekilde kararlaştırdığımızda eğer uçak bileti, otel rezervasyonu, herhangi bir etkinlik bileti vb. satın alırsanız bunları da sizden istemekteyiz.

 Fransa turistik vize başvurunuz için randevu işlemlerinizi de aynı başvurunuz gibi bizim aracılığımız ile yapabiliyorsunuz. Ancak tarihler için hiçbir zaman net bir bilgi verilememektedir. Sık sık değişiklik göstermesi sebebiyle güncel randevu durumunu bizlerle iletişime geçerek teyit edebilirsiniz.

Sizin daha önce Schengen vizeniz son beş yıl içerisinde ise parmak izi vermeniz gerekmeyecektir ancak bu sürenin üzerine çıkıldı ise randevunuza bizzat gitmeniz gerekmektedir. Çocuklarda 12 yaşından sonra parmak izi alındığından, oğlunuz parmak izi vermeyecektir fakat şahsen bulunması gerekmektedir. Eşiniz ise ilk Schengen başvurusu olması sebebiyle aynı çocuğunuz gibi bizzat randevuya gidecektir. Sizin de vizenizden 5 sene ve üzeri zaman geçtiyse nitekim ailecek orada bulunmalısınız.

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';