Değerli ziyaretçimiz; Estonya vize dilekçelerinin yazımı sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirmelerin yer aldığı ve Euroasia Global Visa Services çalışanı için yazılmış bir örneğin bulunduğu Estonya vize dilekçe örneği sayfamıza hoş geldiniz.
Schengen ülkeleri de dahil olmak üzere vize isteyen çoğu ülke vize başvurusu sırasında seyahat amacı fark etmeksizin isteğe bağlı şahsi vize talep dilekçesine ek; çalışan veya şirket sahipleri için zorunlu olarak çalışma&izin belgesi istemektedir
Estonya vize başvurunuzda talep yazınızı oluştururken dilekçeniz sunduğunuz evraklar ile uyumlu olmalıdır.
Vize talep dilekçesi yazılırken dikkat edilmesi gerekenler:
10. Mesleki bilgileriniz yer almalıdır.
Çalışanlar için; şirketin antetli kağıdına işe giriş tarihiniz, göreviniz, maaşınız net olarak yazılmalı, şirket yetkilisi tarafından imzalanmalı ve şirket kaşesi atılmalıdır.
Şirket sahipleri için; şirketin antetli kağıdına şirketin kuruluşu, yapılan işin konusu ve aylık/yıllık kazanç belirtilerek şirket kaşesi ile birlikte şirket sahibinin imzalaması gerekir.
Emekliler için; emekli olunan tarih belirtilerek emekli maaşı yazılmalı ve kişinin imzalaması gerekir. Evraklarınızda emekli maaşınızın yattığı banka dökümleri de bulunmalıdır.
Freelance, sözleşmeli çalışanlar, sanatçılar gibi spesifik durumları olanlar için gelir durumu kanıtlarıyla birlikte sunularak belirtilmelidir.
11. Banka gelirleriniz yüksek veya anlaşılamaz durumları telafi etmek adına yaptığınız işler hakkında detay verilmelidir. Örneğin zevki olarak araba alım-satım veya borsa ile ilgileniyor olabilirsiniz. Bu durumu kazanılan para ile ilişkilendirerek doğru anlatmak gerekir.
12. Estonya’da masraflarınızı kimin ve nasıl karşılayacağı belirtilmelidir. Masraflarınız bir başkası tarafından karşılanacak ise kendisinin size sponsor dilekçesi yazması gerekir.
13. Verilen vize süresi sınırları içerisinde ikamet ettiğiniz ülkenize geri döneceğinizi taahhüt etmelisiniz.
Ayrıca; ziyaret amaçlı seyahatinizde sizi davet eden kişi, ticari amaçlı seyahatinizde sizi davet eden kurum, turistik amaçlı seyahatinizde otel vs bilgileri dilekçenizde yer almalıdır.
Ticari, ziyaret, eğitim amaçlı veya turistik vize başvurusunda bulunuyor olabilirsiniz. Tüm konsepte vize dilekçenizde yukarıdaki maddelerden faydalanarak dilekçenizi oluşturabilirsiniz. Vize talep yazısı tüm dosyanızın bir ön sunumu olarak düşünülmelidir. Konsolosluklar dosyanızı değerlendirirken dilekçenize mutlaka dikkat ederler. Bu yüzden hafife alınmaması gereken bir husustur.
Elbette!
Geçmiş seyahatleriniz bu durumda birinci önceliktir. Seyahat geçmişinizden mutlaka bahsedilmelidir. Vize süresi ile ilgili yaşadığınız bir problem, vize sürenizi aşmışsanız veya örneğin; geçmişte Almanya’dan vize talep edip başka bir ülkeden giriş sağlamışsanız nedenleriyle beraber dilekçenizde yazmanız gerekir. Ayrıca, schengen ülkelerinin sahip olduğu ortak veri merkezi seyahat geçmişiniz hakkında konsolosluklara fikir vermektedir.
Uzun süreli vize talebimizi doğru anlatmalıyız.
Seyahat planlamanızı oldukça yeterli bir zamana yayıp bu seyahatleri gerçekleştirebileceğinizi taahhüt eden banka dökümleriniz ve ulaşım ile konaklama rezervasyonlarınızı yapmışsanız uzun süreli vize talebinize olumlu cevap vermelerini güzel bir dilde ifade edebilmeliyiz. Önceki vizelerinizde sırasıyla kademeli bir yükseliş örneğin; 1 hafta, 1 ay, 3 ay vs. söz konusu ise dilekçenizde uzun süreli vize talep etmeniz lehinize sonuçlanabilir. Bu durumun tam tersi de verilen vizelerin yanlış kullanımından kaynaklanabilir. Ticari ve ziyaret vizesi başvurularınızda davetiye süresi de vize verilmesinde etkin rol oynayabilir. Tabi uzun süreli vize talep etmek için pasaportunuzun bitiş tarihini de iyi analiz etmek gerekir.