VİZE UZMANIN BURADA!
Tüm vize başvuruları için en sık sorulan soruları sizin için cevapladık. • Vize evrakları nelerdir? •Vize başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır? •Vize ücreti ne kadar? Tamamı 10 Soru 10 Cevap Sayfamızda!
DevamıDeğerli ziyaretçimiz Euroasia Global Visa Services şirketimizce hazırlanan, Ermenistan Vizesi hakkında 2025 yılı güncel bilgilerin bulunduğu sayfamıza hoş geldiniz.
Sayfamızın içeriğinde Ermenistan vize istiyor mu? Ermenistan vize ücreti ne kadar? Ermenistan kapıda vize uygulaması var mı? Ermenistan vizesi için pasaport gerekli mi? Hangi belgeler gerekir? Yeşil pasaport sahipleri Ermenistan vizesi alabilir mi? Gibi soruların yanıtını bulabilirsiniz.
Ermenistan vizesi için telefonla bilgi almak için +90 (212) 963 26 13 numarasını arayabilir, dilerseniz evize@eagvs.com adresine mail atabilir ya da en yakın şubemizi ziyaret edebilirsiniz.
Sınır ülkelerimizden birisi olmasına rağmen aktif bir sınır kapımızın bulunmadığı Ermenistan’a yolculular aktarmasız havayolu ile ya da Gürcistan üzerinden kara yolu ile yapılabilmektedir. Tarihsel, kültürel ve politik uyuşmazlıklar nedeniyle ülkemizde bir dış temsilciliği de bulunmayan Ermenistan’ın başkenti Erivan’dır. Dileyen yolcularımız Ermenistan hakkında çok sayıda bilgiyi barındıran aşağıda paylaştığımız videoyu izleyerek bilgi edinebilirler.
Ermenistan’a giriş yapmak isteyen Türk vatandaşlarının vize almaları gerekir. Bordo pasaport sahipleri Ermenistan E-Vizesi alarak yolculuk yapabilirler fakat resmi pasaport sahiplerinin akreditasyon sahibi başka ülke konsoloslukları aracılığı ile vizeye başvurmaları gerekir. Bordo pasaport sahibi Türk vatandaşı yolcularımız şirketimiz aracılığı ile ihtiyaç duyulan Ermenistan vizesini alabilecekleri gibi aşağıda sıralanmış olan ülke vatandaşları da kurumuz aracılığı ile vizelerini alabilirler.
Ermenistan online vize alabilecek ülkeler,Antigua ve Barbuda, Mikronezya Federal Devletleri, Barbados, Belize, Bhutan, Bolivya, Bosna Hersek, Brunei, Kamboçya, Kanada, Şili, Çin, Kolombiya, Kosta Rika, Papua Yeni Gine, Paraguay, Küba, Dominika, Dominik Cumhuriyeti, Doğu Timor, Ekvator, El Salvador, Fiji, Grenada, Guatemala, Bahamalar, Bahreyn, Guyana, Haiti, Honduras, Hindistan, Endonezya, İsrail, Jamaika, Jordan, Kiribati, Kuzey Kore, Kuveyt, Laos, Lübnan, Malezya, Maldivler, Marshall Adaları, Meksika, Moğolistan, Myanmar, Nauru, Nikaragua, Kuzey Makedonya, Saint Lucia, Umman, Palau, Panama, Peru, Filipinler, Saint Kitts ve Nevis, Saint Vincent ve Grenadinler, Sırbistan, Solomon Adaları, Güney Afrika, Surinam, Tayvan, Tayland, Tonga, Trinidad ve Tobago, Türkmenistan, Tuvalu, Vanuatu, Venezuela.
Ermenistan vizesi umuma mahsus pasaport sahipleri için Erivan Zvartnots Uluslararası Havalimanında da alınabilir. Ermenistan online vize alamayan yolcuların yoğunluk ile karşılaştığı havaalanı vize ofisi aracılığı ile form doldurulmasının ardından vize ücretini yatırıp vize başvurusunda bulunabilir, olumlu yanıt almanız halinde Ermenistan’a giriş yapabilirsiniz.
Kurumumuz aracılığı ile Ermenistan vizesi almak toplamda 3 adımda oluşan, basitleştirilmiş bir süreçtir. Seyahat gerekçenizin belirlenmesinin ardından gerekli belgeleri evize@eagvs.com mail adresimize göndererek ilk iki aşama tamamlanabilir. Ermenistan vize ücretinin ödenmesinin ardından tamamlanan başvuru kısa süre sonuçlanır ve mail adresine PDF formatında iletilir.
Ermenistan online vize çeşitleri seyahat amacına göre çeşitlenir. Başvuru imkanı bulunan vize çeşitleri şunlardır:
3 Aylık tek girişli ya da 6 aylık tek girişli olarak ili farkı alternatife sahip olan Ermenistan vizesi için hazırlanması gereken belgeler oldukça basittir.
Ermenistan vizesi almak için gereken belgeler güncel bir Pasaport ve arka fonu beyaz bir Fotoğraftan ibarettir. Seyahat tarihinizden itibaren 3 aylık süreye sahip olan pasaportunuzun resminizi içeren kısmının görüntüsü ile birlikte, beyaz fonu fotoğrafınızın taratılmış görüntülerini evize@eagvs.com adresine mail atmanız evrak olarak yeterlidir.
Ermenistan vize ücreti seçtiğiniz süreye göre farklılık gösterir. 21 günlük tek girişli Ermenistan vizesinin ücreti 97 USD iken, 120 Günlük tek girişli Ermenistan vizesinin ücreti 124 USD’dir. Bu ücrete vize başvuru harcı ve danışmanlık bedelimizdir dahil, KDV Hariçtir.
Yazımızın öncesinde bahsettiğimiz gibi Türkiye’de Ermenistan Konsolosluğu bulunmadığından tüm süreçler elektronik ortamda ilerler. Online olarak başvuruların iletilebilir olması Ermenistan vizesinin çıkış süresini de etkiler. İstisnai durumları haricinde başvurusu tamamlanan Ermenistan vizeleri 1-3 iş günü arasında sonuçlanır. Mail ortamında uzmanlarımıza ulaşan vizeniz PDF formatında yolcularımıza iletilir. Ekspres başvuru ya da hızlandırma seçeneği söz konusu olmadığından Ermenistan’a seyahat edecek yolcularımızın vize başvurularını, yolculuklarından 1 hafta öncesinde tamamlanmalarını öneriyoruz.
Yeşil pasaport sahibi Türk vatandaşları yapılan anlaşmalar uyarınca birçok ülkeye vizesiz seyahat avantajına sahip durumundayken, Ermenistan söz konusu olduğunda handikaplı duruma düşmektedirler. Ermenistan makamları yeşil pasaport sahibi Türk vatandaşlarına ne elektronik ortamda ne de havaalanında vize vermemektedirler. Ermenistan dış işleri bakanlığınca onaylı bir davetiye ile yeşil pasaport sahiplerinin havaalanında vize alabilecekleri söylense de pratikte uygulaması çok sayıda sorun ve riski beraberinde taşımaktadır.
Bu sebeple yeşil pasaport sahiplerinin Ermenistan konsoloslukları aracılığı ile klasik vizeye başvurarak pasaportlarına vize uygulatmaları gerekir. Bu konuda en çok tercih edilen temsilcilik Gürcistan’daki Tiflis Ermenistan Konsolosluğu’dur. Öncelikle Gürcistan’a giderek Tiflis’teki konsolosluğa Ermenistan vizesi için başvuru yapan yeşil pasaport sahipleri, bu kurumdan aldıkları vize ile Ermenistan seyahatlerini gerçekleştirmektedirler.
Ermenistan’a seyahat etmek isteyen yeşil pasaport sahipleri için bir diğer seçenek ise ikinci pasaport başvurusunda bulunup, ek bir bordo pasaport edinmektir. Yolcumuz bordo pasaport edindikten sonra Ermenistan Vizesi için başvuruda bulunarak vize edinebilir ve Ermenistan’a giriş sağlayabilir. Her Türk vatandaşı aynı anda iki pasaport sahibi olabildiğinden, bu seçeneği tercih eden yolcularımızın Yeşil pasaportlarını iade etmesi ya da imha etmesi de gerekmez. Benzer uygulama ve seçenekler diğer resmi pasaportlarımız olan Diplomatik (Siyah) ve hizmet (Gri) pasaport sahiplerimiz için de geçerlidir.
Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.