Vize İşlemleri
DubaiMerhaba;
Dubai oturma izni almak bilindiği kadar kolay olmamakla beraber yatırım ve maddi durumun da elverişli olması gerekmektedir.Dubai oturum iznine iki farklı yol ile sahip olabilirsiniz. Bunlardan ilki şirket kurmak veya mülk sahibi olmaktır. Kurulan şirketin oturum izni başvuru işlemini gerçekleştirecek olan kişinin şahsına ait olması ve mülkün üzerine kayıtlı olması gerekmektedir. Bu durumlar göz önüne alınarak başvuru işlemi gerçekleştirilebilir. Mülk satın alarak Dubai oturma izni başvuracak bireyler kendi adına mülk satın almalıdır.
Tapu kendi adına şahsın üzerine kayıtlı olmalıdır. Bu koşullar oldukça önem taşır. Dubai oturum izni iki kategoride alınabilmektedir. Birincisi Dubai’ de şirket kurmak yolu ile ikincisi ise Dubai sınırları içerisin de ev satın almak yolu ile şirket kurma yolu ile oturum almak istiyorsanız belli başlı şartları vardır. Dubai oturma izni başvurusunu gerçekleştiren kişiler 18 yaşın üzerinde olmalıdır. Başvuruların bir Birleşik Arap Emirlikleri serbest ticaret bölgesi şirketine sahip olması gerekir. Şirket yeri bir ikametgah için şirket tarafından imzalı ve damgalı bir başvuru yapılmalıdır. Pasaporta uygun biyometrik ve beyaz yakalı bir fotoğraf sunulmalıdır. Pasaportun aslı sunulmalıdır. Bu nedenle ülkede kalış süreniz uzayabilir.
Giriş izninin aslı sunulmalıdır, detaylı sağlık kontrolü yapılmalıdır ve sağlık raporu sunulmalıdır. Parmak izi gereklidir, iyi hal belgesi sunulmalıdır, serbest ticaret bölgesi lisansının bir nüshası sunulmaktadır, çalışma belgesinin bir nüshası ve şirketin isim kaydının bir nüshası sunulmalıdır. Belgeler ingilizce veya arapça Birleşik Arap Emirlikleri elçiliğinin noter e onayını almış olması gerekmektedir. Ek belgeler istenebilir, Dubai oturma izni 3 yıla kadar geçerlidir ardından yenilenebilir. Eş ve çocuklar içinde şirket aracılığı ile başvuru yapılabilir.
Dubai oturma izni başvuruları Türkiye'den yapılamamaktadır. Türkiye'den tek girişli 90 günlük vize alınarak Dubai'ye gidilmeli ve Yabancılar ve İkamet Müdürlüğü'ne şahsen başvuru yapılmalıdır. Çok girişli vize alınarak oturum başvurusu yapılamamaktadır. Başvuranların bu konuda dikkatli olmalarını öneririz.
İyi günler daha önce arkadaşlarımla beraber Dubai’ye bir seyahat için gitmiştim orada bulunduğum süre zarfında ülkenin konumu ve şartları ve sunduğu hizmetler oldukça hoşuma gitti ordan bir mülk satın alarak orada yaşamak istiyorum. Mülk satın aldığım zaman Dubai oturma izni alabilir miyim ?
Dubai de almak düşünüldüğünden biraz daha zor olabilir. Dubai oturum iznine iki şekilde sahip olabilirsiniz. Bunlardan birincisi Dubai’ de şirket sahibi olmak veya şirket kurmak diğeri ise mülk satın almak. Eğer mülk satın alarak oturum iznine sahip olmak istiyorsanız bazı evrak ve belgeleri belirli şartlar altında gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bu şartlar; en az emlak tutarı 1.000.000 AED değerinde olan bir mülk satın almak diğeri de başvuru yapan kişinin aylık en az 10.000 AED geliri olduğunu kanıtlaması gerekir.
Pasaport nüshası ve pasaporta uygun fotoğraf (biometrik) gereklidir. Tapular hazırlanarak sunulmalıdır. Mülkü satın almak isteyen kişinin şahsına ait olmalıdır ve sadece o kişi mülk oturma izni başvurusunda bulunabilir. Mülk tapuları ipotekli olmamalıdır ve tapu üzerinde belirlenen herhangi bir yasak bulunmamalıdır. 1.100 AED’lik mülk vizesi ücreti ve 410 AED’ lik idare ücreti temin etmesi gerekmektedir. Başvuru yapan kişinin sabıka kaydı sunulmalıdır. Kişinin sağlık kontrolü yapılmalıdır. Başvuruyu gerçekleştirecek kişinin parmak izi sağlanmalıdır. Kişinin sağlık sigortasının bir nüshası sunulmalıdır. Yukarıda belirtilen şartlar gerçekleştirildiği zaman Dubai oturum izni hakkına sahip olabilirsiniz.
Dubai oturum izinleri Türkiye'den alınamamaktadır. Türkiye'den yalnızca yetkili seyahat acenteleri aracılığıyla e-vize başvurusu yapılabilmektedir. Oturma izni için Türkiye'den 90 gün tek girişli vize alınarak Dubai'ye gidilmeli, başvuru sahibi şahsen ilgili belgelerini ibraz ederek oturum izni başvurusu yapmalıdır. 90 günlük Dubai vize başvurunuzu vize servisimiz aracılığıyla 3-4 gün içerisinde tamamlayabilirsiniz. Bilgi ve başvuru için +90 (212) 963 39 80 numaralı merkez ofis hattımızdan bize ulaşınız.
Dubai Vize Servisi İstanbul,
Evrim
Merhaba ben dubaı oturma ıznı almak ıstıyorum dubai de iş buldum en kısa zamanda gitmek istiyorum burasdan nasıl bir vizeyle cıkmam gerekiyor. oturumumu orada halledeceklerini söylüyorlar bu konuda bılgılerınızı arz ederım
Merhaba ben Türkiye'de bir firmada aktif çalışıyorum. dubai iş görüşmelerim var şimdilik normal vize ile gitmek istiyorum ama kalmak istersem nasıl kalabilirim? oturum için buradan neler götürmem gerekiyor? ben yeni mezun sayılırım mühendisim orada kalabileceğimi düşünüyorum.
Merhabalar,
Dubai'ye ilk aşamada elektronik vize ile seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi kişilerin öncelikle pasaport süreleri seyahat dönüş tarihlerinden itibaren en az altı ay geçerliliği olması gerekmektedır. BAE oturum vize başvuruları için Dubai'de ki göçmenlik ofislerinden başvuru yapılmaktadır. Dubai Oturum izni Türkiye üzerinden değil direkt olarak Dubai'den yapılmaktadır.
Oturum için çalışacağınız kurum sizin için göçmenlik ofislerine başvuru yapması gerekmektedir. bu süre zarfında pasaportunuz işlemde kalacağı için uzun süreli vize alıp gidilmesini tavsiye ediyoruz. Dubai için 30 günlük tek girişli standart vize yerine 90 günlük tek girişli vize alabilirsiniz. Kısa süreli vize almanız durumunda da ülkeden çıkmadan vize uzatma işleme yapabilirsiniz. Yabancılar ikamet Müdürlüğü şahsen giderek başvuru işlemlerinizi başlatabilirsiniz.
Oturum almanız için vize başvurusu hakkında vize servislerimizden detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. +90212 963 39 80 numalardan uzmanlarımız ile görüşebilirsiniz.
Dubai vize servisi, İstanbul
Saygılarımızla