x
Bulgaristan

Vize İşlemleri

Bulgaristan

Bulgaristan Ticari vize 2020

a. kırtıl 21/10/19, 15:30
Merhaba, Bulgaristan Ticari vize 2020 güncel bilgilerini almak istiyorum 10 yıldır bulgaristanda faliyet gösteren firmanın%70 ortagıyım.burgaz ın aytos kasabasında ördek tüyü işleme yapıyoruz . istanbuldaki tüysan ltd şti %50 ortagıyım. uzun yıllar schengen vizesi ile bulgaristana girdim. kuracagım yeni işle ilgili çalışmalar için çok sık giriş çıkış yapmak zorundayım.schengen vize alacagım ülkede kalmayacagım için bulgaristan vize almam lazım. bu durumda bulgaristanda ortagı oldugum firmadan alacagım evrak ne olmalı. ist firma evraklarında neler olacagını biliyorum bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum.teşekkürler
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Sn. Aşur Kırtıl, Bulgaristan'da firma ortağı olmanız dolayısıyla Bulgaristan ticari vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Bulgaristan şirket ortakları aynı zamanda Türkiye'de bir firmaya ortak iseler, Türkiye'deki ortak oldukları firma evrakları talep edilmez, sadece Bulgaristan ortağı olduğunuz firmaya ait Ticaret Odası'ndan güncel alınmış faaliyet belgesi, firmanın borcu bulunmadığına dair belgesi yeterli olur. Bu evraklar dışında vize başvurusunu destekleyici belgeler olarak; gittiğinizde kaldığınız eve ait kira kontratı, şirketiniz bulunduğu yere ait kira kontratı ve firmaya ait banka hesap dökmüleri de dosyanıza eklenir. Son olarak Bulgaristan'daki firmanın aktif olduğunu gösterir, yakın zaman içerisinde kesilmiş faturalarını veya başka firmalar ile yapılan sözleşmeler var ise bunlarında eklenmesi gerekmektedir. Sizinde belirttiğiniz gibi her ne kadar Schengen vizesi ile Bulgaristan'a girişe izin veriliyor olsa da uzun vadede Schengen vizesini Bulgaristan için kullanmak doğru değildir.

Bulgaristan'daki şirket ortakları/şirket sahipleri için uzun süreli vize alma koşulları birçok kişiden soru aldığımız bir konudur. Bulgaristan'da firmasını yeni açan her kişi, firma sahibi olduğu için doğrudan 1 yıllık vize alabileceğini düşünmektedir ancak Bulgaristan'dan uzun süreli ve çok girişli vize verilmesi için firmanın faaliyeti bakılır. Bulgaristan'da firma yeni kurulmuş ise ve faaliyete geçtiğini gösterir fatura kesmediyse, ya da Bulgaristan'da başka firmalarla iş yapacağını gösterir sözleşme gibi evrakları mevcut değil ise ilk Bulgar ticari vizesinin kısa süreli ve tek girişli çıkma ihtimali muhtemeldir. Konsolosluk genelde 2. veya 3. vize başvurularında firmanın fatura ve sözleşmelerini de dosyasına eklendiğinde 6 aylık veya 1 yıllık bir vize verebilmektedir. Bu prosedürün sebebi Bulgaristan'dan sadece vize almak için açılmış birçok firmanın bulunması ve bu firmaların çoğunlukla ticari bir faaliyet göstermemesidir. Diyelim ki firma kurulalı 2 yıl olmuş ancak tek bir fatura kesmemiş, bu durumda bu firmanın aktif olduğu söylenemez ve vize başvurusu yapıldığında kısa süreli vize çıkarsa şaşırılmamalıdır.

Bulgaristan ticari vize 2020 güncel evraklarını ve detayları hakkında bilgi alabilmek için 0212 963 50 14 nolu telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';