x
Bulgaristan

Vize İşlemleri

Bulgaristan

1948 Öncesi Göçmenler İçin Bulgaristan Vatandaşlığı

T. tülin 09/02/19, 19:03
Dedem 1941 göçmeni ve vefat etti.isim denklik belgesi ve doğum belgesini aldık kaçak geldiği için belki halen bulgaristan vatandaşı gözüküyor bilemiyoruz ama 1950 öncesi göçmenlere vatandaşlık verilmeyeceğine dair yeni bir kanun çıktığı bilgisini aldık.doğru mudur?eğer hallen vatandaşsa da alamaz mıyız.teşekkrler
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhabalar Tülin Hanım,

1948 yılı öncesinde gerçekleşen göçlere katılan bireylerin oldukça büyük bir kısmının vatandaşlıktan çıkartılmış olduğunu gözlemledik. Dilerseniz yine de Bulgaristan vatandaşlık tespitinin yapılmasını isteyebilirsiniz.

Yapılan tespitin sonunda vatandaştır ibaresinin çıkması halinde, Dedenizin çocukları vatandaşlık talebinde bulunabilir.

Vatandaş değildir sonucunun çıkması halinde ise ne yazık ki Bulgaristan vatandaşlık başvurusunda bulunulamaz. 

Dedeniziin doğun belgesindeki doğum tarihleri ile Türkiye'deki kayıtlar arasında herhangi bir farklılık bulunması halinde, vatandaşlık tespitinin öncesinde Türkiye'den dava açarak düzeltme yaptırmanız gerekli. Ardından sonraki aşamaya geçilebilir.

Dedenizin isim denklik belgesini ve doğum belgesini tarafımıza göndermeniz halinde, Bulgaristandali ekibimizin vekaletiniz ile vatandaşlık sorgulaması gerekçektirmesini isteyebilirsiniz.

Tüm süreç ve detaylı bilgiledirme için bizimle iletişim kurabilir, uzmanlarımızdan ihtiyacınız olan tüm desteği alabilirsiniz.

Saygılarımızla,

T. aslan 13/02/19, 09:25
Benim desem 1938 de daha bebekken türkiyeye gelmişler daha sonrada bulgaristana hiç gitmemiş dedem vefat etti babam da vefat etti benim dedem üzetinder vatandaşlık hakkım varmıdır acaba
EUROASIA Müşteri Temsilcisi 13/02/19, 09:45
Merhaba Tamer Bey, Vatandaşlık hakkı ebeveynden çocuğa geçmekte. Dedeniz, vatandaşlık hakkı mevcutken vefat etmiş dahi olsa, babanız bu hakkı talep edebilir sadece. Babanızın vefatı nedeniyle bu mümkün olmadığından vatandaşlık talep edemezsiniz ne yazık ki. Saygılarımla,
G. kapan 13/02/19, 09:50
Babamın dedesi Bulgaristan yenipazar doğumlu ve vefat etmiş. Babam bulgaristan vatandaşı olabilir mi?
EUROASIA Müşteri Temsilcisi 13/02/19, 09:51
Merhaba Gözde Hanım, Benzer durum babanız için de geçerli. Babanız dedeniz üzerinden vatandaşlık talep edemez ne yazık ki. Saygılarımla.
F. arda 22/02/19, 17:05
Dedem 1941 göçmeni ve vefat etti.isim denklik belgesi ve doğum belgesini aldık kaçak geldiği için belki halen bulgaristan vatandaşı gözüküyor bilemiyoruz ama 1950 öncesi göçmenlere vatandaşlık verilmeyeceğine dair yeni bir kanun çıktığı bilgisini aldık.doğru mudur?eğer hallen vatandaşsa da alamaz mıyız.teşekkrler
EUROASIA Müşteri Temsilcisi 22/02/19, 17:06
Fatma Hanım Merhaba, Öncelikle göç eden kişi kim olursa olsun, göç yılını bilmek gerekir. Göç yılından yola çıkılarak bir yorumda bulunulabilir. Genel olarak; 1948 öncesi göçmenler için çoğunun vatandaşlık hakkının korunmamış olduğunu tecrübe ettik ve bu yıllarda göç eden kişilere aynı zamanda göç yılı eskiye gittikçe kayıt bulma zorluğu da yaşandığından, kişinin Bulgaristan Vatandaşlığı sorgusu belli bir noktada tıkanabilmektedir. 1948-1950 yılları arasında göç eden kişilerin ise tam tersine vatandaşlık hakları çoğunlukla korunmuş olarak sonuç çıkmaktadır. Bir diğer göç tarih aralığı olan 1968-1978 yılları arası göç eden kişiler ise vatandaşlık haklarını kaybetmiş, ancak bu kişiler hayatta ise belli bir süre Bulgaristan'da oturum aldıktan sonra yine vatandaşlık haklarını geri alabilmektedir. Göç eden kişiye ait Vatandaşlık hakkı sorgulaması yaklaşık 1 yılı bulabilmektedir. Araştırmanın yapılması sabır ve belli bir maddiyat gerektiren bir konudur. Sizin için hem sizin ailenizin hemde eşinizin ailesi için ayrı ayrı bir araştırma yapılabilir. Sizin için babanızın vatandaşlık hakkı korunduğu yönünde bir cevap çıkar ise, sırasıyla önce siz ardından çocuklarınız bu haktan yaralanabilir. Eşiniz içinse sizin vatandaşlık almanız kendisine doğrudan vatandaşlık hakkı vermez, ancak eşiniz kendi dedeleri üzerinden bir vatandaşlık hakkı bulunuyor ise Bulgaristan Vatandaşlığı alabilir. Tabi eşinizin göç eden yakın kuşağı dedeleri olduğu için, öncelikle babasının hayatta olup vatandaşlığını alması gerekir, ardından eşiniz babası üzerinden kendi vatandaşlığını alabilir.
M. Kılıç 23/02/19, 17:05
Babam şu anda hayatta dedem 1935 bulgaristandan mübadele sonucu gelenlerdendir. Elimizde resmi iskan belgeleri mevcut olmakla birlikte yaptığımız başvuruya rağmen dedem dedemin babası ve eşine ait isim denklik belgesi talabimiz 1 yıla yakın beklememize rağmen hala cevaplandırılmamıştır. 1935 yılında mübadeleyle gelirken bulgar pasaportlarının olup olmadığı veya burada isim soyadı değişikliği yapıp yapmadıkları yönünde yeterli ve doyurucu bir bilgiye tüm araştırmalarımıza rağmen ulaşamadık yardımcı olursanız bizi aydınlatırsanız memnuniyet duyacağız. Teşekkür ederiz.
EUROASIA Müşteri Temsilcisi 23/02/19, 17:06
Sn. Mehmet Kılıç Nüfus Müdürlüğü'ne yapmış olduğunuz İsim Denklik Belgesi başvurusundan bir sonuç elde edemediyseniz, Devlet Arşivlerine başvuru yapmanızı tavsiye ederiz. Devlet Arşivlerinde Muhacir Belgesi ve Tabiyet Beyannamesi bulunabiliyor. En azından bu evrakları temin eder iseniz bir sonraki aşama olan Bulgaristan'dan göç eden kişilerin doğum belgesini aramak için işlemlerinize yardımcı olabilecek evraklar edinmiş olursunuz. Denklik Belgesi için de Nüfus Müdürlüğü'nden olumlu ya da olumsuz bile olsa (kayıt bulunamadığı için denklik belgesi verilememiştir.) mutlaka yazılı bir yanıt almanızı tavsiye ederiz. Bu evrakta aynı şekilde doğum belgesi araltırılırken kullanılmaktadır.
E. Özcan 06/03/19, 16:28
Dedem 1936 yılında kaçak olarak giriş yapmış... devlet arşivlerinden tüm taabiyet iskan vb belgelerini aldık... fakat çifte vatandaş olmamızın imkansız olduğunu söyledi bir dernek başkanı ben bulgaristandan bir red cevabı almadan bu işin peşini bırakmak istemiyorum.. isin denklik belgesi deniliyor fakat 1936 göçmeni olduğundan ve kaçak giriş yaptığından denklik belgesinin çıkarılmasının imkansız olduğunu düşünüyorum dedemin tam doğum tarihini biliyorum köyüne kadar... 1 yıl öncesi aynı yere danıştığımda kaçak giriş yapmış olanların bulgar vatandaşlığını kaybetmediğini söylemişlerdi umutlanmış peşine düşmüştük ne yapmam gerek?
EUROASIA Müşteri Temsilcisi 06/03/19, 16:29
Emrah Bey, 1948 öncesi göçmenler için çoğunlukla Vatandaşlık hakkını kaybettiği genellemesi yapılır. Sizin dedenizin İsim Denklik belgesini alabilmeniz için Bulgaristan'dan dedenizin Doğum belgesini araştırmanız gerekir. Doğum belgesi bulunu ise, Bulgaristan'dan apostilli alınan bu belge ile İsim denklik Belgesine tekrar müracaat edebilirsiniz.
EUROASIA Müşteri Temsilcisi 07/04/19, 20:41
Sn. Yasin Aras, İzleyeceğiniz yolu net bir şekilde çizebilmek için, evraklarınızı görmemiz gerek. Bulgaristan'dan elinizde olan evraklar göç eden kişiye ait doğum belgesi ise, doğum tarihlerinde geçişme var ise önce bağlı olduğunuz Nüfus Müdürlüğü'nden doğum tarihi düzeltmesi yapmak gerekir, ardından Bulgaristan'da göç eden kişiye ait Vatandaşlık Tespiti yapılarak Vatandaşlık hakkının korunup korunmadığını netleştirmek gerekir. Bulgaristan Vatandaşlığı Tespiti için ofisimizden danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. 0212 287 73 33
H. Gezer 23/04/19, 15:53
annem babam bulgaristan dogumlu 1931 de mersine goc etmisler bulgaristan vatandaslıgı almak istiyorum ne yapmam gerekir ??
EUROASIA Müşteri Temsilcisi 23/04/19, 15:53
Hüseyin Bey, anne ve babanız için Bulgaristan'da bir araştırma yapılarak Vatandaşlık hakları olup olmadığı sorgulanmaktadır. Bu işlem yaklaşık 1 yıl süren bir araştırmadır. Konu ile ilgili ofisimizden randevu alarak detayları hakkında yüzyüze görüşmelerde bilgi edinebilirsiniz.
m. özkan 23/04/19, 16:06
annemin dedesi bulgaristandan göç etmiş. Annemin vatandaşlık almaya hakkı varmı?
EUROASIA Müşteri Temsilcisi 23/04/19, 16:07
Melih Bey Merhaba, göç eden kişiye ait bir yorumda bulunabilmek için en azından göç yılını net olarak bilmek gerekir. Bağlı olduğunuz Nüfus Müdürlüğü'nden isim denklik belgesi talebinde bulunarak göç tarihine dair bilgi edinebilirsiniz. Bu evrakı temin ettikten sonra ofisimizi arayarak danışmanlık almak için randevu alabilirsiniz. Göç yılı 1948 öncesi olan vatandaşlar için herhangi bir hizmet veremiyoruz malesef.
Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';