x
Avusturya

Vize İşlemleri

Avusturya

Avusturya Hakkında Sorular & Yorumlar

Avusturya ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Soru Sor

İran Vatandaşlarına Avusturya Vizesi
M. MUTTAKI 30/03/20, 13:58 Cevabı Görüntüle
İran vatandaşlarına Avusturya vizesi nasıl alınır? İran vatandaşıyım. Türkiye’de çalışıyorum. Bunun için vize müracaatında bulunacağım. Tarafıma davet mektubu gönderildi. Davet mektubunun yanında başka ne tür evraklar sunmam gerekiyor? İran vatandaşları için şu an durum nasıl? İran pasaportumla İran’a defalarca giriş çıkış yaptım. Bu giriş çıkışların yapacağım vize başvurusunda problem olabileceğini söylediler. Gerçekten öyle mi? Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.
Avusturya Vize Reddi
İ. Seçim 30/03/20, 12:42 Cevabı Görüntüle
Avusturya vize reddi durumunda itiraz dilekçesi yazmanın faydası olur mu? İki hafta önce Avusturya’ya turistik bir seyahat düzenlemek amaçlı bir vize başvurusu yapmıştım ama ilgili Konsolosluk seyahat amacımı inandırıcı bulmayıp bana saçma sapan bir red verdi. Vize başvuru ücretimin iadesini falan da yapmadılar. Redde ilişkin itirazımı nereye yapabilirim. Dosyanın tekrar değerlendirilmesi gibi bir seçenek var mı? Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.
Tekirdağ'dan Avusturya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
G. Goren 30/03/20, 11:18 Cevabı Görüntüle
Geçen yıl Almanya için vize almıştım. Tekirdağ’da yaşıyorum. Avusturya vizesi Tekirdağ’dan nasıl alınıyor? İşin aslı ilk seyahatimizi Avusturya’ya yapacağız ama Avusturya üzerinden alacağımız Schengen statüsüne sahip Avusturya vizesi ile Bulgaristan’a da giriş çıkışlarımızı yapabilir miyiz diye düşünüyoruz. Bulgaristan’da şu an hali hazırda bir iş ortağımız olmadığı için ve ticari iş ortaklarımız olmadığı içi çoklu giriş ticari vize maalesef alamıyoruz ve her defasında günlük turistik vize ile giriş çıkış yapmaktan ve para harcamaktan bıktık. Konu hakkında yardımlarınızı rica ederiz. Ben ve ortağım için vize alacağız. Ortağım resmi prosedürde sigortalı çalışanım olarak gözükmekte bilginiz olsun. Teşekkürler.
Konya'dan Avusturya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
S. ÇETİN 30/03/20, 10:48 Cevabı Görüntüle
Merhaba, ben Konya'daki Selçuk Üniversitesi ‘de okuyorum. Avusturya vizesi Konya ’dan nasıl alınır? Avusturya’ya bir tekvando müsabakasına katılmak üzere davetiye aldım. Konya Selçuk Üniversite Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünde eğitimimi sürdürmekteyim. Aynı zamanda Türkiye Taekwondo Federasyonunda kayıtlı, lisanslı taekwondocuyum. Katılacağım taekwondo turnuvası özel bir turnuva ve Federasyonla çok alakası yok. Vize başvurumu yaparken haliyle federasyon bana destek olduğuna dair evrak vs sunamayacak. Bu durumda bir sponsora ihtiyacım olacak. Babam çalışmıyor annem ise bir kurumda sigortalı olarak çalışmaktadır. Bana kimin sponsorluğunu kabul ederler ne tür evrak hazırlamam gerekiyor?
Adana'dan Avusturya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
T. KESKİN 26/03/20, 15:47 Cevabı Görüntüle
5 günlüğüne Avusturya’ya gideceğim. Kozan’da çalışıyorum. Avusturya vizesi Adana’dan alınabiliyor mu? Adana’da kendimize ait bir şalgam suyu ve mamulleri üreten bir tesisimiz var. Şirketimiz bir aile şirketidir ve ben de bu şirkette ortaklar arasındayım ama resmiyette şirket babamın adına kayıtlı ve ben ve diğer kardeşlerim çalışan olarak gözüküyoruz. Benim nasıl evraklar hazırlamam gerekiyor? Yine de herhangi bir izin dilekçesi vs almam gerekiyor mu? Sonuçta şirket kendi şirketimiz. Geri dönüşleriniz için şimdiden teşekkürler.
Trabzon'dan Avusturya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
S. Tırnak 26/03/20, 15:46 Cevabı Görüntüle
Trabzon da ikamet ediyorum daha önce Avusturya’ya birkaç defa gidip geldim. Ama her vize başvurumda Avusturya Konsolosluğu tarafıma seyahat sürem kadar ve tek girişli vizeler verdi. Daha önce başvurumu yaparken İstanbul’da ikamet ediyordum ve başvurumu oradan yapıyordum. Avusturya vizesi Trabzon’dan yapılabiliyor mu? Yoksa tekrar İstanbul’dan veya başka bir yerden mi başvurumu yapmam gerekiyor? Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.
Bursa'dan Avusturya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
S. YAPAR 26/03/20, 15:45 Cevabı Görüntüle
Eşim ile Avusturya’ya akraba ziyareti için gitmek niyetindeyiz. Avusturya vizesi Bursa başvuru merkezinden parmak izi verebilir miyiz? Eşim şu an için herhangi bir işte çalışmamakta. Yalnız eşimin üzerinde ailesinden kalan birkaç tane gayrimenkul var ve her ay kendi şahsi hesabına bu kiraların gelirleri yatmakta. Buna rağmen yine de eşime sponsor olmam gerekiyor mu? Eşimin kira gelirleri benim maaşımdan çok daha fazlasına denk geliyor. Ama sağdan soldan edindiğim bilgilere göre başvuru sahiplerinin çalışan olması gerekiyormuş doğru mu? Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim. Şimdiden teşekkürler.
Gaziantep'ten Avusturya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
A. Solmaz 25/03/20, 21:42 Cevabı Görüntüle
İyi çalışmalar. Avusturya için turistik vize başvurusu yapacağım. İkamet ettiğim şehir Antep. Avusturya vizesi Antep’ten alabilir miyim? Yoğun çalışıyorum Antep’ten başvuru yapabilirsem benim için çok iyi olur. Avusturya’da yaşayan ablamı ziyaret etmek istiyorum ama yapacağım bu ziyaret öncesi onlardan bir davetiye temin etmem gerekiyormuş sanırım. Ben bu davetiyeyi edinmek istemiyorum çünkü yapacağım seyahatten öncesinde haberleri olsun istemiyorum. Yani anlayacağınız bu bir sürpriz olacak. Benim durumumda nasıl ilerlenme kaydedebiliriz? Konu hakkında geri dönüşlerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Çanakkale'den Avusturya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
M. SEZER 25/03/20, 21:05 Cevabı Görüntüle
Biga’da ailemle birlikte yaşıyorum. Kız arkadaşımla Avusturya’ya gitmek istiyorum. Avusturya vizesini Çanakkale’den alabilir miyiz? Her ikimiz de burada süt ürünleri üreten bir firmada gıda mühendisi olarak çalışıyoruz. Daha önce hiçbir şekilde yurtdışı seyahatimiz olmadı. Avusturya vizesine başvurmadan önce farklı ülkelere giriş çıkışlarımızın olması gerekiyor muydu? İnternetten yaptığım okumalarda Avusturya vizesi almanın zor olduğunu okudum ama biz, özellikle de kız arkadaşım Viyana’ya seyahat etmek istiyoruz. İlk başvurumuzu bu ülke üzerinden yapamıyor muyuz? Vize başvurumuz onaylanır mı? Konu hakkında yardımlarınızı rica ederiz.
İstanbul'dan Avusturya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
K. SAĞLAM 25/03/20, 20:28 Cevabı Görüntüle
Türkmen vatandaşıyım. Beyoğlu’nda oturuyorum ve çalışıyorum. Avusturya vizesi İstanbul Beyoğlu’ndan nasıl alınıyor? Türkiye’den yapılacak başvurularda Türkmen vatandaşlarından çalışma izinlerinin olma zorunluluğu var mı? Ben eşimle birlikte başvuru yapacağım ama sadece benim çalışma iznim var. Eşim ise şu an için sadece oturum iznine sahip. Daha herhangi bir ülke üzerinden Schengen vize başvurusunda bulunmadık ne yazık ki. Yapacağımız vize başvurusunda sıkıntı yaşar mıyız? Konuyla ilgili yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler şimdiden.
Avusturya Vize Başvurusu İzmir'den Nasıl Yapılır?
F. Demir 25/03/20, 19:28 Cevabı Görüntüle
Bornova’da yaşıyorum. Avusturya vizesi İzmir’den nasıl alınıyor? Şu an için bir işyerinde çalışmıyorum. Engelli bir bireyim ve erken emeklilikte n dolayı hali hazırda emeklilk maaşı alıyorum. Engellilik durumum tek başıma seyahat etmeme engel değil. Avusturya’ya vize başvurumu yaptıktan sonra edindiğim vizeyle Avrupa’ya tek başıma seyahat edebiliyor muyum? Yoksa vize başvurumu yaptıktan ve vizemi edindikten sonra birinin bana refakat etmesi gerekiyor mu? Emekliliğimden dolayı ne tür evraklar hazırlamam gerekiyor? Konu hakkında geri dönüşlerinizi rica edeceğim. Şimdiden teşekkürler ilginiz için.
Ankara Avusturya Büyükelçiliğine Vize Başvurusu Yapılabilir Mi?
M. TAÇ 25/03/20, 17:37 Cevabı Görüntüle
Merhaba, Ankara Dikmen’de oturuyorum. Avusturya’ya tatil amaçlı vize başvurusunda bulunacağım. Özel bir şirkette muhasebeciyim. Avusturya Büyükelçiliği’ne başvuruda bulunabilir miyim? Web sayfalarımdan okuduğum kadarıyla Konsoloslukların Türkiye’de ki elçilikleri vize başvurularını değerlendiren tek karar merciiymiş.
Bu doğru mu?
Evraklarımı alıp direk Konsolosluğa mı gitmem gerekiyor?
Şu an için vize başvuruları ne şekilde sonuçlanıyor?
Durumlar nasıl?
Konu hakkında bilgilendirmelerinizi rica edeceğim.
Avusturya Vize Başvuru Formu
S. ÇAKIR 25/03/20, 17:22 Cevabı Görüntüle
Avusturya Konsolosluğu vize başvuru formunu nereden temin edebilirim? Form online olarak mı dolduruluyor yoksa el yazısıyla veya sitelerden indirdikten sonra bilgisayar ortamında doldurma işlemi yapılabiliyor mu? Bazı web sitelerinden okuduğum kadarıyla el yazısıyla doldurma zorunluluğu varmış doğru mu? Konu hakkında detaylı bilgilerle geri dönüşlerinizi rica edeceğim. Nereden dolduruluyor, kaç adet doldurulması gerekiyor, ıslak imza olacak mı olmayacak mı? Lütfen geri dönüşlerde bulunun.
Antalya Avusturya Vize Başvuru Merkezi
S. Cırtlak 25/03/20, 10:16 Cevabı Görüntüle
Avusturya Antalya vize başvuru merkezinden işlemlerimi halledebilir miyim? Daha önce yurtdışına birkaç defa çıktım. En son Avustralya seyahatim dönüşü havaalanında gümrük memurlarıyla tartıştım ve hakkımda tutanak tuttular. Bu sonra ki vize başvurularımda problem teşkil eder mi? Dilediğimiz yerden başvurumuzu yapabiliyor muyuz? Dosyaları neresi değerlendiriyor? Tahmini ne kadar sürede sonuçlanır başvurum? Avusturya Schengen vizesini Antalya’dan almam ne kadar zaman alır? Konu hakkında bilgilendirmelerinizi rica ederim. Şimdiden teşekkür ederim.
Altunizade Avusturya Vize Başvuru Merkezi
C. Çiçek 23/03/20, 17:52 Cevabı Görüntüle
İstanbul ili, Kadıköy ilçesinde ikamet etmekteyim. Avusturya turist vizesini Altunizade Avusturya vize başvuru merkezi’nden alabilir miyim? İşyerim yani kayıtlı olduğum işyerinin merkez ofisi Kocaeli’nde gözükmektedir. Ama çalıştığım ofis Kartal şube ofisi. Kayıtlı olduğum işyerinin farklı bir şehirde olması problem yaratır mı? Bütün bunlar kocaman birer soru işareti. Avusturya sürekli gitmek istediğim, gezmek istediğim bir ülkeydi. Üniversite döneminde bunu yapamadım. Ama şimdi maaş bordrolarım Türkiye standartlarında iyi sayılabilir düzeyde. Konu ile ilgi ivedi dönüşlerinizi bekliyorum.
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';