x
Avusturya

Vize İşlemleri

Avusturya

Avusturya Vize Ücreti 2020

H. Özen 11/01/20, 17:53
Avusturya vizesi için başvuru yapmak istiyorum. Avusturya vize ücreti 2020 yılı güncel tutarlarında artış oldu mu? Bundan bir yıl önce Avusturya için başvuru yapmıştım ama rey yedim. Vize ücreti boşuna gitsin istemiyorum, bir de uzun süredir planladığım gezi planımı ertelemek istemiyorum. Üniversite den yeni mezun oldum ama kendi şahsi bankamda mevcut bakiyede para var. Dışardan yaptığım işlerden kazandığım para bu. Mart ayında işe girişim yapılacak. Bir daha fırsatım olmayacak yurt dışı tatili için o yüzden bir yurt dışı tatili yaptıktan sonra işe başlamak istiyorum. Yönlendirmelerinizi bekliyorum. İyi çalışmalar.
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Avusturya Vize Ücreti 2020

Merhaba öncelikle Euroasia GVS'ye ulaştığınız için çok teşekkür ederiz aşağıda sorularınıza en detaylı şekilde cevap vermeye çalışacağız. Sorularınıza cevap bulamadığınız veya cevaplamamızı istediğiniz farklı konularda sorularınız olursa lütfen bize danışmaktan çekinmeyiniz. Euroasia olarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
Sayın ilgili Avusturya’ya yapacağınız seyahatte öncelikle dikkat etmeniz en önemli konulardan biri çalışma durumunuzla ilgili gerekli evrakları hazırlamanız gerektiğidir. Kişiler çalışma durumlarına göre Avusturya vizesi için gerekli evrakları hazırlarlar. Sigortalı çalışanlar, emekliler, işverenler, öğrenciler farklı çalışma evrakları hazırlamak durumundadırlar. Sizin durumunuza bakıldığında hali hali hazırda üniversiteden yeni mezun olmuş durumdasınız.

Üniversite mezunlarının her ne kadar kendi hesaplarında seyahatlerini karşılayacak kadar bakiyeleri olsa da konsolosluk seyahat edecek kişiler için çalışan veya emekli vasfı olan bireylerin sponsorluğunu talep etmektedir. Avusturya vize ücreti tutarlarında ocak ayı itibariyle bir artış olmamıştır. Ama ilerleyen aylarda bir artış olacağı kuvvet ihtimal dahilindedir. Vize başvurunuzda düşük ihtimalli olası bir ret durumunda konsolosluğa ödenen harç ve servis birimine ödenen servis birimi ücreti geri iade edilmemektedir. Bu yüzden profesyonel bir danışmanlık hizmeti almanızda fayda vardır. Avusturya vize başvuruları en fazla üç ay öncesinden yapılabilmektedir. Dosya işleme girdikten sonra sonuçlanma süresi maksimum 15 iş günü sürebilmektedir. Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda son ana bırakmadan vize başvurunuz için en az bir ay öncesinden harekete geçmeniz de fayda vardır. 

Umuyoruz ki bu yazımızda size yardımcı olabilmişizdir. Avusturya vize ücreti 2020 güncel tutarları için bizi web sitemiz üzerinden takip edebilir farklı konularda sorularınız için de buradan veya web sitemiz üzerinden ulaşabileceğiniz kurumsal hatlarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz 

Euroasia GVS Schengen,

Abdullah Tunç

0212 963 27 87

S. SERÇE 24/03/20, 14:34

Avusturya Schengen vize ücretine 2020 yılında zam geldi mi? Mart ayında başvuru yapmayı düşünüyorum. Daha önce ki vize başvurularında Konsolosluğa, Konsolosluğun servis birimine ve özel danışmanlığımızı yapan firmalara ayrı ayrı harç ödüyorduk. Şimdi durumlar nedir? Ne şekilde ilerleme kaydedeceğiz? Seyahat planımı yapmadan önce finansal anlamda bir plan yapmak istiyorum. Ama durumlar nedir ne değildir şu an için hiçbir fikrim yok. Seyahat sağlık sigortası için de ayrıca ücret ödenmesi gerekiyor sanırım. Konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 24/03/20, 14:35

Öncelikle Euroasia GVS’ye ulaştığınız için çok teşekkür ederiz. Aşağıda sorularınıza en detaylı cevapları vermeye çalışacağız. Sorularınıza cevap bulamadığınız veya cevaplayamadığımızı düşündüğünüz bir konu olursa lütfen bize geri dönüşlerde bulunmayı unutmayınız.

Sayın Selçuk Bey, Avusturya’ya turistik seyahatlerde bulunacak vatandaşlarımız ne yazık ki her vize başvurularında belli harçlar, seyahat sağlık sigortası ücretleri ve ekstra ücretler ödemek durumundadırlar. Avusturya Schengen vize ücreti 2020 yılı itibariyle Konsolosluğa ödenen harç, servis birimine ödenen harç ve seyahat sağlık sigortası olmak üzere belli ücretlendirmeler barındırmaktadır. Bu ücretler her sene güncellenmekle beraber 2020 yılı itibariyle Toplam 110 €’a yakın harcamanız olmaktadır. Seyahat sağlık sigortanız ve vize danışmanlık ücretiniz dışında ödenmesi gereken toplam tutar rakamı budur. Seyahat planınızı yapmadan önce uçacağınız şehri ve konaklayacağınız otelin de fiyatlarını referans alarak planlama yapmanızda fayda var. Otel ve uçak bileti rezervasyonlarınızı önceden yapmanızda tabi ki fayda var ama vizeniz sonuçlanmadan kati suretle bilet satın almama konusunda siz değerli müşterilerimizi uyarmak durumundayız. Seyahatinizden en az 15 gün öncesinde hali hazırda ki dosyanızın randevusunun alınmış olması ve dosyanın işleme girmiş olması gerektiğini unutmamanızda fayda var.  Konu hakkında detaylı bilgileri edinebileceğiniz müşteri temsilcilerimize web sayfamızdan ulaşabileceğiniz kurumsal hatlarımız üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Umuyoruz ki Avusturya Schengen Vize Ücreti  konusunda sizleri aydınlatabilmişizdir. Konuyla ilgili veya farklı konularda sorularınız varsa dilediğiniz zaman bizi arayabileceğinizi unutmayın lütfen. EuroAsia Global Visa Services olarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Abdullah Tunç 

0212 963 27 87

 

Z. Aksu 30/03/20, 12:02

Oğlumla birlikte Avusturya’ya gideceğim, 2020 Güncel Avusturya Schengen Vize Ücreti ne kadar? Eşim bu seyahatte bize eşlik edemeyecek ne yazık ki. Oğlum için eşimden bir dilekçe falan mı almamız gerekiyor. Bir de oğlum ve ben için ayrı ayrı ücretler mi ödememiz gerekiyor? Oğlum henüz 5 yaşında ve okuduğum kaynaklardan 12 yaş ve üzeri kişilerden tam vize ücreti alındığını okudum. Bizim ne kadar bütçe ayırmamız gerekiyor vize harçları için? Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 30/03/20, 12:02

Merhaba Zeynep Hanım, öncelikle Euroasia Global Visa Services’e ulaştığınız için çok teşekkür ederiz. Aşağıda sorularınızı en detaylı şekilde cevaplamaya çalışacağız. Sorularınıza cevap bulamadığınız veya cevaplamamızı istediğiniz farklı sorularınız olursa lütfen bize buradan ulaşabileceğinizi unutmayınız.

Henüz reşit olmayan oğlunuz ile yapacağınız turistik seyahat için siz ve eşinizden noter onaylı ‘’ Oğlunuzun sizinle seyahat yapabileceğine dair’’ bir muvafakatname almanız gerekmektedir. Bu aslında eşinizin onay verdiğine dair bir belgedir. Bu belgeyle birlikte sizin vize başvurunuzu yapabilmeniz için çalışma evraklarınıza ihtiyaç duyulacaktır. Sizin sunacağınız çalışma evraklarınız aynı zamanda oğlunuza sponsor olduğunuza dair dilekçelerle desteklenerek kullanılacaktır. Çalışma evraklarını bir dilekçe ile destekleyerek oğlunuza sponsorluğunu sunabiliriz. Avusturya vize ücreti, 12 yaş ve üzeri bireyler için Konsolosluğa ödenen harç ve servis birimine ödenen harç olarak toplam 100 € olarak belirlenmiştir. 0-5 yaş arası çocuklar için vize harcı alınmamaktadır. Ama sadece Konsolosluklar harç almamaktadır. Servis birimleri ne yazık ki harç almaktadır ve bunu dışında seyahat sağlık sigortası ve vize danışmanlık ücretleri içinde ekstradan harcamalarınız çıkmaktadır.

Detaylı bilgileri dilerseniz web sayfamızdan veya web sitemiz aracılığıyla ulaşabileceğiniz kurumsal hatlarımız üzerinden müşteri temsilcilerimize ulaşarak çok rahat bir şekilde edinebilirsiniz. Avusturya Schengen Vizesi ile Avusturya’ya giriş yaptıktan sonra oradan vize süreniz bitene kadar diğer Schengen ülkelerine de giriş yapabileceğinizi unutmamanızda fayda var.

Avusturya Schengen vize ücretleri her sene güncellenmektedir. Her yıl yeni rakamlar belirlenmektedir. Bu yüzden güncelliği takip etmekte fayda var. Farklı konularda sorularınız için her zaman burada olduğumuzu unutmayın lütfen.

 

Abdullah Tunç

0212 963 27 87

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';