x
Avusturya

Vize İşlemleri

Avusturya

Avusturya Schengen Vizesi 2020

B. Komurcu 20/02/20, 12:04
20 yaşına yeni girdim ve Avusturya’ya sömestr tatilinde gezmeye gitmek istiyorum. Hali hazırda öğrenciyim. Avusturya Schengen vizesi başvurusu yapmak istiyorum. Daha önce yurt dışına çıkmadım ve vize başvuru yapmadım. İşlemelerimi ne zaman yapmam gerekiyor? Vize hakkında prosedür bilgisine sahip değilim bu yüzden biraz da telaşlıyım işin açığı. Başvurumu ne zaman yapmam gerekiyor? Ne tür evraklar hazırlamam gerekiyor? Konu hakkında geri dönüşlerinizi rica ederim.
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhaba Öncelikle Euroasia GVS’ye ulaştığınız için teşekkür ederiz. Aşağıda sorularınızı en detaylı şekilde cevaplamaya çalışacağız. Sorularınıza cevap bulamadığınız veya cevaplayamadığımızı düşündüğünüz bir konu olursa lütfen bize geri dönüşlerde bulunmayı unutmayınız. Euroasia’yı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Sayın ilgili Avusturya’ya seyahatinizi planlamadan önce muhakkak dikkat etmeniz gereken konular arasında en mühim olanı çalışma durumunuza ilgili olarak hazırlamanız gereken evraklardır. Hali hazırda öğrenci olduğunuzu belirttiniz. Öğrenci olmanızla ilgili olarak Avusturya Konsolosluğu sizden yapacağınız turistik seyahatle ilgili kendinize bir sponsor sunmanızı ister. Size sponsor olacak kişi birinci derece bir akrabanız olmak durumundadır. Bu kişi bekar iseniz  eğer eşiniz de olabilir. Avusturya Schengen başvurularında başvuru yaptığınız tarihle seyahatinizi planladığınız tarih arasında en az  15 iş günü bulunması gerekmektedir. Konsolosluk ek evrak ister ise eğer dosyanızın sonuçlanma süresi daha da uzayabiliyor. Bu yüzden süre anlamında dikkat etmekte fayda var.

Avusturya Schengen vizesi 2020 yılı itibariyle süresi kısa tutulan vize türleri arasındadır. Avusturya Konsolosluğu durumunuzu vize vermek için uygun bulur ise eğer muhtemelen seyahat süreniz kadar ve tek girişli bir vize verecektir. Schengen vizesi Avusturya ülkesi referans alındığında en kısa vize veren ülkeler arasındadır.

Kendiniz için hazırlayacağınız evraklar arasında güncel öğrenci belgeniz, Barkoslu tam vukuatlı nüfus kayıt örneğiniz, kimlik fotokopiniz, pasaportunuz vs basitçe tarafımıza ulaştırabileceğiniz evraklar vardır. Size sponsor olacak kişinin evrakları ve kendinizin hazırlayacağı diğer evraklarla ilgili dilediğiniz zaman web sitemiz üzerinden ulaşabileceğiniz kurumsal hatlarımız mevcuttur. Dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Umuyoruz ki Avusturya Schengen vizesi konusunda sizlere gerekli bilgileri verebilmişizdir. Euroasia GVS olarak mutlu yarınlar dileriz.

Saygılarımızla,

Abdullah Tunç

 

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';