x

Avusturya Aile Birleşimi Nasıl Alınır?

Bu sayfada Avusturya aile birleşimi nasıl alınır sorunuza cevap niteliğinde olacak bilgiler bulabilirsiniz. Aklınıza takılan tüm soru ve konular için irtibat adreslerimiz vasıtası ile uzman kadromuz ile iletişime geçiniz.

  • Avusturya aile birleşimi şartları içerisinde Avusturya’da oturum hakkınızın olması en temel kriter olacaktır. Avusturya ile birleşimi uzun süreli oturum vizesi çeşididir. Yani ülkede aile birleşimi izniniz olsa dahi oturum iznine sahip değil iseniz yasal olarak ikamet etmeniz mümkün değildir.
  • Uzun süreli oturum vizesi/ ulusal vize / d tipi vize olarak da adlandırılan bu vize tipine sahip olabilmek  için belirli amaçlarınızın olması gerekmektedir. O amaçlardan biri de aile birleşimi izni olacaktır. Çalışma izni, eğitim gibi etkenler de oturum izni almak için geçerli nedenler arasındadır.
  • Avusturya ile birleşimi izninden yararlanabilmek için  Avusturya vatandaşı ile evliliğiniz geçerli bir sebep olacaktır. Eşiniz Avusturya vatandaşı olmasa dahi uzun yıllardır ( asgari 8 yıl) Avusturya’da ikamet ediyorsa ve yasal oturma iznine sahip ise yine siz de eşiniz dolayısı ile aile birleşiminden yararlanabilmektesiniz. Evlilik olması Avusturya aile birleşimi şartları için salt bir sebep olmamak ile beraber, henüz 18 yaşından küçük ( reşit olmayan) çocuklar için anne ya da baba Avusturya’da ikamet etmekte ise aile birleşimi izni söz konusu olabilmektedir. Ayrıca anne ya da her iki ebeveyn Avusturya vatandaşı ise zaten herhangi bir prosedüre bağlı kalmadan çocuk da Avusturya’da oturum izni/aile birleşimi haklarından doğuştan gelen ayrıcalıkları ile yararlanabilecektir. Ancak hatırlatmak isteriz ki yalnızca baba Avusturya vatandaşı ise  ya da uzun süredir Avusturya’da ikamet etmekte ise o zaman ayrıca, mahkemelerce bir onay belgesine ihtiyaç duyularak, aile birleşiminden yararlanılabilmektedir. Bu durumda olan kişiler için vatandaşlık hakkı elde etmek de söz konusudur.
  • Avusturya aile birleşimi hakkından eşiniz Avusturya çalışma izni için gerekli olan “Rot-Weiβ-Rot-Karte (Kırmızı-Beyaz-Kırmızı Kart)”  sahibi ise de yararlanabilmektesiniz. Bu karta sahip olunduğunda eşiniz Avusturya yaşam şartlarına mesleki olarak adapte olmuş kabul edilmekte ve yasal oturum iznine sahip olmaktadır. Avusturya topraklarında çalışan eşiniz aile birleşimi talebinde bulunarak aile üyelerini (eşini ve çocuklarını) yanına aldırabilmektedir.
  • Aile birleşimi için yalnızca evlilik, aile durumlarınız Avusturya’da bu hakkı elde etmenizde yeterli olmayacaktır. Avusturya sizleri ülkeye ne derece uyum sağladığınıza göre de bir değerlendirmeye tabi tutma yükümlülüğündedir. Bu uyum şartları arasında sosyal, ekonomik ve politik unsurlar söz konusu olmaktadır. Avusturya hakkında genel bilgileriniz, ekonomik olarak ülkeye ne derece uyum sağlayıp kendi iradeleriniz doğrultusunda yaşayacağınız, politik olarak ülkeye ne kadar adapte olabileceğiniz değerlendirmeye alınacak kriterler arasındadır.
  • Avusturya aile birleşimi şartlarında bireysel şartlarınızın yanı sıra ekonomik olarak hiçbir sosyal yardıma ihtiyaç duymadan yaşamınızı sürdürmeniz Avusturya için önemli olacaktır. Evliliğiniz dolayısı ile yararlandığınız aile birleşiminde Avusturya vatandaşı eşinizin ya da yasal ikamet izni bulunan eşiniz ya da yakınınızın ailesini rahat ettirebileceği bir finansal kaynağı olması gerekmektedir. Bunun şartı olarak da eşinizin/yakınınızın Avusturya devletinden üç yıl boyunca herhangi bir sosyal yardım almamış olmaması dikkate alınacaktır. Ayrıca aile üyelerinin rahatlıkla yaşayabileceği bir ikamet adresi de (büyük bir ev) önemle değerlendirilecek kriterler arasındadır.
  • Aile birleşimi başvurunuzda karşınıza çıkacak bir diğer unsur ise Almanca dil bilginizin ölçülmesi olacaktır. Avusturya topraklarında geçerli dil Almanca olduğundan dolayı, Almanca dil bilgisi seviyenizin asgari düzeyde “a2” seviyesinde olması gerekmektedir. Dil seviyeniz Avusturya’nın sizlere yapacağı testle ile ölçülmesinin yanı sıra birde kendi imkanlarınız doğrultusunda edindiğiniz bir Almanca dil yeterliliğinizi gösterecek doküman da, kabul edilecek evraklar arasındadır. Bu evrak bir diploma, kurs sertifikası gibi en az “a2” seviyesinde olduğunuzu kanıtlayacak belgeler olabilmektedir.
  • Son olarak değinmek istediğimiz aile birleşiminizi alsanız dahi oturum iznine sahip olmanız gerektiğidir. Avusturya  Aile birleşimi izniniz için Türkiye’de ikametinize en yakın Konsolosluk/ Büyükelçiliklerden  Avusturya aile birleşimi için gereken evraklarınızı eksiksiz şekilde teslim ederek  başvuru talebinde bulunmalısınız. Başvurunuz onaylandıktan sonra ise Avusturya’ya gittiğiniz ilk bir hafta içerisinde ikamet edeceğiniz bölgede bulunan postaneden başvurunuzu gerçekleştirmeniz olacaktır. Aksi takdirde yalnızca aile birleşimi izniniz ile yasal ikamet hakkına sahip olamazsınız.
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';