x

Avusturya Aile Birleşimi

Avusturya aile birleşimi vizesi aslında uzun süreli bir vize şeklidir. Avusturya’da aile birleşimi izni ile ikamet edebilmeniz için oturum vizesi elde etmeniz gerekmektedir. Bu sayfada aile birleşimi ile ilgili ayrıntılı bilgileri bulabilirsiniz.

Öncelikle hatırlatmak gerekir ki Avusturya aile birleşimi elde edebilmek için alınan uzun süreli vize, aile birleşimi vize türünü kapsamaktadır ve kısa süreli seyahatlerimiz için edindiğiniz Schengen vizesinden farklıdır. En temel fark ise schengen vizesinin aracı şirketler vasıtası ile alınması, uzun süreli / ulusal / d tipi vize türünün direkt olarak Konsolosluk ve Büyükelçiliklerden temin edilebilmesidir. Schengen vizesi için öngörülen seyahat süresi en fazla 180 gün içerisinde 90 gün kalınacak şekilde verilebilmekte, uzun süreli/ ulusal/ d tipi vizenin daha uzun konaklamalar için alınması gerekmektedir.

Avusturya aile birleşimi vizesinden yararlanmak için belirli kriterleri geçerli hale getirmeniz gerekmektedir. En temel hali ile Avusturya vatandaşı olan biri ile evlendiğiniz takdirde Avusturya aile birleşimini gerçekleştirebilirsiniz. Avusturya’ya gittiğiniz süre zarfında da oturma izni talebinde bulunarak ikamet hakkı elde edebilir ve yasal olarak Avusturya sınırlarında konaklayabilirsiniz. Ancak Avusturya aile birleşimi vizesi yalnızca Avusturya vatandaşı ile evlendiğinizde elde edebileceğiniz bir vize türü değildir. Evlendiğiniz şahıs Avusturya vatandaşı olmasa dahi uzun sürelerdir Avusturya’da yasal olarak ikamet ediyorsa yine aile birleşiminden yararlanma hakkınız bulunmaktadır.

Avusturya aile birleşimi için yalnızca evliliğin söz konusu olması şart değildir. Evliliğiniz önceden gerçekleşmiş olsa da eşiniz uzun yılardır mesleği gibi etkenler ile Avusturya’da ikamet ediyorsa sizi ve eğer varsa çocuklarınızı da yanına alması mümkün olmaktadır. Reşit olmayan çocuğunuz da uzun süredir Avusturya’da ikamet ediyorsa onun yanına aile birleşimi vizesi vasıtası ile gitmeniz mümkün olabilmektedir. Aile birleşimi vizesi çalışma izni almış ve ülkede yasal olarak ikamet eden eşiniz sayesinde de alınabilmektedir. Bunun için çalışma izninin kanıtı niteliğindeki, Avrupa ülkelerinde “mavi kart” olarak adlandırılan Avusturya için ise “Kırmızı-Beyaz-Kırmızı-Kart (Rot-Weiβ-Rot-Karte) ” olarak isimlendirilen sistem ile aile birleşimi gerçekleştirilebilmektedir. Şöyle ki bu karta sahip şahıslar Avusturya’nın mesleki ve yaşamsal standartlarına uyum sağlamış sayılmakta ve bir eğitim kalitesi varlığına sahip olmaktadırlar, bu yüzden de çalışma iznine sahip şahıslar için belirli fırsatlar söz konusudur. Kırmızı-Beyaz-Kırmızı-Kart sayesinde aile birleşimi izni aldığınız takdirde siz de ülkede ikamet ederken çalışma izni şansından yararlanabilmektesiniz. Ancak hatırlatmak isteriz ki bu kart sayesinde aile birleşiminden yararlanmak ancak eşinizin ülkede bu kart dolayısı ile mesleğini gerçekleştirebilmesi ile mümkün olmaktadır.

Aile birleşiminin bu tarz prosedürleri dışında genel olarak başka birkaç kriteri daha yerine getirmeniz gerekmektedir;

  • Avusturya aile birleşimi işleminin gerçekleştirilebilmesi için öncelikle 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir. Ülkeye uyumunuz değerlendirilecek faktörler arasındadır ve ülkede 18 yaşından küçük evlilik söz konusu olmamaktadır.
  • Avusturya’daki eşinizin Avusturya vatandaşı olsa da olmasa da oturum izni bulunmalı ve hatta oturum izninin belirli zaman aralıkları ile yenilenmesi sonucunda verilen süresiz oturum iznine sahip olması gerekmektedir.

  • Maddi geliriniz oturum izninde en çok bakılan etkenler arasında olacaktır. Finansal açıdan sorun yaşanmaması, ülkeye ekonomik olarak uyum sağlamanız açısından önemli olacaktır. Avusturya’daki eşin son üç yıl içerisinde ülkeden herhangi bir sosyal yardım almamış olması yasalar ile belirlenmiş kurallar arasındadır. Ayrıca eşinizin aile üyelerinin rahatlıkla konaklayacakları büyük bir ikamet adresine (evine) sahip olması da önem arz edecektir.

  • Avusturya aile birleşimi için dil bilginiz de önem arz edecektir. Avusturya’da konuşulan ortak dil Almanca olduğundan dolayı Almanca dil seviyeniz belirli düzeyde olmalıdır. Aksi takdirde izin almanıza sekte edecek bir faktör olabilmektedir. Ülkenin sizleri tabi tutacağı bir dil sınavı olmakla beraber Almanca dil bilginizin asgari düzeyde “a2” seviyesinde olduğunu kanıtlayacak başka bir belge de başvuru esnasında beyan edilebilmektedir. (Diploma, sertifika gibi dokümanlar..)

  • Tüm bu bilgilerin yanı sıra Avusturya sizlerin ülkeye uyum standardizasyonlarınızı da ölçmekle yükümlü olacaktır. Bunu bir teste tabi tutarak yapacak olan ülke,  Avusturya’nın genel tarihi bilgilerini, ülkeye politik ve sosyal uyumunuzu, dil bilginizi değerlendirmeye alacaktır. Bu testten de başarılı olduğunuz takdirde aile birleşiminden yararlanabileceksiniz.

Avusturya’da aile birleşimi gibi vize türlerini edinebilmenin zor olduğunu ve başvurunuzu profesyonel bir ekiple yapmanın sizlere avantaj sağlayacağını hatırlatmak isteriz. Aile birleşimi ile ilgili edinmek istediğiniz tüm bilgilere uzman kadromuz vasıtası ile ulaşabilirsiniz. 
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';