Değerli ziyaretçilerimiz Avusturya vize reddi sayfasına hoş geldiniz.
Bu sayfada Avusturya’ya turistik, ticari, ziyaret gibi amaçlarla başvurulan Schengen vizesinde en çok neden red verildiği, red ihtimallerinin azaltılması için neler yapılabileceği, başarılı bir vize başvuru dosyası için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi bulabilirsiniz. Ayrıca vize reddi halinde vize itiraz dilekçesi hakkında da detaylı bilgi verilecektir. Elbette profesyonel vize danışmanlık desteği almanız ise öncelikli tavsiye edilir
Avusturya vize başvurusu randevu alımı, başvuru dosyasının hazırlanması, Avusturya vize talep dilekçesinin uygun şekilde yazılması, seyahat sigortasının uygunluğu, kişinin seyahat geçmişi, başvuru formlarının doldurulması ve daha birçok ayrıntısı bulunan katmanlı bir süreçtir. Dolayısıyla bu katmanlardan herhangi birinde yapılacak hata, eksik, kasıtlı veya kasıtsız yanlış bilgi verilmesi gibi sebepler Avusturya vize red sebepleri olarak sayılabilir. Bu nedenle gerekli evrakların ve vize türünün doğru belirlenmesinden, dosyanın eksiksiz hazırlanması, randevu işleminin başarılı şekilde tamamlanmasına kadar olan tüm süreçler, bilgi ve deneyim sahibi profesyonel EAGVS vize danışmanları tarafından yönetilerek başarılı bir vize süreci yaşamanız hedeflenir. Her başvuruda onay veya red verme yetkisi Avusturya Konsolosluğu makamlarına aittir, başarılı bir vize başvuru süreci için EAGVS vize garantisi vermez, vize red ihtimallerinin azaltılması veya red sebeplerinin ortadan kaldırılması için çalışır.
Avusturya vizesi reddi nedenleri Avusturya ve Schengen ülkelerinin ortak kararıyla alınan Schengen vize kanununa göre belirlenmiştir. En çok redde sebep olan nedenler seyahat amacının yanlış belirlenmesi, amacın anlaşılamaması, yeterli finansal kanıt görülememesi veya vize bitiminden önce ülkeden ayrılacağına dair Konsolosluk inancının oluşmamış olması gibi nedenlerden bahsedilebilir.
Avusturya vize işlemleri seyahat amacı doğrultusunda Schengen türünün doğru olarak belirlenmesi ile başlamaktadır. Seyahat amacını destekleyen belgelerin eksik verilmesi, hatalı verilmesi veya yanlış verilmesi halinde Konsolosluk seyahat amacını anlayamadığı için vize red kararı verebilmektedir. Bu sebep yeniden vize başvurusu yapmaya veya itiraz dilekçesi ile yeniden değerlendirme talebine engel değildir.
Seyahat masraflarını karşılayabilecek kadar finansal kanıt sunulması vize dosyasının başarılı olması için öncelikli bir durumdur. Yetersiz bakiyeli banka hesap dökümü ile yapılan başvuru da Avusturya vize reddi nedenleri arasındadır. EAGVS müşteri temsilcileriniz, banka hesap dökümündeki para miktarının yeterli olup olmayacağı ile ilgili gerekli yönlendirmeleri yapmaktadır. Örneğin 2 haftalık bir Avusturya seyahatinde günlük ortalama 40 Euro harcama yapılacağı tahmin edilir ve 40×15=6.000 Euro civarı bir paranın banka hesabında bulunması beklenir. Banka hesabındaki miktar, rezervasyon ücretleri haricinde olmalıdır.
Yukarıda belirtilen red sebepleri, en sık karşılaşılan red sebepleridir. Bunlarla birlikte, 90 gün içinde başka bir Schengen ülkesinde kalmış olmak red nedenleri arasındadır. Seyahat sağlık sigortasının seyahat süresini kapsamaması, başka bir üye devletten Schengen yasağı almış olmak da yeniden başvuru yapılabilen Avusturya vize reddi 2023 sebepleri arasında bulunur. Schengen bölgesine girişin tehlikeli bulunması gibi nedenler de diğer sebepler arasındadır.
Başvuran kişi hangi sebepten red almış olursa olsun, Konsolosluğun red kararına itirazda bulunabilir. Vize reddine itiraz işlemi itiraz dilekçesi ile yapılabilir. İtiraz dilekçesinin standart bir formu bulunmaz. Red kararını veren Konsolosluğa hitaben yazılması gereken dilekçede itiraz nedenleri anlaşılır bir dille belirtilmelidir. Örneğin Avusturya vize red sebepleri arasında olan seyahat amacının anlaşılamamasından kaynaklı bir sonuç almış kişi dilekçesinde seyahat amacını destekleyen belgeleri de birlikte sunmalıdır. İtiraz dilekçesi ile birlikte itirazın gerekçeleriyle alakalı tüm ek belgeler sunulabilir.
Vize itiraz süreci hukuki bir süreçtir. İtirazın incelenmesi yerel mahkemeler tarafından da yapılabilmektedir. İtiraz dilekçesi işlemlerinin sonuçlanma süresi 3 ayı bulabilmektedir. Dolayısıyla acil seyahatlerde Avusturya vize itiraz dilekçesi işlemi yerine yeniden başvuru yapılması tavsiye edilir. Schengen yasağı nedeniyle vize reddi almış olmak dışındaki tüm vize reddi durumlarında yeniden başvuruya engel bir durum oluşmamaktadır.
EAGVS 20 yıllık vize deneyimine sahip, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde şubesi bulunan akredite bir kuruluştur. Avusturya vize başvuruları sırasında seyahat amacının müşteri temsilcisine söylenmesi ile birlikte uygun vize türüne göre gerekli evraklar listesi kişiye özel hazırlanır ve ücretsiz olarak kişiye gönderilir. Başvuran kişiden gelen evrakların uygunluk kontrolünün ardından müşteri temsilcisi, Avusturya vizesi neden reddedilir sorusunun cevabı olabilecek tüm eksikleri tamamlar.
Başvuru için Avusturya vize randevusu alınır, başvuru formları doldurulur, İngilizce dilekçe yazılır, dosyanın fotokopi işlemleri tamamlanır, seyahat sağlık sigortası oluşturulur ve dosya randevuya hazır hale getirilir. Vize randevu gününde ise müşteri temsilciniz parmak izi merkezinde sizlere eşlik eder, dosyayı başvuruya verir, Konsolosluk ve veri merkezi ödemelerini yapar, size sadece parmak izi biometrik verisini merkezde vermek kalır. Konsolosluğun vize değerlendirme süresi sonunda ise pasaportunuz veri merkezinden alınarak adresinize teslim edilir.
Avusturya vize reddi gibi olumsuz sonuçlarla karşılaşmamak, zamandan ve paradan tasarruf sağlamak için EAGVS profesyonel danışmanlığına güvenebilirsiniz. Daha fazla bilgi için 02129632787 numaralı telefondan danışmanlarımıza ulaşarak ücretsiz bilgi talep edebilirsiniz.