Avustralya’da bulunan akraba veya arkadaşlarını ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarının ziyaretçi vizesi başvuru yapması gerekmektedir. Avustralya Aile Ziyaret Vizesi en fazla 90 günlük verilir ancak gerekli görüldüğünde ve şartlar yerine getirildiğinde uzatılabilmektedir. Aile Ziyaret vizesi için olmazsa olmaz şart, Avustralya’da yaşayan akraba ya da arkadaştan davet mektubu almaktır. Bu mektubu sunmadığınızda aile ziyaret vizesi almanız imkânsızdır. Bu mektubu gönderen kişinin Avustralya’daki ikamet izni ve çalıştığı şirketten istihdam yazısı alması gerekmektedir. Eğer davetiye gönderecek kişi öğrenci ise Avustralya’daki eğitim kurumundan aldığı öğrenim belgesini de dosyaya eklemelidir.
Sitemizde Avustralya Aile Ziyaret Vizesi için gerekli evraklar ve başvuru prosedürü ile ilgili detaylı bilgi okuyabilirsiniz. Vize başvurusu online olarak yapıldığından ve başvuru formu İngilizce doldurulması gerektiğinden zorlanacağınızı düşünürseniz (0212) 700 28 41 hatlı Euroasia Global Visa Services numarasını arayarak ya da ulus@eagvs.com adresimize mail göndererek yetkilimizle iletişime geçebilirsiniz. Yetkilimiz başvuru formunun doldurulması, randevunuzun alınması ve evraklarınızın hazırlanmasında size yardımcı olacaktır.
Kişisel Evraklarınız:
Çalışanlar İçin Gerekli Evraklar
İşverenler İçin Gerekli Evraklar
Öğrenci Belgesi: Başvuru sahibinin eğitim gördüğü okuldan alınan güncel tarihli öğrenci belgesi.
Emekliler İçin Gerekli Evraklar
Başvuru formunu doldurun: Aile ziyaret vizesi başvuruları Avustralya Büyükelçiliği’ne yapılmaktadır. Vizenizle ilgili karar verme yetkisi sadece bu temsilciliğe aittir. Aile ziyaret vizesi başvurusu için öncelikle kişinin başvuru formunu doldurması gerekmektedir. Bu form online ve İngilizce olarak yapılmaktadır. Eksiksiz ve doğru bilgilerle form doldurulduktan sonra tüm belgeler ve fotoğraflar internet üzerinden online sisteme yüklenmelidir.
Evraklarınızı bize gönderin: Avustralya aile ziyaret vizesi başvurusunu acenteler aracılığıyla da yapabilirsiniz, ancak yine online başvuru formunu doldurmanız ve evraklarınızı hazırlayıp göndermeniz gerekmektedir. Ofisimizi arayıp yetkilimizle görüşerek 2023 güncel evrak listesini öğrenebilirsiniz. Daha sonra bu evrakları hazırlayıp kargo yoluyla ofisimize gönderebilirsiniz. Avustralya vize başvurusu için pasaportunuzu göndermenize gerek yoktur. Çünkü konsolosluk vize için pasaporta etiket basmıyor. Vizeniz onaylanırsa e-vize onay belgenizi e-mail adresinize mail olarak gönderiyor. Avustralya Büyükelçiliği konsolosluk yetkilileri vize değerlendirmenizi yaparken evraklarınızı göz önünde bulunduracağından belgelerinizin eksiksiz ve doğru olmasına özen göstermelisiniz. Aksi takdirde Avustralya Aile Ziyaret Vizeniz reddedilebilir ya da vize süreciniz uzayabilir. Ayrıca vize yetkilisi gerekli gördüğü takdirde ek evraklar isteyebilir.
Randevunuzu alacağız: Evraklarınız yetkilimizin eline ulaşır ulaşmaz hızlı bir şekilde kontrollerini yapacaklardır. Eğer evraklarınız arasında eksik ve yanlış bilgiler varsa yetkilimiz sizi bilgilendirecektir. Evraklarınız tamamlandıktan sonra sıra biyometri işlemi için randevu almaya geliyor. Avustralya Büyükelçiliği vize başvurularında parmak izi alma ve dijital yüz fotoğrafını zorunlu tutmaktadır. Biyometri işlemi Vize Başvuru Merkezi’nde randevu ile verilebilmektedir. Ancak randevu almak yoğunluk nedeniyle biraz uzun sürmektedir. Yetkilimiz evraklarınızı hazırladıktan sonra sizin adınıza en erken tarihe randevunuzu alacaktır.
Parmak izi verirken yanınızda olacağız: Randevu günü parmak izi vermeye gittiğinizde sizi yetkilimiz karşılayacak ve parmak izi verme ve dijital yüz fotoğrafı çekimi sırasında size eşlik edecektir.
Avustralya Aile Ziyaret Vize başvurularında karar mercii Avustralya Büyükelçiliği vize konsolosluk birimidir. Vize başvurularınız 14-28 gün arasında sonuçlanabilmektedir. Ancak bu süre Büyükelçiliğin resmi tatilleri ve yoğunluğu nedeniyle uzayabilmektedir. Vizenizin seyahat tarihinize yetişmesini isterseniz başvurunuzu en az 1 ay erkenden yapmanızı tavsiye ederiz.
Avustralya Aile Ziyaret Vizenizin çıkmış olması ülkeye kesin gireceğiniz anlamına gelmez. Ülkeye girip giremeyeceğinize ve kalış sürenize Gümrük Kapısı’ndaki Göçmenlik Ofisi yetkilisi karar vermektedir.