x
Amerika

Vize İşlemleri

Amerika

Amerika Vizesi 2020

L. Dimitra 28/02/20, 12:22
Merhabalar, Ağustos 2020 tarihinde New York’a turistik olarak bir seyahat gerçekleştirmek istiyorum. B1/B2 kategorisine ait bir vizem bulunmaktadır. Pasaport sürem sona erdiği için yeni pasaport çıkardım. Amerika vizem eski pasaportumda ve eski soyadım üstüne kayıtlı. Şuan da yeni bir pasaport ve soyadına sahibim. Amerika vizesi 2020 yılında bu konu hakkında bir değişiklik gösterdi mi? Geçerliliği olan vizemi kullanmam mümkün müdür yoksa yenisine başvurmam gerekir mi? Yardımınız için şimdiden teşekkürler.
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhaba, Euroasia’ya ulaştığınız için teşekkür ederiz. Amerika vize başvuru süreçleri, vize kategorilerine ve kişilerin başvuru esnasındaki durumlarına göre değişiklik göstermektedir. B1/B2 kategorisinde olan vizeler genel ziyaretçi kapsamına girmektedir. Bunların içerisinde turistik, ticari, aile-arkadaş ziyareti bulunmaktadır. Almış olduğunuz vize süresi 10 yıllık olabilir. Bu süre içerisinde kişiler soyadı değişikliği gösterebilir. Ayrıca yeni pasaport çıkarıldığı takdirde süreç değişecektir. 

Genel olarak geçerliliği devam eden vizenizin bulunduğu pasaportunuz ile yeni kullanmaya başladığınız pasaportunuzla birlikte seyahat edebilirsiniz. Fakat bu tarz durumlarda başvuru sahiplerinden konsolosluğa durumunuzu anlatan bir mail göndermenizi öneriyoruz. Amerika vize işlemleri konsolosluğun kararına göre bazı durumlarda değişkenlik gösterebiliyor. Sizler gibi başvuru sahiplerinden vize yenileme talebinde bulunabiliyorlar. Eğer seyahatinizi bu şekilde yapmanız için olumsuz bir durum yok ise pasaportunuza ek olarak evlilik cüzdan fotokopinizi yanınızda bulundurabilirsiniz. Bu durumda geçerli vizenizi kullanabilirsiniz. 

Amerika vizesi 2020 başvurularında mülakatları önemsemektedir. Yeni bir vize başvurusu yapmak zorunda kalırsanız başvuruya bizzat gitmeniz gerekmektedir. Daha önce yapmış olduğunuz vize sürecinin aynısı diyebiliriz. Fakat yıllar önce yapmış olduğunuz vize başvurusu esnasında mesleki durumunuz ve maddi gelirinizin farklı olduğunu göz önünde bulundurmanızı rica ederiz. Unutmayın ki her vize başvurusu sıfırdan değerlendirilmektedir. Detaylı bilgi almak ve uzmanlarımıza danışmak için Euroasia’ya ulaşabilirsiniz. 

Saygılarımızla,

İrina Ceren Kılıç 

 

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';