x
Amerika

Vize İşlemleri

Amerika

Amerika j1 vizesi 2022

O.S 19/11/21, 11:46
Amerika j1 Vizesi 2022 yılında randevuları ne zaman başlayacak. Eğer alınmaya başladıysa süreç ve detayları hakkında bilgilendirme yapabilirseniz sevinirim.
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhaba, J1 Vizesi, Türkiye ile Amerika arasında geçen bir anlaşma ile ülkemiz adına Amerika’ya gelecek kişilere verilen bir vize çeşitlidir.  J1 Amerika vizesi ile başvuru sahibi şirketlerin araştırma projelerine katılmaya veya staj yapmaya hak kazanabilir.

Vizeye başvuran Amerika Değişim Programına kabul edildikten sonra başvuru sahibinin tüm bilgileri. Değişim Programı Bilgi Sistemine (SEVIS) kaydedilmektedir. Başvuranın SEVIS I-901 kayıt ücretini başvurudan önce yatırmış olma şartı aranmaktadır. J1 vizesi Değişim Programı’na katılacak kişinin başvurduğu program eşi ve çocuklarının da refakatine izin veriyorsa aile üyeleri de J1 Amerika vizesini katılımcısı üzerinden alabilmektedir.

J1 vizesi için belirlenmiş belli bir süre bulunmamaktadır. Bu durum, tamamen katılımınızın amacı ve nasıl bir aktivite sebebiyle ABD’de bulunacağınıza bağlı olarak değişmektedir. Örneğin akademisyenlere özel değişim programı çerçevesinde J1 vizesi alarak Amerika’da kalmak istediğinizde 3 yıla kadar Amerika vizesi alabilirsiniz. Daha farklı pozisyonlarda ise bu süre birkaç aya kadar inebilmektedir.

J1 vizesi için sponsorunuzu belirleyin.

Statünüzün uygunluğu açısından doldurulması önem taşıyan DS-2019 formunu doldurun ve sponsorunuza mutlaka onaylatın. Bu form, programın amacını, geçerli olacağı zaman aralığını, kategorisini göstermektedir.

Amerika dışişleri bakanlığı tarafından onaylanan  ( SEVIS ) belgenizi alın bu belgeye ihtiyacınız olacak.

J1 vizesi için gerekli ödemeyi yapın ve son olarak DS 160 formunu doldurun. DS 160 formu başvuruyu tamamladığınız anlamına gelmektedir ve diğer vize türlerinde de olduğu gibi J1 Amerika vizesinde de büyük önem taşımaktadır.

Tüm işlemler tamamlandıktan sonra danışmanlarımız tarafından evraklar dosyalanır ve mülakata hazır olur.

J1 vizesi sonuçları sizin kişisel özellikleriniz ve işlem süreleri açısından da ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir. Yaş olarak da 79 yaş üstüne ve 14 yaş altına mülakat katılım zorunluluğu bulunmamaktadır.

Süreci sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde yürütebilmek için ofisimize başvurabilir Amerika J1 vizesi 2022 ile ilgili konunun uzmanı danışmanlarımızla iletişime geçerek işlemlerinizi başlatabilirsiniz. İyi günler dileriz.

ÖZLEM UZUN

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';