x
Almanya

Vize İşlemleri

Almanya

Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2020

H. Kerem Altın 27/02/20, 16:45
Merhaba, eşim ve iki kızım için Almanya vize başvurusu yapmak istiyorum. Kızlarımın biri 12 diğer 20 yaşında. Ben de bir şirkette yazılımcıyım. Çocuklar ve eşim için hazırlanması gereken Almanya vizesi için gerekli evraklar 2020 yılı listesini iletir misiniz?
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhaba eşiniz ve iki çocuğunuzun Almanya vizesi için gerekli evraklar listesi, seyahatin amacına göre belirlenecektir. Almanya vize başvurusu yapacak olan kişiler turistik amaçlı mı yoksa ziyaret amaçlı mı Almanya’ya seyahat edecekler bu durumun müşteri temsilcisine bildirilmesi gerekir. Almanya turistik vize başvurusunda otel rezervasyonu sunulması gerekirken Almanya ziyaret vizesi başvurusu yapılacaksa Almanya’daki yakınınız olan kişiden belediye onaylı bir davetiye alınarak başvuruda sunulması gerekir. 
Başvuru sırasında 18 yaş altındaki tüm çocuklara, bebekler dahil ayrı ayrı dosya hazırlanmalıdır. 18 yaş altındaki tüm çocukların vize başvuru dosyasında anne baba tarafından verilmiş noter onaylı muvafakatname de başvuru sırasında sunulmalıdır.

Almanya Vizesi Muvafakatname Nedir

Muvafakatname, 18 yaş altı çocukların anne-babasından ayrı veya anne-babadan biriyle seyahat edecekleri zaman vize başvurusunda sunulması gereken bir evraktır. Muvafakatname sunulmayan 18 yaş altı kişilerin başvuruları kabul edilmemektedir. 20 yaşındaki kızınızın vize başvurusunda ise bu evrak gerekli değildir. Genel olarak eşiniz ve 2 çocuğunuz için aşağıdaki evrakların hazırlanması gerekecektir;

  • Pasaport
  • 2 biometrik fotoğraf
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği 
  • İkametgah
  • Kimlik fotokopisi
  • 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası
  • Uçak rezervasyonu
  • Seyahat masraflarını karşılayacak olan sponsorun sponsorluk dilekçesi
  • Öğrenciler için öğrenci belgesi

Almanya Vizesi Sponsorluk Evrakları

  • Sponsorun çalıştığı şirketten çalışma yazısı
  • SGK işe giriş bildirgesi
  • SGK hizmet dökümü 
  • Son 3 aylık bordro
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü
  • Şirket evrakları; vergi levhası, faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri

Sponsor evrakları her bir dosya için çoğaltılarak eklenmelidir. Yukarıda belirtilen evraklar genel olarak sunulması gereken evraklardır ve seyahatin amacına ve diğer detaylarına göre değişiklik gösterir. 

Almanya vizesi için gerekli evraklar 2020 yılı en güncel haliyle müşteri temsilciniz tarafından sizlere iletilebilmesi için 02129630138 numaralı telefondan müşteri temsilcilerimize ulaşabilir, ücretsiz olarak evrak listesi talep edebilirsiniz. 

Saygılarımızla,

Nazlı Daştan

Almanya vize evrakları 2020

S. M. 04/06/20, 17:17

Merhaba, 15 yaşındaki oğlumla birlikte Almanya’ya seyahat ederken Almanya vizesi için gerekli evraklar 2020 yılında nelerdir? Babasıyla görüşmüyoruz, mahkemeden uzaklaştırma kararımız var muvafakatname alma zorunda mıyız yine de? Bu konuda ne olur bana yardımcı olur musunuz?

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 04/06/20, 17:20

Merhaba, 18 yaş altı kişilerin vize başvurularında Almanya vizesi muvafakatname evrakı sunulmalıdır. Konsolosluğun istediği evraktır muvafakatname. Ancak mahkeme kararı ile uzaklaştırma gibi durumlarda muvafakatname yerine mahkeme kararı Konsolosluğa sunulabilir. Bu durumu İngilizce vize talep dilekçenizde de belirtmeniz gerekecektir. İngilizce vize talep dilekçesi ek hizmet olarak EAGVS müşteri temsilcilerinden talep edilebilmektedir.

Ayrıca oğlunuzun vize başvurusu sırasında sponsor evrakları da sunulmalıdır. Almanya vizesi sponsorluk evrakları sponsorun mesleğine göre değişiklik gösterir. Seyahatin masraflarını karşılayacak kişi sponsordur. Bu durumda seyahat masrafları tarafınızca karşılanacak ise size ait meslek evrakları ve sizin tarafınızdan imzalanmış sponsorluk dilekçesi de sunulmalıdır. Sponsor evrakları listesi de EAGVS müşteri temsilciniz tarafından hazırlanarak tarafınıza gönderilir.

Almanya vizesi için gerekli evraklar 2020 yılı güncel bilgiler için başvuran kişinin bilgileri EAGVS müşteri temsilcisine sunulmalıdır. Bu bilgiler, seyahat amacı, mesleki bilgiler ve bahsettiğiniz üzere muhtemel istisnai durumlardır. Ayrıntılı bilgi talebi için 02129630138 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Nazlı Daştan

Almanya vizesi için gerekli evraklar 2020

T.R. 13/09/20, 12:50

Merhaba, Almanya'daki toplantıya katılmak üzere 2 çalışanımıza Almanya vizesi istiyoruz. Almanya vizesi için gerekli evraklar 2020 yılında hangi şartlara göre hazırlanmalı biraz kafamız karıştı. Seyahatin tüm masraflarını şirketimi< karşılayacak. Bu durumda çalışanlara şirket sponsor olacağı için çalışanların evrakları sunulmayacak mı? Bilgilendirirseniz memnun oluruz. 

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 13/09/20, 13:00

Almanya vizesi sponsorluk evrakları, Almanya ticari vize başvurularında da sunulabilen evraklardır. Sponsor şirket, çalışanının seyahat masraflarını karşılayacağına dair Konsolosluğa beyanda bulunur. Ancak şirket sponsorluğunda başvuru yapacak çalışanların çalışma evrakları yine de sunulmalıdır. Çalışanların Almanya vizesi için gerekli evraklar listesinde öncelikle şirketten alınacak çalışma ve izin yazısı dilekçesi bulunur. Bunlara ek olarak, SGK hizmet dökümü, SGK işe giriş bildirgesi ve son 3 aylık bordro eklenir. Banka hesap dökümü olarak ise mutlaka şirkete ait banka hesap dökümü sunulmalıdır. 

Almanya vizesi için gerekli evraklar 2020 için her başvuranın evrakları kişiye özel değerlendirilmelidir. Bu nedenle evrak listesi talep etmek için 02129633801 numaralı telefon üzerinden EAGVS müşteri temsilcileri ile görüşebilirsiniz. 

Nazlı Daştan

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';