x
Almanya

Vize İşlemleri

Almanya

Almanya Vize Ücreti 2020

F. Yılmaz 30/01/20, 16:30
Merhaba, Almanya’ya seyahat etmeyi planlıyorum. Turistik vize alacağım, doğru vize türüne başvuru yaptığımı sanıyorum, herhangi bir tanıdığım yok, davetiye alamıyorum, gidip gezicem sadece, otel rezervasyonumu da yaptım. Vize türüne göre Almanya vize ücreti 2020 yılında değişti mi? Vize türlerine göre vize ücretleri değişiyor mu yani?
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhaba,
Almanya’ya turistik amaçlarla seyahat edecekseniz yani herhangi bir yakınınızı ziyaret etmeyecek, ticari amaçlı bir toplantıya katılmayacak veya bir grupla kültürel gezi yapmayacaksanız, vize başvurunuzu Almanya turistik vize üzerinden yapmanız gerekecektir. Almanya turistik vize bir Schengen vize türüdür. Almanya’ya yapılacak ve 90 günü aşmayan seyahatlerde alınması gereken vize türü Almanya Schengen vizesidir. Schengen Almanya vizesi ücreti Avrupa Birliği yetkili makamlarınca kararlaştırılmıştır. Vize ücreti Almanya Konsolosluğuna ödenen vize harcı ve başvuru merkezine ödenen hizmet bedelini kapsamaktadır. 

Almanya’ya turistik amaçlı seyahat etmek isteyen kişiler vize başvurularında ödenmiş bir otel rezervasyonu da sunmak zorundadır. Ayrıca seyahatin amacını, tarihlerini, seyahat masraflarının kim tarafından karşılanacağını belirten İngilizce bir vize talep dilekçesi yazmalı ve vize başvurusu sırasında ibraz etmelidir. İngilizce vize talep dilekçesi A4 kağıdına kişi tarafından yazılıp imzalanabilir, tercüman onayına gerek yoktur. Rezervasyon sitelerinden yapılan otel rezervasyonları Almanya vize başvurularında yeterli değildir. Herhangi bir rezervasyon sitesinden otel rezervasyonu yapabilirsiniz ancak otele ödeme yapılmış olması gerekir. Ödenmiş otel rezervasyonunuzun bulunması vizenizin Almanya Konsolosluğu tarafından onaylanacağını kesinlikle garanti etmez. Bu nedenle iptal/iade garantili bir otel rezervasyonu ödemesi yapmanız tavsiye edilir. 

Almanya vize ücreti 2020 yılı için Almanya Konsolosluğu ve diğer yetkili makamlar tarafından 80 Euro olarak belirlenmiştir. Unutulmamalıdır ki vize başvuru süreçleri oldukça titizlik ve bilgi isteyen süreçlerdir. Profesyonel vize danışmanlığı alınması tavsiye edilir. Almanya turistik vize başvurusunda yapılacak ödemeler Konsolosluk harcı ve vize başvuru merkezine ödenen hizmet bedelini kapsar.Dolayısıyla EAGVS iletişim numaralarından deneyimli danışmanlarımıza ulaşarak gerekli evraklar ve yapılacak ödemeler konusunda ayrıntılı bilgi alabilir ve en hızlı şekilde vize başvurunuzun yapılması için yardım talep edebilirsiniz.  

Nazlı Daştan

Almanya vize ücreti

E. Aydın 28/03/20, 16:24

Merhaba ben 1985 Almanya doğumluyum, 13 yaşımda ailemle birlikte Türkiye’ye geldim, bu yaz Almanya’daki arkadaşlarımızla bir tatil planı yaptık. Eşimle birlikte gitmeyi düşünüyoruz, Almanya vize ücreti 2020 yılında değiştiğini biliyorum peki Almanya doğumlular için vize ücreti değişiyor mu? Cevabınız için teşekkürler

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 28/03/20, 16:24

Merhaba,
Almanya turistik, ticari, kültürel, ziyaret vizesi gibi 90 günü aşmayan Almanya seyahatlerinde alınan Schengen vizeleri 2020 yılı itibari ile 80 Euro olmuştur. Vize harç ödemelerinde muafiyet ve kısmi muafiyet şartları başvuranın yaşı ve uyruğuna göre değişir. Türk vatandaşı ve 12 yaşından küçük başvuru sahipleri vize harcından muaftır, 12 yaşından büyük tüm Türk vatandaşları ise Almanya vize ücreti 2020 gereği 80 Euro olan harca tabiidir. Türk vatandaşı harici kişilerin de yaşına göre harç ve başvuru merkezi ücretleri değişir. Ayrıca başvuru merkezine yapılacak ödemelerde de yaşa göre farklı ücretler ödenir. EAGVS müşteri temsilcinize danışarak başvuru sahiplerinin yaşı ve uyruğuna uygun olan tüm başvuru ücretleri hakkında bilgi talep edebilirsiniz.

Nazlı Daştan

Almanya vize ücreti 2020

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';