x

Almanya Oturum İzni Nasıl Alınır?

Almanya oturum izni alabilmek için ulusal vize başvurusunda bulunmalı ve bu vizeyi edinmelisiniz. Almanya ulusal vize, Schengen vizesinden farklı olarak uzun süreli  oturum izinlerinde Almanya Konsolosluğu tarafından verilmekte ve Schengen vizesinden farklı imkanlar sunmaktadır. Schengen vizesi en uzun süreli 90 gün verilebilirken bu süre zarfından fazla kalışlar için ulusal vizeye ayrıca başvuruda bulunmak  gerekmektedir. Ulusal vize de kendi içerisinde oturum izni edinmek isteyenlerin ülkeye gitme amaçlarına göre değişiklik göstermektedir.

Aile birleşimi Almanya'da bulunan eş vasıtasıyla yada daha spesifik olarak ailevi durumlar söz konusu olduğunda (eşten bağımsız oturum izni, çocuğun Alman vatandaşı olma durumu gb..) alınırken, çalışma izni mesleki gruplara göre farklılık göstermektedir. Farklı meslek grupları için farklı prosedürler uygulanmaktadır. Bir diğer Almanya ulusal vize başvurusu da eğitim amaçlı Almanya'ya gidecekler için yapılmaktadır. Yükseköğrenim, yoğunlaştırılmış ve 90 günden fazla ülkede  kalmayı gerektiren dil eğitimleri için, ya da üniversiteler arası gerçekleştirilen Erasmus öğrenci programları için ulusal vizeden yararlanmak mümkündür. Her biri için ayrı evrak prosedürleri gerekmekte olup eksiksiz olarak temin etmek yararınıza olacaktır. Aksi takdirde konsolosuğun onayından geçmeniz mümkün olmayabilir. Tüm bu evrak prosedürlerinin yanında bazı belgelerinizin ayrıca konsolosluk tarafından orijinal olması  istenebilmektedir.

Almanya Oturum İzni Alma Şartları Nelerdir?

Almanyada oturum izni alabilmek için Schengen vizesinden farklı olarak ulusal vize tipi başvurusunda bulunmalısınız. Aksi takdirde Schengen vizesi ile oturum izni elde edebilmeniz mümkün değildir. Ulusal vize; aile birleşimi vizesi, çalışma amaçlı, yükseköğrenim- eğitim durumları için ve Almanyaya geri dönüş hakkı doğrultusunda alınabilen vize tipidir

Almanya aile birleşimi vizesi, Almanya'da evlilik yaparak ve ya Almanya'da ikamet eden eşin yanına giderek alınabilmektedir. Ayrıca eşiniz Avrupada  çalışma ve yaşama hakkı sunan  mavi karta  sahip  ise sizde bu haktan yararlanabilmektesiniz. Yalnızca evlilik değil aile fertlerinden olan çocuğunuzun Alman vatandaşı olması halinde de bu vize tipiyle Almanyada oturum hakkı elde edebilirsiniz. İstisnai durumlar dışında (fiziksel engel, mağduriyet belgeleri) konsolosluk sizlerden temel düzeyde bir Almanca yeterliliği isteyecektir. Gereken diğer evrakları Türkiye ve Almanya'dan temin ederek sizde ulusal vize uygulamasına başvuruda bulunabilirsiniz.

Almanyada çalışma izni,  Almanya’ nın nitelikli iş gücünü arttırmak için ülkesinin kapılarını diğer ülke vatandaşlarına açtığı bir ulusal vize tipi şeklidir. Almanya çalışma izni alabilmeniz için yabancı bir yüksekokul diplomanızın olması, mesleki eğitiminizi yurtdışında ya da Almanyada tamamlamış olmanız istenmektedir.

Almanyada eğitim için, ulusal vize  Erasmus, yükseköğrenim ve yoğunlaştırılmış dil eğitimleri  doğrultusunda verilebilmektedir. Her birinin prosedürleri ve evrakları farklı şekillerdedir.

EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';